Tavuk Ciğerindeki Protein Miktarı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Crespo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende tavsiye etmem tavuk ciğeri. Kedipayı diye satıyorlar kasaplarda falan.. (kedim var ordan biliyorum) :D

bılıyorsunuz yedıgımız tavuklar 45 gunde yumurtadan kesıme gelen ve vucutlarına hormon fazlaca basılan canlılar ve bılıyorsunuzkı karacıger tavuktada hormonal ilaçların yıkıma ugradıgı yer.yemenızı tavsıye etmem.hatta yetiştirme tavukları yemenızı hıc etmem.bulursan pazardan canlı al kes ben oyle yapıyorum .dogal hıc degılse

nike bunu nerden biliyosun, ben tavukçuluk sektörünü iyi bilen yemlerini iyi tanıyan biriyim, kanatlı sektöründe hormon ve türevleri kesinlikle kullanılmamaktadır. bu daha öncede söylemiştim. kanatlılar yapılan ıslah çalışmalarıyla günümüzde bu hale gelmektedir. yani 40 günde 2.5-3 kg rahat görmektedirler. ülkemizde kulanılan en yaygın etlik piliç hattı ross 308'dir. araştırın inceleyin yapılmış çalışmaları okuyun kesinlikle yemlerinde hormon ve türevleri yoktur. fakat hormon kullanılmıyor olması karaciğerlerinin rahatlıkla tüketilebileceği anlamına gelmiyor tabiki. üretimin hızlanması sanayileşme v.s. gibi etkiler ile topraklar kirlenmekte ve tabiki oradan elde edilen yem hammaddeleri başta ağır metaller olmak üzere bünyelerine almaktadırlar. tabiki bunları tüketen tavukların da karaçiğer kalp gibi iç organlarında birikmeye sebeb olmaktadır.

aslında bunu okuyanlar içinde aklına pazardan alınan civcivlerin aynı hızda büyümüyor ama dediğini duyar gibiyim. yumurta tavukçuluğunda yumurtadan çıkan erkek civcivler üretimde kullanılmamakta imha edilmektedirler. bunu değerlendirenler erkekler imha edilmeden almakta ve satmaktadır. onların ise büyüme hızları oldukça düşüktürler.

etlik piliç yemleri 100 g'da 22 protein bulunan yaklaşık olarak 320 kcal içerikli yem tüketmektedirler. yemlerin içeriğinde mısır ve soya neredeyse tamamını oluşturmakta geriye kalan kısımında vitamin mineral v.b. katkı madddeleri kullanılmaktadır.

tavuk eti ve iç organları en son tehlikesini 2006 yılında yemlerde kullanılan antibiyotiklerin yasaklanmasıyla atlattı.

son olarak köy yaşantısını bilenler kazlarında neredeyse tavuklar kadar hızlı geliştiğine şahit olmuşlardır.

tavukçuluk konusunda hertürlü sorunuza cevap verebilirim.

ben tavukçuluk sektörünü iyi bilen yemlerini iyi tanıyan biriyim, kanatlı sektöründe hormon ve türevleri kesinlikle kullanılmamaktadır. bu daha öncede söylemiştim. kanatlılar yapılan ıslah çalışmalarıyla günümüzde bu hale gelmektedir. yani 40 günde 2.5-3 kg rahat görmektedirler. ülkemizde kulanılan en yaygın etlik piliç hattı ross 308'dir. araştırın inceleyin yapılmış çalışmaları okuyun kesinlikle yemlerinde hormon ve türevleri yoktur. fakat hormon kullanılmıyor olması karaciğerlerinin rahatlıkla tüketilebileceği anlamına gelmiyor tabiki. üretimin hızlanması sanayileşme v.s. gibi etkiler ile topraklar kirlenmekte ve tabiki oradan elde edilen yem hammaddeleri başta ağır metaller olmak üzere bünyelerine almaktadırlar. tabiki bunları tüketen tavukların da karaçiğer kalp gibi iç organlarında birikmeye sebeb olmaktadır.

aslında bunu okuyanlar içinde aklına pazardan alınan civcivlerin aynı hızda büyümüyor ama dediğini duyar gibiyim. yumurta tavukçuluğunda yumurtadan çıkan erkek civcivler üretimde kullanılmamakta imha edilmektedirler. bunu değerlendirenler erkekler imha edilmeden almakta ve satmaktadır. onların ise büyüme hızları oldukça düşüktürler.

etlik piliç yemleri 100 g'da 22 protein bulunan yaklaşık olarak 320 kcal içerikli yem tüketmektedirler. yemlerin içeriğinde mısır ve soya neredeyse tamamını oluşturmakta geriye kalan kısımında vitamin mineral v.b. katkı madddeleri kullanılmaktadır.

tavuk eti ve iç organları en son tehlikesini 2006 yılında yemlerde kullanılan antibiyotiklerin yasaklanmasıyla atlattı.

son olarak köy yaşantısını bilenler kazlarında neredeyse tavuklar kadar hızlı geliştiğine şahit olmuşlardır.

