100 gram çiğ tavuk göğsü piştikten sonra 100 gram kalmaz. 70-80g arası geliyor.
150 gram çiğ tavuk göğsü de 30g protein barındırıyor (ortalama)
150 gram çiğ tavuk göğsü piştikten sonra 100g a kadar düşüyor. Ama yine 30g protein içeriyor. Sadece su kaybediyor.
Yanlış anlaşılma oluyor bu konu hakkında her zaman.
En iyisi çiğken tartıp öyle hesaplamak. en doğru sonucu bu şekilde alabilirsiniz.
Ben dedim size, az okumuyorum bu forumu. Alın size uzman yorumu.

Su kaybetmesi değer kaybetmesi anlamına gelmez. Çok pişerse, o ayrı, o zaman besin değerleri zarar görür.
Bu arada haşlama tavukla uğraşmayın. Kasap köfte şeklinde köftesini yapıp buzluğa atın. Malzemeleriyle tavuk yemeyen adama tavuk yedirtir. Benden söylemesi.