Tek Bölge Antremanına Geçiş

buruxx

Üye
4 aydır bu sporu yapmaktayım ve sürekli günde 2 bölge çalıştım (göğüs-biceps,sırt-triceps,omuz-bacak şeklinde)
Son iki aydır programım şöyleydi:
1.Gün
Incline Bench Press
Incline Dumbell Press
Incline Dumbell Fly
Bench Press
Butterfly
Dumbell Alternative Curl
Scott Curl
Barbell Curl

2.Gün
Lat pull down Enseye Çekiş
Dar Tutuş Öne Çekiş
Dumbell Rowing
Cable Rowing
Triceps Push Down
French Press
Tek Dumbell Alna Triceps Press

3.Gün
Enseye Press
Lateral Raise
Önden Press
Dumbell Öne Kaldırış
Leg ex.
Leg press
Leg Curl
Squat

Günde tek bölgeye geçerken sizce hangi hareketleri değiştirmeliyim ? Özellikle sırt,kanat programında değişiklik yapmak istiyorum.

Gunde tek bolgeye gecerken ki mantik pek degismeyecek yani var olan hareket sayina yeni hareketler eklenmeyecek sadece idman suren dusecek ve tek bolgeye odaklanman saglanacak, buyuk kas gruplari 4-5 hareket 12-18 set, kucuk kas 2-3 hareket 8-12 set.

4 ay çok kısa bir zaman daha tek bölge için erken 13-14. aydan sonra vücut durumuna göre düşünebilirsin

Tek bolge icin su kadar zaman diye bir sey acikcasi bana mantikli gelmiyor. Tabi bir alt yapi yaparsin ama tek bolgede genel amac ya spora fazla vaktin yoktur onun icin tek bolge girersin. Diger nedende daha fazla konsatre olup daha fazla hareket ekleyebilirsin

Ben her kasa daha fazla odaklanmak için tek bölgeye geçmek istemiştim.Zaman sıkıntım yok.En azından 1 ay deneyip aldığım verime göre değiştiriyim o zaman.

günde tek bölge de daha uzun sürede ama tüm vucudu geliştirebilirsin
günde 2 gölgeyle daha çabuk genle görünüm iyileşir (kanımca)

Ben protein tozu kullanmiyorum mesela. Dolayisiylada aldigim kisitli proteini birden cok yere paylastirmak istemiyorum. Bu yuzden gunde tek bolge calisiyorum.bu dogrumudur ? Hacim icin hangi yontemi kullanmaliyim?

Ben protein tozu kullanmiyorum mesela. Dolayisiylada aldigim kisitli proteini birden cok yere paylastirmak istemiyorum. Bu yuzden gunde tek bolge calisiyorum.bu dogrumudur ? Hacim icin hangi yontemi kullanmaliyim?

Boyle bir durum soz konusu degil vucut zaten nitrojen havuzundaki proteini nasil kullanacagini iyi biliyor. Ayrica zaten kisitli protein aliyorsan :) o tek calistigin bolgeden de hayir gelmez.Kastim normal ihtiyacinin %80 inini normal besinlerden almiyorsan protein tozunu da cope at.

tek bölge için daha çok erken ama bana göre en güzel tek bölge programı;

pazartesi:göğüs
salı:sırt
çarş:off
perşembe:omuz
cuma:kol
cumartesi:bacak

Back
Yukarı