Tavuk Göğüsünün kotu tadından bıktınız mi ? Iceri

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve gorkem12 tarafından 14 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 12 üye.
  1. gorkem12
    Offline

    gorkem12 Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    91
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    İstanbul
    Evet arkadaslar bunu ben bulmadım ama bilmeyen arkadaslar icin yazıyorum tavuk göğüsümüzü kasaptan ya kendiniz sinitzel olarak (dilim) kesiyorsunuz ve bi kaba galeta uni döküp heryerini galeta ununa buluyorusunuz ve hop tavaya tavuk eti yumusacik ve lezzetli oluyo suyunu salmıyor .Benim arkadaslara sormak istedigim bir soru olacak bu galeta unu 100 gr de 350 kalori falan biz bi serviste rahat 30-40 gr kullanıyoruz bu sikinti olurmu ?
     
  2. Alfonso_
    Offline

    Alfonso_ Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    1.056
    Beğenileri:
    343
    Ödül Puanları:
    93
    Cinsiyet:
    Bay
    Galeta unundansa tavuğu salça,mantar,kırmızı biber veya çeşitli sebzeler ile soteleyip üstüne baharat atabilirsin.Çok güzel tadı olur.Ha buda cazip gelmiyorsa illa tavuk göğüsü yicen diye bir kaide yok but ,incik vs. yerlerini yiyebilirsin derisini ayırıp.O kadar sıkıntıya girme illa göğüs yiyicem diye az yağ oranı farkı var sıkıntıya girmeye değmez.
     
  3. gorkem12
    Offline

    gorkem12 Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    91
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    İstanbul
    Galeta unun kalorisi fazla o yuzden onu belirttim
     
  4. Ascomycetes
    Offline

    Ascomycetes Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2014
    Mesajlar:
    294
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Mısır unu ve ya yulaf kepeği dene.
     
  5. Pink Zeppelin
    Offline

    Pink Zeppelin Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2014
    Mesajlar:
    1.878
    Beğenileri:
    2.171
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    eskişehir
    problem kalorisinde değil , glisemik indeksinin çok yüksek olmasında.
     
  6. sergenaskin1996
    Offline

    sergenaskin1996 Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    80
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    istanbul
    Paylaşım için teşekkürler. Ben gereksiz kalori almak istemeyenlere hardalı öneririm, tavuğa göz kararı dökebilirsiniz. Kalorisi yok denecek kadar az, şeker gibi içerikleri yok, fakat tuz oranı fazla.
     
  7. gorkem12
    Offline

    gorkem12 Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    91
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    İstanbul
    Başka türlüde yenmıyor ucuz ve proteın degerı böyle olan baska ette yokki tek care bu ama tadı cıdden cok guzel oluyo
     
  8. Ascomycetes
    Offline

    Ascomycetes Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2014
    Mesajlar:
    294
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Patates ve tavugu baharatlayıp fırınlıyorum.
     
  9. aLptekinOsman
    Offline

    aLptekinOsman Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2014
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Beyler ben yaklaşık 3 aydır tavuğu kuşbaşı şeklinde kesip tuz, karabiber, kekik ile tavada yağsız pişiriyorum. Tadı kötü olmuyor fkat insana bi zamandan sonra gına geliyor. Eğer marketlerde satılan ince lavaşların arasına direk tavuğu sade veya domates salatalı koyarsanız tadı gerçekten güzel oluyor ve yemek istiyorsunuz. Bide bu arada ben tam buğday lavaşı almak istiyorum fakat buralarda bulamadım. Hangi marketlerde vardır acaba ?
     
  10. unknown00
    Offline

    unknown00 Üye

    Katılım:
    6 Mart 2014
    Mesajlar:
    419
    Beğenileri:
    217
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Tavuk ğöğüs günde 650-800 gr arası tüketiyorum ve su ana kadar herhangi tat konusunda sıkıntı yaşamadım . 1 gün fırın - 1 gün ızgara - 1 gün haşlama - 1gün sote şeklinde çeşitli baharatlar ile tatlandırıyorum ve baygınlık gelmiyor :D ..
     
  11. nagis-06
    Offline

    nagis-06 Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2016
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bayan
    Tavuk gögüsünü haşlarken, tencerenin içine birazda sirke koyun lezzetini ve kokusunu degiştiriyor. Tavsiye ederim.:)
     
  12. HsynTR
    Offline

    HsynTR Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Kayseri
    Ben haşlamasını sevmediğimden dolayı her gün sote şeklinde yiyorum biber,acıbiber,karabiber,salça baharatlar oh missss her gün olsa yerim :DHatta şimdiden acıktım :p:p
     
  13. neverbackdown.
    Offline

    neverbackdown. Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenileri:
    672
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Tavuk göğsünü olduğu gibi ikiye yarıp içine ıspanak,mantar,havuc,bezelye artık hangi sebzeleri seviyorsanız doldurun kekik koyun sonra kürdanla kapatın yağlı kağıt üstüne fırına atın çok güzel oluyor en az kalorili yöntemim bu ve mikroları da almış oluyorsunuz vitamin/mineral gibi hem de lezzetli.
     
  14. uzerg
    Offline

    uzerg Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2013
    Mesajlar:
    217
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    Uzun zamandır göğüs yemiyorum yağlarından ayırırsanız but da yerine geçebilecek bir alternatif.100 gramında 10 15 kalorilik bir fark var ama lezzet farkına değer


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  15. zenginuyak
    Offline

    zenginuyak Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben genellikle but, incik vs. gibi yağlı ve kemikli parçaları haşlıyorum, arda kalan haşlama suyunu ise bulgur pilavını yapmak için kullanıyorum. Tavuk göğsü için ise şunu tavsiye ederim. Kardeşimin ifadesi ile ölüyü dirilten bir tadı varmış :)
    1.Tavuk göğüsleri kasapta "ızgaralık" olacak şekilde geniş geniş, yaprak yaprak kesilmiş olacak.
    2.Birkaç diş sarımsak incecik parçalanır. Ben 4,5 diş parçalamıştım, damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
    3.Karabiber, kimyon, kekik, pul biber, tuz, sarımsaklar ve 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ(evde z.yağı vardı, ben onu kullandım) ile harmanlayın.
    Baharat olayında istediğiniz baharatları kullanın, bu baharatlarla genel olarak hafif acılı ve yoğun bir tat elde ediyorsunuz. Yağ mevzusu ise etin tavaya yapışmaması ve baharatların yanmaması için.
    4.Genişçe bir tava bulun ve tavayı iyice kızdırın.
    5.Etleri tavaya yatırın ve tavanın ateşini orta dereceye getirin. Dilediğiniz sertlik ve sululuğa göre her iki tarafını da pişirin. Bir parçanın pişmesi zaten genellikle 6 7 dakika civarında oluyor.
     

Sayfayı Paylaş