Tavuk alternatifi yardım lütfen

beylwr ben öğrenci olduğum için mecburen tavuk göğsü ve bulgur pilavı götürüyorum ama ne tadı oluyor ne tuzu bide çok kuru oluyor boğazımdan geçmiyor küçük küçük doğruyorum içine bulgur pilavının alternatif veya Nası yapılması gerrktiği konusunda yardımcı olurmusunuz
 
Tavuğu sebzelerle tuz niber nane kekikle beraber fırın poşetine dpldurun ağzını bağlayın Poşete bışağın ucuyla minik 2-3 delik açın. fırına 200 dereceye 45 dakka. Bulgur için sovano biberi sarmısağı bol yağda beraber kavurun. Pişince bulguru doğranmış domatesi tuzu acı biberi koyup biraz karıştırın bulgurun iki katı su koyun altını kısın. Suyunu çekince altını kpatıp 15 dakka daha bekleyin sonra yumulun hergün yeseniz bıkmazsınız.
 
Ben kepekli köy bulguru kullanıyorum normal bulgur değil de baharatlama kısmını deneyeceğim belki bir faydası olur bir de ayrı kaplara koysam kuruluğu az da olsa engellermiyim
 
Tavukları aldıktan sonra, göğüs kısmını ince ince dilimle, ancak çok ince olmasın. Bir göğüsten 2 dilim çıkart mesela. Daha sonra bunları bir güzel baharatla damak tadına göre, üzerine biraz da tuz serpebilirsin aşırıya kaçmadan. Daha sonra üzerine çok az, yine tadımlık miktarda yağ koy. Bir güzel karıştır bir tabak ya da kap içerisinde. Daha sonra buzdolabında minimum 3-4 saat kadar beklet. Ardından; tavanı 5 dakika yağsız ısıt. Kesinlikle yağ koyma. 5 dakika ısıttığına emin olduktan sonra tavukları pişir. Ancak; koyduğun tavuğu iyice pişmeden kesinlikle çevirme ve kesinlikle 5 dakika ısıtmadan hiç bir eti tavaya koyma. Bu işlem ile ete mühür diye tabir edilen şekilde pişirme yöntemi uygulamış olacaksın. Böylece içindeki suyu dışarıya atmayacak et. Piştiği zaman; lokum gibi et yiyeceksin. Ben 3-4 günlük makroma uygun kızartıyorum bu şekilde. 4 Günlük yaptığım bile olsa 4. gün yediğimde yine lokum gibi et yiyorum. Bunu bir arkadaştan öğrenmiştim, kesinlikle deneyin. Mangal tadında göğüs yiyeceksiniz hem de yağsız.

Not; Tavuğu terbiye amaçlı baharat ile bekletirken atacağınız yağ miktarı; tamamen sizin kendi limitinize kalmış. Ancak unutmayınız ki yarışmaya hazırlanmıyoruz. Günlük yağ oranınızı hesaplayıp makronuza uygun hareket ediniz.

Not2; Etleri pişirme sürecinde ısı sürekli sabit kalsın. Orta derecede yanıyorsa ocak; ortada devam etsin. Isı ayarı kesinlikle sabit kalmalı.
 
