mert_yıldız
Üye
arkadaşlar ben 50 kilo biriyim. kilo alamıyorum iştahım yok. bir ara sadece öğlenle akşam arasında bir tabak dolusu bisküviye süt bal katarak 60 kilo olmuştum. bisküvinin kalorisi çok yüksek. yaklaşık 6 ay falan sürdü. ama artık bisküvi görmeye dayanamıyordum. göbekte yaptı tabi. sonra bırakınca tekrar 50 kg oldum. daha yeni spor salonuna yazıldım. merak ettiğim bişey var mesela bir tabak yediğimiz herhangi birşey diyelimki 500 kalori. aynı kaloriye sahip bir karışım içecek bu tabağın yerini tutarmı. yani katı sıvı olması kilo almak açısından farkedermi. ben mesela artık günde 2 defa 250-300 ml bir bardak süte biraz bisküvi, bal, pekmez karıştırıp içmek istiyorum. bunun kalorisi gayet iyi olur heralde hemde karbonhidrat değeride iyi olur. eski yediğim bisküvi yerinede bir y.tabağı mısır gevreği yemeyi düşünüyorum. sabahları 2 yumurta 2 dilim beyaz peynir. öğlenle akşam yemek arasınıda meyve veya kuru kayısı kuru üzüm gibi meyvelerle geçiştirmek. birde şu balık yağı haplarından kullanmak istiyorum. sizce doğru yoldamıyım bu beslenme şekli bana nasıl döner olumlumu olumsuzmu. tabi ana öğünlerde de evde ne piştiyse yazma gereği duymadım. maksadım günlük aldığım kalori miktarını artırıp tabi karbonhidrat ve proteinleride gözardı etmemek.