Tarçının Faydaları: Tarçın ferahlık verir ve iştah açar. El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir. Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur. Cinsel isteği arttırır. Gaz söktürücüdür. Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser. Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır. KAN ŞEKERİNİ DENGELER.Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır. sevgili arkadaşlar canınız herhangi bir sütlü tatlı çektiğinde kesinlikle üzerine bir tatlı veyatta 2 tatlı kaşığı tarçın dökün insülini dengeler ve şekerinizin tavan yapmasını engeller . diyette olan bir insanın haftada 1 gün diyetini boşlaması sonucu istediği herşeyi yeme konusu bilindiktir az yağlı ve şekerli tatlı canınız çektiği vakit yeme güdüsü olgunlaştığında yanınızda tarçını eksik etmeyin
Tarçın benimde soframda eksik olmayan bir baharat yulafa,yoğurda,meyvelere katıyorum çubuk tarçını çaya kullanıyorum ama birde kendi düşüncem var ben tatlı yiyim sütlacıma serpiyim insülin zıplamasın bu olaya güvenmiyorum sonucta o karbonhidrat hücreye girecek o insülin fazlasıyla salgılanıcak tarçın sizin kurtarıcınız değil.
Sevgili Arkadaşlar ; Tarçın yiyin evet fakat öyle şekerli gıdalarla yediğiniz için daha az bir zarar yada kalori yada kan şekeri yükselmesi olmayacaktır , Ve diabet hastaları bu tarz şeylere pek güvenmesinler sakın ola ki diyetimi bozarım tarçın alırım gibi bir saçmalık yapmasınlar , Bu sonuçta bir metformin yada benzer bir ilaç değil , sadece tarçın ... Saygılarımla , Danny Boy ...