Bunu açıklamanız gerçekten çok iyi oldu, içim rahatladı.

Ciğerin 100 gramındaki kolesterol miktarı bile(yaklaşık olarak 373 miligram) zaten günlük almamız gereken daha doğrusu sınırımız olması gereken kolestrol miktarını hayli aşmaktadır bu sebeble şahsi olarak sırf ucuz olduğu için tüketmeyi düşünüyorsanız tavsiye etmiyorum, protein için biraz daha pahalı ama daha temiz kaynaklar mevcut ancak bu konuyu gördükten sonra forumda şöyle bir makaleyi paylaşmayı uygun gördüm;

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/kolesterol-n-tehlike-s-n-t20477.html?p=204480#post204480

bu makalede hem kolestrol miktarları hakkında(günlük almamız gereken,üst sınır vs..) hem de yüksek kolestrolü kontrol altına almamızı sağlayabilecek (normal kolestrol degerlerini koruyucu) gıdalar ve ne kadar tüketilmesi gerektiği hakkında bazı bilgiler vardır.ilginize!

nike bunu nerden biliyosun, ben tavukçuluk sektörünü iyi bilen yemlerini iyi tanıyan biriyim, kanatlı sektöründe hormon ve türevleri kesinlikle kullanılmamaktadır. bu daha öncede söylemiştim. kanatlılar yapılan ıslah çalışmalarıyla günümüzde bu hale gelmektedir. yani 40 günde 2.5-3 kg rahat görmektedirler. ülkemizde kulanılan en yaygın etlik piliç hattı ross 308'dir. araştırın inceleyin yapılmış çalışmaları okuyun kesinlikle yemlerinde hormon ve türevleri yoktur. fakat hormon kullanılmıyor olması karaciğerlerinin rahatlıkla tüketilebileceği anlamına gelmiyor tabiki. üretimin hızlanması sanayileşme v.s. gibi etkiler ile topraklar kirlenmekte ve tabiki oradan elde edilen yem hammaddeleri başta ağır metaller olmak üzere bünyelerine almaktadırlar. tabiki bunları tüketen tavukların da karaçiğer kalp gibi iç organlarında birikmeye sebeb olmaktadır.

konunun üzerinden çok uzun zaman geçmiş ama şunu sormak istiyorum:
Hormon vb. kullanılmamakta denmiş.Piliç yemlerinin 100gr'da 22 grm protein var.bu protein kaynakları da mısır ve soya. peki son günlerde ortaya çıkan GDO'lu besinler'in başını bu 2 besin almıyor mu,yani bunların da genetiğiyle oynanmış. bu da kafayı karıştıran başka bir şey.her ne kadar hormonsuz da olsa sonuçta genetiği oynanmış yem yiyorlar.bu, çiftlik balıkları için de geçerli.
yani yediklerimiz ne kadar sağlıklı ki??:(bence en sağlıklı protein kaynağı köy tavuğu,deniz balığı ve oğlak eti(oğlaklarda pek fazla hazır yem kullanılmıyor)

tavuk cigerinde kolestrol az diye biliyorum.dana cigerinde kolesterol aşırı derecededir.tavuk cigerinin 100 gr da 25 gr protein vardır.bence rahatlıkla tüketilebilir.

darknessword konudaki önceki mesajları okudun mu,o mesajlarda tavuk ciğeri hakkıknda pek de iyi şeylerden bahsetmiyorlardı.
akşam yemeği için almıştım,pişirirken bi forumda aratayım dedim,burayı okuduktan sonra yiyemedim yarısı kaldı sadce yüreklerini yiyebildim:(:D

mesajları okudumda bilmiyorum ben internette besin degerlerine bakmıstım kolesterol miktarını cok az bulmustum.bende bir süre tavuk cigeri tükettim bundan 1 ay once falan bir zararını gormedim düzenli olarak kolesterolunu olçtüren biriyim.:) su anda benimde kafam karışmış durumda...

tavuk ciğeri kilosu ve tavuk eti arasındaki fiyat farkı :))) sebebi bu balla :)) o pişmiş miktarı değil mi ciğ olarak daha azdır die tahmin ediliyorum :)

Back
Yukarı