bılıyorsunuz yedıgımız tavuklar 45 gunde yumurtadan kesıme gelen ve vucutlarına hormon fazlaca basılan canlılar ve bılıyorsunuzkı karacıger tavuktada hormonal ilaçların yıkıma ugradıgı yer.yemenızı tavsıye etmem.hatta yetiştirme tavukları yemenızı hıc etmem.bulursan pazardan canlı al kes ben oyle yapıyorum .dogal hıc degılse
ben tavukçuluk sektörünü iyi bilen yemlerini iyi tanıyan biriyim, kanatlı sektöründe hormon ve türevleri kesinlikle kullanılmamaktadır. bu daha öncede söylemiştim. kanatlılar yapılan ıslah çalışmalarıyla günümüzde bu hale gelmektedir. yani 40 günde 2.5-3 kg rahat görmektedirler. ülkemizde kulanılan en yaygın etlik piliç hattı ross 308'dir. araştırın inceleyin yapılmış çalışmaları okuyun kesinlikle yemlerinde hormon ve türevleri yoktur. fakat hormon kullanılmıyor olması karaciğerlerinin rahatlıkla tüketilebileceği anlamına gelmiyor tabiki. üretimin hızlanması sanayileşme v.s. gibi etkiler ile topraklar kirlenmekte ve tabiki oradan elde edilen yem hammaddeleri başta ağır metaller olmak üzere bünyelerine almaktadırlar. tabiki bunları tüketen tavukların da karaçiğer kalp gibi iç organlarında birikmeye sebeb olmaktadır.
aslında bunu okuyanlar içinde aklına pazardan alınan civcivlerin aynı hızda büyümüyor ama dediğini duyar gibiyim. yumurta tavukçuluğunda yumurtadan çıkan erkek civcivler üretimde kullanılmamakta imha edilmektedirler. bunu değerlendirenler erkekler imha edilmeden almakta ve satmaktadır. onların ise büyüme hızları oldukça düşüktürler.
etlik piliç yemleri 100 g'da 22 protein bulunan yaklaşık olarak 320 kcal içerikli yem tüketmektedirler. yemlerin içeriğinde mısır ve soya neredeyse tamamını oluşturmakta geriye kalan kısımında vitamin mineral v.b. katkı madddeleri kullanılmaktadır.
tavuk eti ve iç organları en son tehlikesini 2006 yılında yemlerde kullanılan antibiyotiklerin yasaklanmasıyla atlattı.
son olarak köy yaşantısını bilenler kazlarında neredeyse tavuklar kadar hızlı geliştiğine şahit olmuşlardır.
tavukçuluk konusunda hertürlü sorunuza cevap verebilirim.
nike bunu nerden biliyosun, ben tavukçuluk sektörünü iyi bilen yemlerini iyi tanıyan biriyim, kanatlı sektöründe hormon ve türevleri kesinlikle kullanılmamaktadır. bu daha öncede söylemiştim. kanatlılar yapılan ıslah çalışmalarıyla günümüzde bu hale gelmektedir. yani 40 günde 2.5-3 kg rahat görmektedirler. ülkemizde kulanılan en yaygın etlik piliç hattı ross 308'dir. araştırın inceleyin yapılmış çalışmaları okuyun kesinlikle yemlerinde hormon ve türevleri yoktur. fakat hormon kullanılmıyor olması karaciğerlerinin rahatlıkla tüketilebileceği anlamına gelmiyor tabiki. üretimin hızlanması sanayileşme v.s. gibi etkiler ile topraklar kirlenmekte ve tabiki oradan elde edilen yem hammaddeleri başta ağır metaller olmak üzere bünyelerine almaktadırlar. tabiki bunları tüketen tavukların da karaçiğer kalp gibi iç organlarında birikmeye sebeb olmaktadır.
aslında bunu okuyanlar içinde aklına pazardan alınan civcivlerin aynı hızda büyümüyor ama dediğini duyar gibiyim. yumurta tavukçuluğunda yumurtadan çıkan erkek civcivler üretimde kullanılmamakta imha edilmektedirler. bunu değerlendirenler erkekler imha edilmeden almakta ve satmaktadır. onların ise büyüme hızları oldukça düşüktürler.
etlik piliç yemleri 100 g'da 22 protein bulunan yaklaşık olarak 320 kcal içerikli yem tüketmektedirler. yemlerin içeriğinde mısır ve soya neredeyse tamamını oluşturmakta geriye kalan kısımında vitamin mineral v.b. katkı madddeleri kullanılmaktadır.
tavuk eti ve iç organları en son tehlikesini 2006 yılında yemlerde kullanılan antibiyotiklerin yasaklanmasıyla atlattı.
son olarak köy yaşantısını bilenler kazlarında neredeyse tavuklar kadar hızlı geliştiğine şahit olmuşlardır.
tavukçuluk konusunda hertürlü sorunuza cevap verebilirim.
tavuk gogusune yakındır 20-25 arası fakat sen 6sene oncekı konuyu nasıl hortlattın yaçiğ olarak 100 gr daki protei n miktarı ne acaba bilen var mı bulamadım bn