Tavuk eti gibi yiyeceklerin saklanmasi

Dopamine

Üye
Herkese merhaba. Lor peyniri, ton baligi, sut ve urunleri gibi protein bakimindan zengin yiyecekler hemen alinip tuketilebiliyor fakat tavuk eti, yumurta gibi yiyecekler oyle olmuyor.

Yumurta icin konusursam,
10 tane yumurtayi ayni anda haslayip suya koyup 3 gunde tuketebilir miyim, yumurtalara bir sey olur mu?

Tavuk icin konusursam,
Tavuk etini pisirip yemek zahmetli oluyor. E haliyle insaninda ayni seyleri her seferinde yapmasi canini sikiyor. Zaten yemesi de ayri dert. Hemen alip tuketmek istiyorum. Bunu nasil saklayabiliriz veya neler yapabiliriz bunun icin? 1 kg tavuk gogsunu pisirip buzdolabi harici bir yerde havasini alip saklasam bozulur mu?
 
yumurta haşlandıktan sonra havası alınmış saklama kabında dayanır 3 gün buzdolabında ancak tavuğu dolap dışında muhafaza edemezsin, dediğine göre sadece haşlayıp buzluğa atabilirsin ki sonra da mikrodalgada çözülmesi gerekecek, alternatifi yok et bu, ceset yani bozulur kokar..
 
Bütün tavuk yada sadece göğüs eti tencerede haşlandıktan sonra ister suyu süzülsün ister süzülmesin buz dolabında saklandığında 3. gününde morarmaya başlar ,buda bakterilerin yoğun miktarda olduğu ve etin çürümeye bozulmaya başladığını gösterir ,2 gün içinde tüketilmesi uygundur.Buz dolabı harici bir yerde saklarsan daha çabuk bozulur etin buz dolabı dışında bir yerde durmaması gerekiyor.
Yumurtada zaten sorun yok hazılanıp tüketilmesi 5 dk .
 
Back
Yukarı