tekvandomu kickbox mu ?

Tekvandomu Kickbox Mu ?

• Tekvando

Votes: 4 21,1%
  • KickBox

Votes: 15 78,9%

• Total voters
    19
Dostum ben İkisinide Yapmıyorum Doğrusu Ama Bazı Tanıdıklarım Var Benim Çıkardığım Sonuc Tekvandonun Daha Çok Gösteri Amaçlı Oldugu Artistik Hareketler Vs. KickBox Bana Daha Doğal Geliyo Kick Box Derim Güzelde Bir Hoca Bulursan Güzel Yerlere Gelebilirsin Benim Body Hocam Eski Kick Box'cu hakkını verenler için müthiş bir spor Yani Kickbox

Şimdi ikisi dövüş sporu fakat farklılıkları var. Hangisi daha iyi diye kıyaslanır mı bilemiyorum ama tekvando biraz daha görsel olarak bana güzel geliyoru. Mesela Boyka nın tekmeleri tekvandodur.

Taekvando daha çok tekmelerin kullanıldığı bir spor yumruklar 2.planda kalıyor.
Ama Kick boks öyLemi Kick boks candır diz+tekme+yumruk karışık bence Kick boks'a başLa derim

kickboks hız ve güç gerektiren bir spordur ayaklar yumruklar 4 yandan dalarsın ama ben boks yapıcam şimdi kim uğraşacak ayaklarıda geliştirmekle hem ben tekwandoya gittim hiç etkilemedi beni kickboks vs boks

tekvandoda ustalaşman 15 yılını alır ancak 15 yıl sonra gerçek bir tekvandocu olursun bu işe çocukluktan başlamak lazım eğer 8 yaşını geçmişsen artık çok geç ama çocuklarına düşşünüyorsan tekwando eğer adam dövmek istiyorsanda kickboks sokak dövüşlerinde adah uygun dediğim gibi tekvanocu olacaksan çok çalışmalısın mesela buruce lee 170 boyu olmasına ve kaslı olmamasına rağmen onu kimse dövemezdi.Çok çalışıcam diyorsan tekvando yok sokak dövüşü için temel almak istiyorsan kickboks

kickbox yapanların birçoğu gençliğinde tekwando yapmıştır kendini koruma amaçlı düşünüyosanız kickbox derim birde dünyanın en sağlıklı sporları arasında ilk 10 da boks var birazda yetenek işi hepside güsel spor

Şimdi ikisi dövüş sporu fakat farklılıkları var. Hangisi daha iyi diye kıyaslanır mı bilemiyorum ama tekvando biraz daha görsel olarak bana güzel geliyoru. Mesela Boyka nın tekmeleri tekvandodur.

Yuri boykanın yaptıgı tekvando degıl mma'dır.

Konuya gelırsek bence kıck box. Tekvando bana basından berı ıtıcı geliyor, ve hareketleri falan n.b.d de diyor ya "eski moda boks tarzı" onun gibi bir şey işte.Bana kalırsa kıck box daha iyi..

Taekwondo ağırlık olarak tekmedirve daha çok görsellik içerir.Kick boksta ise tekme ve yumruk kombineleri vardır.Taekwondo'nun hakkını verebilmek için uzun yıllar çalışman lazım.Soru kendini korumaksa kick boks daha önde bi spordur.

Back
Yukarı