Omuz çalıştığım gün aşağıdaki gibi 3 farklı triceps hareketi girmeyi düşünüyorum. Hareketin sırası, set ve tekrar sayıları hakkında önerilerinizi alabilir miyim?
Close Grip Bench Press 5 set 8-10
Bench Triceps Dips 3 set 10-12
Dumbell French 4 set 10 tekrar
ben de omuz, triceps, biceps aynı günde yapıyorum. Bir dönem göğüsle aynı gün yapıyordum kol antrenmanını ve cidden triceps hareketleri verimsizleşiyordu. Omuzla aynı güne alınca verimde büyük bi düşüş hissetmedim.
Zira göğüste tüm hareketler itiş odaklı, ama omuz için sadece military press'de itiş yapıyorum. bu nedenle tricepsler çok yorulmuyor.
Close grip bench press'i triceps amaçlı yaparken kolları vücuda dikey, göğüs amaçlı yaparken ise vücuda paralel şekilde açmak gerekir.
Dips ile close grip bensh press hareketleri tam layıkıyla yapıldığında birbirlerine çok fazla benzeyen hareketler bence. İkisinden birini değiştirerek ya da dipsi yaparken kolları direk dimdik olarak açıp kapamak yerine biraz daha yanlara açı yapıcak şekilde açıp kapatırsak daha iyi olur diye düşünüyorum.
prontobasso, o zaman diğer gün de haliye göğüs bacak sırt var. (tahmin)
yani 2 günlük programı mı uyguluyorsunuz?
Tricepse vurması için Z barla olmak zorunda mı?
Düşündüğüm sıralama doğru mudur arkadaşlar? Sıralarda değişiklik yapmalı mıyım?
İllaki z bar şart değil. Sitede sadece z barlı olanı olduğu için o videoyu koydum.
Sıralama bence olabilir ancak daha önceki mesajımda dediğim gibi dipsin açısında oynama yapılmalı ya da daha başka bir iç triceps hareketi bulunmalı.