Ton Balikli Kofte

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve mehmetanil tarafından 2 Mart 2005 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 61 üye.
  1. felixmaurice
    Offline

    felixmaurice Üye

    Katılım:
    23 Kasım 2006
    Mesajlar:
    183
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    SPORCU
  2. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Az once ben de ilk denememi yaptim. Tadi gayet guzel, yalniz kivami tutturamadim. Bir paket yulaf kac grama geliyor? Burada binbir cesit paket var, oyle olunca koftelerin harci az geldi, civik civik oldular.
     
  3. Knight_eagle
    Offline

    Knight_eagle Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    13
    güzel bir tarife benziyor yulaf bizim eve pek uğramaz.Alıp denemek lazım.
     
  4. ROSEE(LA)
    Offline

    ROSEE(LA) Üye

    Katılım:
    29 Eylül 2008
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    konuyu açan arkadaşa teşekürlerimi sunarım.. ciddiden ağzının tadını biliyo..ton balıklı bulgur bilavı marol,dometes cidden güzel..ama ben bide içine kaynatılmış mısır ilave ettim farklı ve güzel bi lezzet ortayaçıktı tavsiye ederim...
     
  5. fatihiskender
    Offline

    fatihiskender Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    73
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    muhasebe
    Yer:
    karadeniz
    iyi tarif.

    kıvamlayıcı olarak yulaf miktarına dıkkat edılmelı.
    1 adet yumurtaya ilave 2 beyaz ilave etmeyi de düşünün.
     
  6. Soldier93
    Offline

    Soldier93 Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    183
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Elektronik Teknisyeni / BodyBuilder
    Yer:
    Yurtdışı
    Ton Balığı Köftesi

    400 gr konserve ton balığı
    4 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 adet kuru soğan
    6 dilim tost ekmeği
    2 adet yumurta
    yarım demet maydanoz
    2 çorba kaşığı dereotu
    yarım su bardağı un
    tuz, karabiber

    konserve ton balığını süzün, soğanları robotta çekin 2 çorba kaşığı yağı tavada kısdırın ve soğanları kavurun. Ekmeği robottan çekin, maydonoz ve dereotunuda katıp ekmekle beraber iyice robottan geçirin. Robottaki bu karışıma balığı, yumurtayı, kavrulmuş soğanı, tuz ve karabiberi ekleyip malzemeler iyice karışana kadar robottan çekin. Hazırladığınız harcı bir kerede elinizle yoğurun. Daha sonra bu harçtan parçalar alarak yassı toplar şekline getirip hazırlamış olduğumuz köftelere un serpin. Geri kalan 2 çorba kaşığı sıvı yağıda teflon bir tavada ısıtın ve balık köftelerini çevirerek iyice kızarana dek pişirin.

    Yapan herkese afiyet olsun.
     
  7. heatcliff
    Offline

    heatcliff Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2006
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İSTANBUL
    ton balığnı mahvedmeyn bence :D
     
  8. cagkanyuksel
    Offline

    cagkanyuksel Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2007
    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Graphic Designer
    Yer:
    İstanbul
    gece gece yapsam mı die dusunuyorum suanda :):)
     
  9. enwer-34
    Offline

    enwer-34 Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    269
    Beğenileri:
    280
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    havaalaninda isci
    Yer:
    İstanbul
    Hamsiden olmazmi acep yada lüfer uskumru?
     
  10. stingray
    Offline

    stingray Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende yaptım, oldukça lezzetli diyet bir yiyecek, tavsiye ederim.
     
  11. blackeneds
    Offline

    blackeneds Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2009
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    ilk sayfadaki tarifi denedim , gayet lezzetli ve pratik bir yiyecek olmuş.Acaba antrenman öncesi ögün olarakta kullanabilirmiyiz bunu evde olmadığımız zamanlarda ?
     
    ProteinCanavarı bunu beğendi.
  12. onurcux
    Offline

    onurcux Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    ton balığı severim güzel birşeye benzior =)
     
  13. by_ncd
    Offline

    by_ncd Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2009
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    Yumurta hariç tüm ölçüleri yarım şekilde kullandım ve tadını çok beğendim.. HArika . Teşekkürler ...bench_O
     
  14. Onur19o3
    Offline

    Onur19o3 Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2009
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    En kısa zamanda deneyeceğim.:)
     
  15. n i g h t
    Offline

    n i g h t Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2009
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    valla anneme yaptırdım süper oldu ama bundan ne kadar yemeliyiz ? ben 3 kutudan yaptırdım yaklaşık 7 orta boy köfte çıktı.burdada bişey yazmadıgı için hepsini yedim :D :D

    not:tad olarak normal köfteden bi farkı yok gibi geldi.lezzet olarakta çok iyi
     
  16. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    süpersin ya dün akşam denemedim zupaaa dupaaaa :) hsonu arkadaşlarımada yapıp servis edicemmmhyper_
     
  17. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    arkadaşlarım hastası oldu direk tarifi siteden printlettirdiler sağol tekrardanthums:
     
  18. morjeen
    Offline

    morjeen Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Herkese hayırlı aksamlar, benim tarifle ilgili bir sorum olacaktı.
    Bildiğimiz üzere proteinlerin yapısı yüksek sıcaklık altında bozulur,coğu denatüre olur. Hatta bu yüzden bize yumurtayı kırmak yerine rafadan yemeyi tavsiye ederler (zaten yumurtadaki az miktardaki proteini korumak için)
    Şimdi biliyoruz ki tonbalığında gayet zengin ölçülerde protein var(100gr da 26 gr kadar) biz bunu ızgara yada fırın şeklinde pişririsek protein gramında bi değişme olmazmı ?
     
  19. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    güzel soru , cevabını bende bekliyorum
     
  20. ProteinCanavarı
    Offline

    ProteinCanavarı Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    196
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    0
    Güzel tarif teşekkürler..
     

Sayfayı Paylaş