Testosteron için barfiks

Jremy

Üye
Evde bir tek barfiks demirim var ve ben testosteron seviyemi arttırmak istiyorum. 3x5 sisteminde ağırlıklı barfiks çekmem testosteronumu yükseltir mi?
5 tekrar 3 set DEĞİL. 3 tekrar 5 set şeklinde çalışmayı düşünüyorum.
Düşük tekrar yüksek ağırlık testosteron için daha ideal deniliyor. Tüm vücudu yoran hareketlerde testosteronu arttırdığını duydum. Barfiks benim vücudumu gerçekten yoruyor, zor bir hareket.
Sizce bu çalışma ile testosteronumu gerçekten arttırabilir miyim? Sonuçta ağırlık ile yapacağım. 180 boya 75 kilo olduğumu düşünürsek +25 ağırlıkta 100 kilo barfiks yapıyor olacağım.
Şuan +5 kilo ile 3-4 tekrar çıkarabiliyorum barfikste.

Testeronu genellikle bacak ve kalça gibi büyük kasları çalışmak arttırır. Bu barfiks çalışmasının yanına squat lunge vb hareketler ekle bence.

Ağırlık antrenmanı yapmak optimum testosteron seviyesine ulaşmana yardımcı olur elbette, ama tek başına yetmez, aynı zamanda beslenmen ve dinlenmeninde kaliteli olması gerekiyor.

Ağırlık antrenmanı yapmak optimum testosteron seviyesine ulaşmana yardımcı olur elbette, ama tek başına yetmez, aynı zamanda beslenmen ve dinlenmeninde kaliteli olması gerekiyor.
Sorduğum soruya ben kahin değilim diyebilirsin ama merak ediyorum chinup ile ve sadece kapı barını ile sırtıma ağırlık koyarak kolumu 37 cm yapabilir miyim ? yani muhtemelen yapamazsın bu tek hareketlerle mi diyorsun ? chin up ı da ağırlık ile yapıcam tabiki.
aslında pull up değilde ağırlıklı chin up yapayım diyorum hem chin upda sırt kaslarına vuruyor sonuçta :D
kolum: 33 cm, yap oranım %7 falan.[DOUBLEPOST=1409169598][/DOUBLEPOST]sırtıma koyarak derken şınav çekeceğim onu kastettim bir de dips falan da yaparım.

Son düzenleme:
Beyler hala kafam karışık. testosteronu arttırmak için kaç tekrarın üzerine çıkmayayım da ağırlık ekleyeyim. 3 mü 5 mi ?

Testosteronun artması için bütün vücudu etkinliği ispatlanmış bir programla çalıştırıp, yeterli protein, karbonhidrat, yağ ve mikro besinleri alıp iyi uyumalı, stresten uzak durmalısın. Tek başına barfiksin veya herhangi bir hareketin testosteronu arttırıp arttırmayacağın yanlış soru. Yanlış soruun doğru cevabı olmaz.

Back
Yukarı