Tavuk Göğüsünün kotu tadından bıktınız mi ? Iceri

Evet arkadaslar bunu ben bulmadım ama bilmeyen arkadaslar icin yazıyorum tavuk göğüsümüzü kasaptan ya kendiniz sinitzel olarak (dilim) kesiyorsunuz ve bi kaba galeta uni döküp heryerini galeta ununa buluyorusunuz ve hop tavaya tavuk eti yumusacik ve lezzetli oluyo suyunu salmıyor .Benim arkadaslara sormak istedigim bir soru olacak bu galeta unu 100 gr de 350 kalori falan biz bi serviste rahat 30-40 gr kullanıyoruz bu sikinti olurmu ?
 
Galeta unundansa tavuğu salça,mantar,kırmızı biber veya çeşitli sebzeler ile soteleyip üstüne baharat atabilirsin.Çok güzel tadı olur.Ha buda cazip gelmiyorsa illa tavuk göğüsü yicen diye bir kaide yok but ,incik vs. yerlerini yiyebilirsin derisini ayırıp.O kadar sıkıntıya girme illa göğüs yiyicem diye az yağ oranı farkı var sıkıntıya girmeye değmez.
 
Paylaşım için teşekkürler. Ben gereksiz kalori almak istemeyenlere hardalı öneririm, tavuğa göz kararı dökebilirsiniz. Kalorisi yok denecek kadar az, şeker gibi içerikleri yok, fakat tuz oranı fazla.
 
Başka türlüde yenmıyor ucuz ve proteın degerı böyle olan baska ette yokki tek care bu ama tadı cıdden cok guzel oluyo
 
Beyler ben yaklaşık 3 aydır tavuğu kuşbaşı şeklinde kesip tuz, karabiber, kekik ile tavada yağsız pişiriyorum. Tadı kötü olmuyor fkat insana bi zamandan sonra gına geliyor. Eğer marketlerde satılan ince lavaşların arasına direk tavuğu sade veya domates salatalı koyarsanız tadı gerçekten güzel oluyor ve yemek istiyorsunuz. Bide bu arada ben tam buğday lavaşı almak istiyorum fakat buralarda bulamadım. Hangi marketlerde vardır acaba ?
 
Ben haşlamasını sevmediğimden dolayı her gün sote şeklinde yiyorum biber,acıbiber,karabiber,salça baharatlar oh missss her gün olsa yerim :DHatta şimdiden acıktım :p:p
 
Tavuk göğsünü olduğu gibi ikiye yarıp içine ıspanak,mantar,havuc,bezelye artık hangi sebzeleri seviyorsanız doldurun kekik koyun sonra kürdanla kapatın yağlı kağıt üstüne fırına atın çok güzel oluyor en az kalorili yöntemim bu ve mikroları da almış oluyorsunuz vitamin/mineral gibi hem de lezzetli.
 
Uzun zamandır göğüs yemiyorum yağlarından ayırırsanız but da yerine geçebilecek bir alternatif.100 gramında 10 15 kalorilik bir fark var ama lezzet farkına değer


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ben genellikle but, incik vs. gibi yağlı ve kemikli parçaları haşlıyorum, arda kalan haşlama suyunu ise bulgur pilavını yapmak için kullanıyorum. Tavuk göğsü için ise şunu tavsiye ederim. Kardeşimin ifadesi ile ölüyü dirilten bir tadı varmış :)
1.Tavuk göğüsleri kasapta "ızgaralık" olacak şekilde geniş geniş, yaprak yaprak kesilmiş olacak.
2.Birkaç diş sarımsak incecik parçalanır. Ben 4,5 diş parçalamıştım, damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
3.Karabiber, kimyon, kekik, pul biber, tuz, sarımsaklar ve 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ(evde z.yağı vardı, ben onu kullandım) ile harmanlayın.
Baharat olayında istediğiniz baharatları kullanın, bu baharatlarla genel olarak hafif acılı ve yoğun bir tat elde ediyorsunuz. Yağ mevzusu ise etin tavaya yapışmaması ve baharatların yanmaması için.
4.Genişçe bir tava bulun ve tavayı iyice kızdırın.
5.Etleri tavaya yatırın ve tavanın ateşini orta dereceye getirin. Dilediğiniz sertlik ve sululuğa göre her iki tarafını da pişirin. Bir parçanın pişmesi zaten genellikle 6 7 dakika civarında oluyor.
 
Back
Yukarı