tam buğday ekmeği hakkında

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve fruion tarafından 8 Ekim 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. fruion
    Offline

    fruion Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaşlar yaklaşık 1 haftadır hergün 1 tane tambugday ekmeği tüketiyorum. antremandan gelince kendime kıymalı yumurta yapıyorum 3çeyrek tam buğday ekmeğinin içine koyup yiyorum.

    kalınınada akşam yemeğimle yiyorum. sizce bu doğrumudur. ek olarka 150gr yulafr+100gr leblebi yiyorum karb karşılamak için.
    uzun süredir bulgurla karşılıyordum 1 haftadır midem almıyor bulguru bende tam bugday ekmeği yiyorum.
     
  2. Barış Öztürk
    Offline

    Barış Öztürk Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    159
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Tam buğday ekmeği sağlıklıdır çavdarda öyle yiyebilirsin sıkıntı yo


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  3. Barbell Training
    Offline

    Barbell Training Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    938
    Beğenileri:
    394
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Izmir
    Tam bugday ekmeginin beyaz ekmekten farki icinde kullanilan unun rafine edilip edilmemesinden kaynaklaniyor. Dogal unun rengi beyaz degildir. Parlatildiktan sonra bu hali aliyor. Rafine edilince daha kolay piser ve raf omru uzar. Ureticilerin unu rafine etmelerinin sebebi budur. Tonlarca uretebilirler bu sekilde. Kahverengi ekmegin avantaji bugday tanelerindeki lif iceriginin arindirilmamis olmasidir. Kan sekerini beyaz ekmek kadar hizli yukseltmez ama yukseltir. Neticede ekmek ekmektir ve insan anatomisine aykiri bir yiyecektir

    makarna ve kahverengi ekmegi mumkun oldugunca az tuketilmesi gerektigini dusunuyorum. Bulgur, kahverengi pilav, baklagiller ve dogal eriste. Bunlarin karbonhidrat olarak ekmek ve makarnadan daha kaliteli. Hatta ben makarnaya da karsiyim ama cok detaylarina inemeyecegim. Biraz on yargi gibi. Ekmek ve makarnanin zararli oldugunu dusunuyorum.

    SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  4. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    Konuya bilimsel olarak uzun uzun cevap verilebilir. Ancak kısa cevap vermek gerekirse tam buğday ekmeği ve tam tahıllı ekmek tüketmende ölçülü olmak kaydıyla sakınca yok.
     
    Son düzenleme: 8 Ekim 2016

Sayfayı Paylaş