Daha önce bir çok kez ketojen diyetle kilo verdim.AMA SONRA HEP GERİ ALIYORUM. çünkü beslenmemi ne kadar düzgün yapsam da proteine dikkat etsem de her öğün sürekli tatlı yiyorum. şu an da tekrar ketojen diyete giriştim(protein ve yağ tüktiyorum adı ketojen oluyor sanırım atkins dukan hala tam anlayabilmiş değilim). lakin ketojen diyet de bile ne zaman tatlı görsem bisküvi olsun çikolata olsun birer lokma aşırıyorum bazen 1 dilim ekmek yiyorum veya şekersiz tatlandırıcılı gıdalar tüketiyorum.BU YAPTIĞIM YANLIŞ, DEĞİL Mİ? yarın şekerimi ölçtürmeye doktora gideceğim,umarım bu tatlı yeme isteğimin bir çaresi vardır. GÜNLÜK BESLENME PROGRAMIM: 07.00: 100 gram jambon 50 gram kaşar 1 domates (bazen 2 tam yumurta) 10:30 sütlü kahve küçük plastik bardak 12:30 2 tabak et veya tavuk yemeği / olursa patlıcanlı vs sebze yemeği 17:00 - 19:00 300-400 gram tavuk / et /balık 21:00-23:00 100 gram kaşar domates salatalık
Ketojenik diyetlerin en önemli ayrıntılarından biri de düzenli ve verimli bir uyku için erken yatmak/yatmadan 3-4 saat önce yeme içmeyi kesmektir(su bitki çayı hariç). Gece yemekten vazgeçmeni ve akşam yemeğini kısık ateşte uzunca süre pişirmeni tavsiye ederim. Sodyum tüketimine dikkat etmen de yararına olacaktır. Başarılar dilerim.
peki canımız çok çekti bi parça çikolata veya bi dilim ekmek yedik diyelim.bu ketosisten çıkarır mı bizi?veya ne gibi zararı olur? bir de otomatik makinelerden şekersiz sütlü kahve içiyorum bunun zararı var mı ketosise?
Ben de bunun cevabını merak ediyorum. Vücut ketosis durumuna geçene kadar glikojen depolarını tüketiyor ve bu da 1-2 günü buluyor. Ondan sonra insülin salgısı duruyor ve yerini IGF denen madde alıyor. Yakıt olarak artık dışarıdan alınan yağlar ve vücut deposundaki yağlar kullanılıyor. Bu noktaya zahmetle gelmişken buna küçük bir parça çikolatanın son verdiğini düşünmek istemiyorum O nedenle şahsen ben her türlü karbonhidrat kaynağından uzak durmayı tercih ediyorum.