arkadaşlar yaklaşık 1 haftadır hergün 1 tane tambugday ekmeği tüketiyorum. antremandan gelince kendime kıymalı yumurta yapıyorum 3çeyrek tam buğday ekmeğinin içine koyup yiyorum. kalınınada akşam yemeğimle yiyorum. sizce bu doğrumudur. ek olarka 150gr yulafr+100gr leblebi yiyorum karb karşılamak için. uzun süredir bulgurla karşılıyordum 1 haftadır midem almıyor bulguru bende tam bugday ekmeği yiyorum.
Tam buğday ekmeği sağlıklıdır çavdarda öyle yiyebilirsin sıkıntı yo Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tam bugday ekmeginin beyaz ekmekten farki icinde kullanilan unun rafine edilip edilmemesinden kaynaklaniyor. Dogal unun rengi beyaz degildir. Parlatildiktan sonra bu hali aliyor. Rafine edilince daha kolay piser ve raf omru uzar. Ureticilerin unu rafine etmelerinin sebebi budur. Tonlarca uretebilirler bu sekilde. Kahverengi ekmegin avantaji bugday tanelerindeki lif iceriginin arindirilmamis olmasidir. Kan sekerini beyaz ekmek kadar hizli yukseltmez ama yukseltir. Neticede ekmek ekmektir ve insan anatomisine aykiri bir yiyecektir makarna ve kahverengi ekmegi mumkun oldugunca az tuketilmesi gerektigini dusunuyorum. Bulgur, kahverengi pilav, baklagiller ve dogal eriste. Bunlarin karbonhidrat olarak ekmek ve makarnadan daha kaliteli. Hatta ben makarnaya da karsiyim ama cok detaylarina inemeyecegim. Biraz on yargi gibi. Ekmek ve makarnanin zararli oldugunu dusunuyorum. SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Konuya bilimsel olarak uzun uzun cevap verilebilir. Ancak kısa cevap vermek gerekirse tam buğday ekmeği ve tam tahıllı ekmek tüketmende ölçülü olmak kaydıyla sakınca yok.