aslında bu soru benim cevabını bulamadığım bir soru, kimisi bir seferde en fazla 30 olur diyor, kimisi 40 olur diyor, 50ye kadar çıkan var...
burda tartışılması gereken 2 şey var aslında. proteini alan beden ve proteinin çeşidi.
- beden 70-80kiloluk bir bedense 50 gr proteini tek sefer tamamıyla işleyebileceğini pek sanmıyorum (ama bu benim cahil tahminim)
- öte yandan kazein protein ağırlıklı olarak alınırsa sindirimi zaman alacağından 70 kiloluk bir beden 40gr protein almak israf sayılmaz gibi geliyor.
kendimden örnek vermem gerekirse, 95 kiloyum ve çoğu zaman yaptığım şey şu oluyor: 500ml yağsız light süt + whey protein (veya meal replacement proteini)
içinde 40gr civari protein oluyor ki bunun 10-15 gr civarı kazein proteininden oluşuyor.
tabii bunu antreman haricinde; ya yatarken ya da ara öğün olarak kullandığımı da belirtmem gerek. zira antreman sonrasında çukulatalı whey+üzüm suyunu tek geçerim
yani uzun lafın kısası, eğer önünüzde ciddi bir araştırma yoksa, kilonuz-protein ihtiyacınız-protein çeşidine göre kendiniz karar verin derim ben.
ama bir bilimsel çalışma varsa burda okumaktan memnuniyet duyarım.