umutn
Üye
Önce malzemeleri sıralıyım
100 gr kadar yulaf ezmesi 60.7 gr karbonhidrat , 7.6 gr lif , 12.6 gr protein ( bitkisel) , 7 gr yağ (5.3gr'ı doymamış yağ )
2 kutu ton balığı ( yağı süzülecek mutlaka ) 20x2 = 40gr protein
2 adet yumurta tam 7x1=7 gr protein 5.8 gr yağ ( 3.5 gr doymamış yağ )
8-10 fındık yada ceviz ( 12 gr doymamış yağ )
Yarım avuç kadar yaban mersini ( 10 gr basit karbonhidrat )
50 gr kadar lor ( yağsız) 10 gr protein , 1.5 gr doymuş yağ
Toplam veriler : 60.7 gr kompleks karbonhidrat , 10 gr basit karbonhidrat , 57 gr hayvansal protein , 12.6 gr bitkisel protein ( ceviz fındıktan gelenler yaklaşık 15 gr ) ,26.3 gr yağ ( 20.8 gr tekli ve çiftli doymamış yağ)
Tarif :
Tavaya çok az yağsız süt koyulur böylelikle kavrulmanı önüne geçiliyor hemde yemekler hafiften yumuşuyor , süzülen ton balıkları tavaya atılır üzerine 50 gr lor serpiştirilir , yavaşça karıştırılır , bir müddet sonra sütü emen ton balığı ve lorun üzerin yumurtamız kırılır , ve çırpılmaya başlanır , kıvamı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz , yumurtamız istedğiniz kıvama geldikten sonra tavaya ceviz fındık ve yaban mersinlerimiz atılır ve karıştırılır , yumurtanın verdiği yapışkanlıkla krep haline gelen yemeğimizin altı kapatılır ve kase hazır olarak beklemekte olan yulaf ezmesinin üzerine konulur , isteyenler bunun üstüne tarçında ekebilirler ben şahsen diğer baharatların yerine tarçını tercih ediyorum . Diyeceksiniz ki bu böyle kuru kuru gider mi ? Gitmez tabi ben genelde yanında süt değilde kefir içmeyi tercih ediyorum hemde içerdiği yararlı bakterilerden faydalanıyoruz ,hem besleyici hemde tok tutucu bir yemek oluyor kendisi , antremandan sonra genelde bu şekilde besleniyorum , kendinize göre eklemeler çıkarmalar yapabilirsiniz , şimdiden afiyet olsun ...
100 gr kadar yulaf ezmesi 60.7 gr karbonhidrat , 7.6 gr lif , 12.6 gr protein ( bitkisel) , 7 gr yağ (5.3gr'ı doymamış yağ )
2 kutu ton balığı ( yağı süzülecek mutlaka ) 20x2 = 40gr protein
2 adet yumurta tam 7x1=7 gr protein 5.8 gr yağ ( 3.5 gr doymamış yağ )
8-10 fındık yada ceviz ( 12 gr doymamış yağ )
Yarım avuç kadar yaban mersini ( 10 gr basit karbonhidrat )
50 gr kadar lor ( yağsız) 10 gr protein , 1.5 gr doymuş yağ
Toplam veriler : 60.7 gr kompleks karbonhidrat , 10 gr basit karbonhidrat , 57 gr hayvansal protein , 12.6 gr bitkisel protein ( ceviz fındıktan gelenler yaklaşık 15 gr ) ,26.3 gr yağ ( 20.8 gr tekli ve çiftli doymamış yağ)
Tarif :
Tavaya çok az yağsız süt koyulur böylelikle kavrulmanı önüne geçiliyor hemde yemekler hafiften yumuşuyor , süzülen ton balıkları tavaya atılır üzerine 50 gr lor serpiştirilir , yavaşça karıştırılır , bir müddet sonra sütü emen ton balığı ve lorun üzerin yumurtamız kırılır , ve çırpılmaya başlanır , kıvamı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz , yumurtamız istedğiniz kıvama geldikten sonra tavaya ceviz fındık ve yaban mersinlerimiz atılır ve karıştırılır , yumurtanın verdiği yapışkanlıkla krep haline gelen yemeğimizin altı kapatılır ve kase hazır olarak beklemekte olan yulaf ezmesinin üzerine konulur , isteyenler bunun üstüne tarçında ekebilirler ben şahsen diğer baharatların yerine tarçını tercih ediyorum . Diyeceksiniz ki bu böyle kuru kuru gider mi ? Gitmez tabi ben genelde yanında süt değilde kefir içmeyi tercih ediyorum hemde içerdiği yararlı bakterilerden faydalanıyoruz ,hem besleyici hemde tok tutucu bir yemek oluyor kendisi , antremandan sonra genelde bu şekilde besleniyorum , kendinize göre eklemeler çıkarmalar yapabilirsiniz , şimdiden afiyet olsun ...