Tavuk ve Bıldırcın Yumurtası Kıyaslaması

şu açıdan doğru olabilir:

**neticede "tavuk yumurtalarında " artık işin rengi kaçtı...su gibi, incecik kabuklu yumurtalar ...

**tamamen "beslenme ve zaman "ile ilgili olarak "zorla hızlı "şekilde yumurtlayan tavukların yumurtaları "protein "yönünden fazla eksik olmasa da "mineral, vitamin, yağ "oranı olarak düşük miktarlar içerebilirler...(bu tamamen tavuğa uygulatılan "rejim ile alakalı" ..

**aynı şeyler tabi ki "bıldırcına "da yapılıyordur...ama, bıldırcın daha natürel bir hayvan olduğundan , fazla manupulasyon söz konusu olamaz...tabi, şimdilik ...( zira ilerde "tüysüz, renksiz ,dev, kanatsız bıldırcınlar da "görebiliriz...(

teşekkürler hocam ama o kadar çok noktalama işareti varkı parantezler noktalar tırnak işaretleri. okuyana kadar içim dışıma çıktı daha düz yazsaydınız daha iyi olurdu.

ben yumurtadan nefret eden bir insanım. tavuk yumurtasına dayanamıyorum artık. çiğnerken miğdem bulanıyor. bıldırcın yumurtası yicem artık bu konuyu okuduktan sonra karar verdim. kücük oldugundan yemesi kolay olur

konuda tam tersini yazmış arkadaş tavuk yumurtası yiyin diyo konuyu okuyunca bıldırcın yumurtası yemeye karar verdim ne demek :D

tabiattaki tüm yumurta türleri aşağı yukarı aynı içeriği içerirler...yani ,bir civcivin , pilicin değerlerine yakın ...protein, yağ, su , mineral vb olarak...üç aşağı beş yukarı...

konu temelinde esas olarak ,bu hayvanların nasıl beslendiği, hangi yiyecekleri yediği...bu özellikle " vitamin, mineral, immun proteinler " kısmını daha fazla ilgilendiren bir konudur...kısaca , az kalsiyum, az vitamin, az mineral vb yedirilen tavukların, bıldırcınların yumurtalaraı tabiattakilere oranla içerik bakımından daha düşük oldukları gibi, daha fazla su oranı içerirler...))

Back
Yukarı