tarçın faydaları (insülin)

Tarçının Faydaları: Tarçın ferahlık verir ve iştah açar. El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir. Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur. Cinsel isteği arttırır. Gaz söktürücüdür. Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser. Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır. KAN ŞEKERİNİ DENGELER.Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır.


sevgili arkadaşlar canınız herhangi bir sütlü tatlı çektiğinde kesinlikle üzerine bir tatlı veyatta 2 tatlı kaşığı tarçın dökün insülini dengeler ve şekerinizin tavan yapmasını engeller . diyette olan bir insanın haftada 1 gün diyetini boşlaması sonucu istediği herşeyi yeme konusu bilindiktir az yağlı ve şekerli tatlı canınız çektiği vakit yeme güdüsü olgunlaştığında yanınızda tarçını eksik etmeyin
 
Tarçın benimde soframda eksik olmayan bir baharat yulafa,yoğurda,meyvelere katıyorum çubuk tarçını çaya kullanıyorum ama birde kendi düşüncem var ben tatlı yiyim sütlacıma serpiyim insülin zıplamasın bu olaya güvenmiyorum sonucta o karbonhidrat hücreye girecek o insülin fazlasıyla salgılanıcak tarçın sizin kurtarıcınız değil.
 
Sevgili Arkadaşlar ;

Tarçın yiyin evet fakat öyle şekerli gıdalarla yediğiniz için daha az bir zarar yada kalori yada kan şekeri yükselmesi olmayacaktır ,

Ve diabet hastaları bu tarz şeylere pek güvenmesinler sakın ola ki diyetimi bozarım tarçın alırım gibi bir saçmalık yapmasınlar ,

Bu sonuçta bir metformin yada benzer bir ilaç değil , sadece tarçın ...


Saygılarımla , Danny Boy ...
 
Tarçın ne güzeldir, tavuk göğsüne üzerine ya da aşure üzerine bol bol tatlı tatlı yiyin gitsin.
 
Tarçının en önemli özelliği kan şekerini ve kolesterolü düşürmesidir. Tarçının içeriğinde bulunan sinnamaldehit, bu özelliği göstermektedir. Tarçınla ilgili yapılan birçok araştırma vardır. Bu araştırmalar tarçının özellikle tip-2 diyabet hastalarında kan şekeri kontrolünü sağladığını, kan kolesterol ve trigliserid seviyelerinde düşme sağladığını, iyi huylu kolesterolü yükselttiğini ve kilo kontrolünü sağlamada etkili olduğunu göstermiştir.
Örneğin; 15 normal kilolu ve 15 obez birey üzerinde yapılan araştırmada, bir gruba sade kahvaltılık gevrek verilmiş, diğer grubun gevreğine ise 6 gr (bir tatlı kaşığı kadar) tarçın ilave edilmiş. Kahvaltıdan önce ve sonra her iki grubun da kanındaki glikoz değeri ölçülmüş. Sonuçta tarçınlı gevrek yiyenlerin kan şekeri değeri, diğerlerine kıyasla %24 oranında düşüş göstermiş.
Yapılan başka bir araştırmada da, her gün 1 gr tarçın kullanan kişilerin kan şekerinde %20 oranında düşüş ile birlikte kilo değerlerinin dengeli gittiği görülmüş.

Tarçın suyu tüketin!
Tarçın 0,5-1 gr kabuk parçalandıktan sonra kaynatılmış sıcak su içerisinde 15 dakika demlenerek içilebilir. Günde 3-5 defa içilmesi yeterlidir. Su dahil tüm içeceklerinizde çubuk veya toz tarçını kullanabilirsiniz.
Her bitkide olduğu gibi tarçınında fazlası zararlıdır. Fazla tüketildiğinde vücutta alerjik reaksiyonlar oluşturduğu görülmüştür.Tarçın, önerilen miktarlarda tüketildiğinde iştahınızı kontrol altına alır ve fazla kilolarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur.

Alinti :Ünlüleri zayıflatan özel tarçın diyeti
 
Back
Yukarı