Ben genellikle but, incik vs. gibi yağlı ve kemikli parçaları haşlıyorum, arda kalan haşlama suyunu ise bulgur pilavını yapmak için kullanıyorum. Tavuk göğsü için ise şunu tavsiye ederim. Kardeşimin ifadesi ile ölüyü dirilten bir tadı varmış
1.Tavuk göğüsleri kasapta "ızgaralık" olacak şekilde geniş geniş, yaprak yaprak kesilmiş olacak.
2.Birkaç diş sarımsak incecik parçalanır. Ben 4,5 diş parçalamıştım, damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
3.Karabiber, kimyon, kekik, pul biber, tuz, sarımsaklar ve 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ(evde z.yağı vardı, ben onu kullandım) ile harmanlayın.
Baharat olayında istediğiniz baharatları kullanın, bu baharatlarla genel olarak hafif acılı ve yoğun bir tat elde ediyorsunuz. Yağ mevzusu ise etin tavaya yapışmaması ve baharatların yanmaması için.
4.Genişçe bir tava bulun ve tavayı iyice kızdırın.
5.Etleri tavaya yatırın ve tavanın ateşini orta dereceye getirin. Dilediğiniz sertlik ve sululuğa göre her iki tarafını da pişirin. Bir parçanın pişmesi zaten genellikle 6 7 dakika civarında oluyor.