Son düzenleme:
beylwr ben öğrenci olduğum için mecburen tavuk göğsü ve bulgur pilavı götürüyorum ama ne tadı oluyor ne tuzu bide çok kuru oluyor boğazımdan geçmiyor küçük küçük doğruyorum içine bulgur pilavının alternatif veya Nası yapılması gerrktiği konusunda yardımcı olurmusunuz
KENDİ TARİFİMİ VERİYORUM, GAYET LEZZETLİ OLUYOR, UYGULA PİŞMAN OLMAZSIN.
KIŞ AYLARINDAYIZ MALUM ÇOĞU KİŞİ KATI DİYETTE DEĞİL VE BU YÜZDEN DE TATSIZ TUZSUZ YEMEK YEMEK ZORUNDA DEĞİL. 10 AR GRAM ZEYTİN YAĞI KOY HEM PİLAVINA HEM TAVUĞUNA. 10 AR GRAMDA TEREYAĞI KOY. GİT MİGROSTAN TAVUK ÇEŞNİSİ AL TAVUGUNA EK. AYRICA TAVUGUNU HAŞLAMA, KUŞBAŞI DOĞRAYIP WOK TAVADA SOTE USULÜ PİŞİR. İÇİNE İSTERSEN SARIMSAĞINI SOĞANINI BİLE KOYARSIN. NEFİS OLACAK İNAN BANA. KIŞ AYLARINDA OLDUĞUMUZ İÇİN DİYET YAPMAK GİBİ BİR DERDİN OLMADIĞINI VARSAYARAK YAZDIM BUNUN ALTINI ÇİZİYORUM ÖZELLİKLE. ÖBÜR TÜRLÜSÜNDE TATSIZ TUZSUZ YEMEK BOYNUNUN BORCU ZATEN. BAŞARILAR:)[DOUBLEPOST=1507825504][/DOUBLEPOST]
KENDİ TARİFİMİ VERİYORUM, GAYET LEZZETLİ OLUYOR, UYGULA PİŞMAN OLMAZSIN.
KIŞ AYLARINDAYIZ MALUM ÇOĞU KİŞİ KATI DİYETTE DEĞİL VE BU YÜZDEN DE TATSIZ TUZSUZ YEMEK YEMEK ZORUNDA DEĞİL. 10 AR GRAM ZEYTİN YAĞI KOY HEM PİLAVINA HEM TAVUĞUNA. 10 AR GRAMDA TEREYAĞI KOY. GİT MİGROSTAN TAVUK ÇEŞNİSİ AL TAVUGUNA EK. AYRICA TAVUGUNU HAŞLAMA, KUŞBAŞI DOĞRAYIP WOK TAVADA SOTE USULÜ PİŞİR. İÇİNE İSTERSEN SARIMSAĞINI SOĞANINI BİLE KOYARSIN. NEFİS OLACAK İNAN BANA. KIŞ AYLARINDA OLDUĞUMUZ İÇİN DİYET YAPMAK GİBİ BİR DERDİN OLMADIĞINI VARSAYARAK YAZDIM BUNUN ALTINI ÇİZİYORUM ÖZELLİKLE. ÖBÜR TÜRLÜSÜNDE TATSIZ TUZSUZ YEMEK BOYNUNUN BORCU ZATEN. BAŞARILAR:)
GÖRÜNTÜSÜNÜ DE ATTIM YEMEĞİN. YEMEĞİN YARISINDA ÇEKTİĞİM İÇİN AZ GÖRÜNÜYOR OLABİLİR BİRAZ :) YARISINI YEMİŞTİM
 

Eklentiler

  • DSC_0100.JPG
    DSC_0100.JPG
    46,8 KB · Görüntüleme: 469
Tavukları aldıktan sonra, göğüs kısmını ince ince dilimle, ancak çok ince olmasın. Bir göğüsten 2 dilim çıkart mesela. Daha sonra bunları bir güzel baharatla damak tadına göre, üzerine biraz da tuz serpebilirsin aşırıya kaçmadan. Daha sonra üzerine çok az, yine tadımlık miktarda yağ koy. Bir güzel karıştır bir tabak ya da kap içerisinde. Daha sonra buzdolabında minimum 3-4 saat kadar beklet. Ardından; tavanı 5 dakika yağsız ısıt. Kesinlikle yağ koyma. 5 dakika ısıttığına emin olduktan sonra tavukları pişir. Ancak; koyduğun tavuğu iyice pişmeden kesinlikle çevirme ve kesinlikle 5 dakika ısıtmadan hiç bir eti tavaya koyma. Bu işlem ile ete mühür diye tabir edilen şekilde pişirme yöntemi uygulamış olacaksın. Böylece içindeki suyu dışarıya atmayacak et. Piştiği zaman; lokum gibi et yiyeceksin. Ben 3-4 günlük makroma uygun kızartıyorum bu şekilde. 4 Günlük yaptığım bile olsa 4. gün yediğimde yine lokum gibi et yiyorum. Bunu bir arkadaştan öğrenmiştim, kesinlikle deneyin. Mangal tadında göğüs yiyeceksiniz hem de yağsız.

