Tekrar sayısı mı ? Ağrımı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan umut-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

umut-

Üye
hangisi tavsiye edersiniz

günlük plandaki tekrar sayısına bağlı kalmayı mı ? yoksa kaslarda yürüdüğü yere kadar gitmeyi mi ???

insan vücudu her gün bir olmuyor

bazen 20 şınav bütün gücünüzü yok ederken bazen 50 şınav bana mısın demiyor

ben hiç bir zaman tekrar sayımı takip etmiyorum ...

tamamen gücüm bitene ve kaslarım sakatlama eşiğini hissedene kadar zorlayıp boş barı dahi kaldıramayacak hale geldiğimde bırakıyorum ....

hedef duşta sabunu bile kaldıramayacak hale gelene kadar çalışmak ...
ardından o kası 4 gün dinlendirmek ...

Bence bağlı kalmanda fayda var. Zaten idmanı gerekli ağırlıklarla ve gerekli düzende yaparsan verimli olacaktır.

Birde her ağrı her güçsüzlük iyidir diye bir şey yok. Sakatlıklara neden olabilir.

Merhaba

Ama amacınızı yazmamıssınız? parcalanmak mu hacim kazanmak mı? cok tekrarın veya az tekrarın gucunuzle bir alakası yok.

Büyüme, gelişme ve şekillenme kabiliyeti olan çok hızlı seyiren kas liflerini devreye sokamıyorsan zayıflama haricinde bir değişim yakalayabileceğini sanmıyorum.
Bu lifleri devreye sokmak için patlayıcı güç kullanacak şekilde yapmalısın hareketlerini. Şınavı çok rahat 20 tane çekebiliyorsan, zorlanmak için 40 tane 50 tane yapacağına, 12 tekrar civarlarında zorlanacak şekilde ya mümkün olduğu kadar kendini sıçratarak ya el şaklatarak ya da sırtını ağırlık koyarak çek şınavını. Şekillenmek istiyorsan yüksek tekrarlardan vazgeçmelisin.

Bu lifleri devreye sokmak için patlayıcı güç kullanacak şekilde yapmalısın hareketlerini

ALTIN ANAHTAR KELİME BU :)

Back
Yukarı