Arkadaşlar öncelikle tavuktaki yağ oranının çoğu doymuş yağdan geliyor ve vücuda yararlı yağlar içeriyor bildiğim kadarıyla. ( Kolesterol sorununuz varsa bir miktar tüketin) Evet tavuklar mükemmel ortamda yetişmiyorlar ama bu devirde yediğimiz organik olan ne kaldı ki? Domatesinden peynirine dahi her şeyde katkı maddesi mevcut. Evde yapmaya kalksan işi gücü olanlar vakit bulamıyor. Ben sizinde fikirlerinizi merak ediyorum günlük yağ miktarımın bir kısmını tavuk derisinden ve yağından almayı düşünüyorum nasıl fikir sizce?
Dostum zararı olur diyemem fakat yağı zeytinden , zeytinyağından, kuruyemişten, yumurta sarısından vs almak daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu biraz da kaliteli karbonhidrat lafı gibi kaliteli yağ mevzusu denebilir. Ki ben olsam tavuk derisi tüketip yağ alacağıma peynirden vs alırım damak zevkime göre.
Makrolarindaki butun yaglari tavuk derisinden almadigin surece sikinti yok. Korkmamiz gereken hayvansal yaglar degil, margarin- hidrojenize yaglar kisaca islenmis yaglari tuketmemeliyiz. Sorunun cevabi evet tuketebilirsin fakat bunyeye gore degismekle birlikte bir aralar buta sardigimda sirtimda sivilceler cikmisti zor gecirmistim. Ne zaman abartsam hala cikar dikkatli ol