tavuk göğüsü lezzetlendirme yardım

beyler diyet dönemindeyim bol bol tavuk gögsü yiyorum fakat artık gına geldi midemi bulandırıyor haşlanmış tavuk gögsü diyeti bozmadan tadında iyişetirme fikitleri olan varsa yardım etsin herkez kazansın
 
Soya sosu veya avakado kullaniyorum. Ayrica tavuk yemek zorunda deglsin. Hindi deneyebilirsin tavuktan cok lezzetli oluyor..

Kirmizi et bol bol tuket ben hic bikmadim kirmizi etten..
 
Valla sorma yahu , günah yazmasın ama bazen kayış gibi oluyor o tavuk yani gitmiyor insanın midesine.
Ben light yoğurt ile tüketiyorum gereksiz yağ , kalori almamak için. Diyetini de bozmazsın. Sade yemekten daha iyi gidiyor kesinlikle. Haftaya daha düzenli bir beslenme düzenine geçireceğim kendimi. Yoğurt ile yemekten de gına geldi doğrusu , sos almayı düşünüyorum. Biraz kalori almış olurum ama yapacak bir şey yok (Kilo verme amacında değilim belki ondan böyle rahat konuşuyorum şuanda :) )

Bir de tavuğu sebzelerle haşlayabilirsin , patates , havuç , soğanı at bir tencereye. Üzerine de tavuk göğsünü kuş başı yaparak at. Kaynat bir arada , valla suyu ile birlikte süper oluyor tavsiye ederim. Patatesi tatlı patates bulursan bir kat daha değerli olur besinsel olarak.

Jander'in de bahsettiği gibi tavuk yemek zorunda değilsin. Yine söylenildiği üzere hindi tüketebilirsin , ama ben hindiyi de beğenmiyorum. Hatta bana daha kuru geliyor. Bunun haricinde fiyat biraz fazla olacaktır ama biftek vs. kırmızı etlere yönelebilirsin. Eğer sos kullanmaya cesaret edemezsem kaloriden dolayı kıyma yemeyi düşünüyorum. Yağsız yerinden öğüttürerek. Hem kırmızı ete göre daha hesaplı , hem daha kolay yapılışı. Bir kapak zeytin yağında ya da yağsız tava da biraz su ile kavurabilirsin rahatlıkla.
 
Jander'in de bahsettiği gibi tavuk yemek zorunda değilsin. Yine söylenildiği üzere hindi tüketebilirsin , ama ben hindiyi de beğenmiyorum. Hatta bana daha kuru geliyor.

Hocam hindi kulbasti`yi deneyin derim pisman olmazsiniz :) Ayrica pisirme teknigine gore normal gogus de o kadar kuru olmuyor. Hele ki tavuga gore cok daha lezzetli hale gelebilir..
 
tavayi hafif yaglayil salcayla kavurabilirsiniz veya hasladiktan sonra hardal koyabilirsiniz salatalarada koyabilirsiniz baharatlada lezzetlendirebilirsiniz veya sandvic olarak
 
Bu ogunu bol tuketen arkadaslara soruyorum. Genelde tercihim et ve ton baligi, fakat tavuk kalcasi falan yerken tadindan dolayi ya soslu ya da ketcapli yiyorum az da olsa atiyorum. Gunde 1 ogunum tavukla oluyor bu demektir ki kafadan 1 2 yemek kasigi ketcap 350gr tavuga. Bu bana fazla gelebilir mi?
 
Bu ogunu bol tuketen arkadaslara soruyorum. Genelde tercihim et ve ton baligi, fakat tavuk kalcasi falan yerken tadindan dolayi ya soslu ya da ketcapli yiyorum az da olsa atiyorum. Gunde 1 ogunum tavukla oluyor bu demektir ki kafadan 1 2 yemek kasigi ketcap 350gr tavuga. Bu bana fazla gelebilir mi?
Neden attığın ketçabın kaç kalori olduğunu hesaplayıp günlük kalori miktarına eklemiyorsun?
 
Neden attığın ketçabın kaç kalori olduğunu hesaplayıp günlük kalori miktarına eklemiyorsun?
Kalori hesaplayan biri degilim. Sadece grami gramina yagsiz et yerim. Besinlerimde hic bir ekstra yok, sadece tavuk yedigim zaman ketcap ekstra oluyor. Ayrica ketcap cidden bizler icin zararlimi onu merak ediyorum. Yiyen cok bbci goruyorum
 
Son düzenleme:
yogurt varken ketcaba gerek yok bence ketcap yerine tat hardal yiyebilirsin hardal seviyosan en azindan daha saglikli veya kizartirken salcayla sote yapabilirsin ketcap bence gereksiz ve sagliksiz
 
Köri,nadirde olsa soya sosu,kimyon,kekik,bazende bir kaba salca,kimyon,pul biber süt ve zeytin yagi koyup harç yapiyorum ve tavugu bunda bekletip izgara yapiyorum.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Bitane teflon tava al tavugu izgara yap kisik ateste pisir iyici sonra atesi sonuna kadar ac tavuk kirmizilassin miss gibi oluyo yanina dedikleri gibi light yogurt domates salata seviyosan bide taze sogan miss gibi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Calve'nin Acı ve Hardal Sosu ile pulbiber,kimyon,kekik ve hafif tuz ile marine edip ızgara yaptığım tavuklar vazgeçilmezimdir.Öneririm
 
Back
Yukarı