Not; Tavuğu terbiye amaçlı baharat ile bekletirken atacağınız yağ miktarı; tamamen sizin kendi limitinize kalmış. Ancak unutmayınız ki yarışmaya hazırlanmıyoruz. Günlük yağ oranınızı hesaplayıp makronuza uygun hareket ediniz.

Not2; Etleri pişirme sürecinde ısı sürekli sabit kalsın. Orta derecede yanıyorsa ocak; ortada devam etsin. Isı ayarı kesinlikle sabit kalmalı.
eyw kardeşim sağolasın bende youtube da görmüştüm denemiştim de ben tavuğu okula götüreceğim için küçük parçalara bölsem bi sıkıntı olmaz demi .D su içinde kalırmı[DOUBLEPOST=1507905487][/DOUBLEPOST]
KENDİ TARİFİMİ VERİYORUM, GAYET LEZZETLİ OLUYOR, UYGULA PİŞMAN OLMAZSIN.
KIŞ AYLARINDAYIZ MALUM ÇOĞU KİŞİ KATI DİYETTE DEĞİL VE BU YÜZDEN DE TATSIZ TUZSUZ YEMEK YEMEK ZORUNDA DEĞİL. 10 AR GRAM ZEYTİN YAĞI KOY HEM PİLAVINA HEM TAVUĞUNA. 10 AR GRAMDA TEREYAĞI KOY. GİT MİGROSTAN TAVUK ÇEŞNİSİ AL TAVUGUNA EK. AYRICA TAVUGUNU HAŞLAMA, KUŞBAŞI DOĞRAYIP WOK TAVADA SOTE USULÜ PİŞİR. İÇİNE İSTERSEN SARIMSAĞINI SOĞANINI BİLE KOYARSIN. NEFİS OLACAK İNAN BANA. KIŞ AYLARINDA OLDUĞUMUZ İÇİN DİYET YAPMAK GİBİ BİR DERDİN OLMADIĞINI VARSAYARAK YAZDIM BUNUN ALTINI ÇİZİYORUM ÖZELLİKLE. ÖBÜR TÜRLÜSÜNDE TATSIZ TUZSUZ YEMEK BOYNUNUN BORCU ZATEN. BAŞARILAR:)[DOUBLEPOST=1507825504][/DOUBLEPOST]
GÖRÜNTÜSÜNÜ DE ATTIM YEMEĞİN. YEMEĞİN YARISINDA ÇEKTİĞİM İÇİN AZ GÖRÜNÜYOR OLABİLİR BİRAZ :) YARISINI YEMİŞTİM
eyw üşenmeyip yazmışsın teşekkür ederim tavuk çeşnisi var almanyadan dayım getirmişti de hoşuma gitmiyor tadı ya :D
 
eyw kardeşim sağolasın bende youtube da görmüştüm denemiştim de ben tavuğu okula götüreceğim için küçük parçalara bölsem bi sıkıntı olmaz demi .D su içinde kalırmı[DOUBLEPOST=1507905487][/DOUBLEPOST]
eyw üşenmeyip yazmışsın teşekkür ederim tavuk çeşnisi var almanyadan dayım getirmişti de hoşuma gitmiyor tadı ya :D
almanyadan gelenle aynı olmayabilir, bir dene derim. damak zevkime güvenirim. :)
 
Back
Yukarı