Ton Balıklı Yumurtalı Yulaf Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan umutn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

umutn

Üye
Önce malzemeleri sıralıyım

100 gr kadar yulaf ezmesi 60.7 gr karbonhidrat , 7.6 gr lif , 12.6 gr protein ( bitkisel) , 7 gr yağ (5.3gr'ı doymamış yağ )
2 kutu ton balığı ( yağı süzülecek mutlaka ) 20x2 = 40gr protein
2 adet yumurta tam 7x1=7 gr protein 5.8 gr yağ ( 3.5 gr doymamış yağ )
8-10 fındık yada ceviz ( 12 gr doymamış yağ )
Yarım avuç kadar yaban mersini ( 10 gr basit karbonhidrat )
50 gr kadar lor ( yağsız) 10 gr protein , 1.5 gr doymuş yağ

Toplam veriler : 60.7 gr kompleks karbonhidrat , 10 gr basit karbonhidrat , 57 gr hayvansal protein , 12.6 gr bitkisel protein ( ceviz fındıktan gelenler yaklaşık 15 gr ) ,26.3 gr yağ ( 20.8 gr tekli ve çiftli doymamış yağ)

Tarif :

Tavaya çok az yağsız süt koyulur böylelikle kavrulmanı önüne geçiliyor hemde yemekler hafiften yumuşuyor , süzülen ton balıkları tavaya atılır üzerine 50 gr lor serpiştirilir , yavaşça karıştırılır , bir müddet sonra sütü emen ton balığı ve lorun üzerin yumurtamız kırılır , ve çırpılmaya başlanır , kıvamı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz , yumurtamız istedğiniz kıvama geldikten sonra tavaya ceviz fındık ve yaban mersinlerimiz atılır ve karıştırılır , yumurtanın verdiği yapışkanlıkla krep haline gelen yemeğimizin altı kapatılır ve kase hazır olarak beklemekte olan yulaf ezmesinin üzerine konulur , isteyenler bunun üstüne tarçında ekebilirler ben şahsen diğer baharatların yerine tarçını tercih ediyorum . Diyeceksiniz ki bu böyle kuru kuru gider mi ? Gitmez tabi ben genelde yanında süt değilde kefir içmeyi tercih ediyorum hemde içerdiği yararlı bakterilerden faydalanıyoruz ,hem besleyici hemde tok tutucu bir yemek oluyor kendisi , antremandan sonra genelde bu şekilde besleniyorum , kendinize göre eklemeler çıkarmalar yapabilirsiniz , şimdiden afiyet olsun ...

yulaf, yumurta ve ton balıgı kulaga pek ahenkli gelmiyor ama deneyecegim..
neleri denemedikki bu spor için değilmi ama..
tesekkürler tarifin için..

arkadaşım ben bunu kendi başıma önceden denemiştim gayette güzel herkese tavsiye edilir yanlız ben tarçın ve yaban mersini koymamıştım :D

Back
Yukarı