aredhelar
Üye
Herkese merhaba
21 yaşında, 162cm boyda ve 51 kilo bir kadınım. Ve tabiki her Türk kadını gibi benim de sanki kilomun yarısı bacaklarımda toplanmış üstelik sadece üst kısmında
üst gövdem incedir, göbeğim yok. kollarım normal kalınlıkta beni rahatsız etmiyor. Alt bacaklarım da ince ama o üst bacaklar kalın. basen tabiki var bir miktar ve gitmesini istediğim yer orası. Yaklaşık 4 aydır yediklerime dikkat ediyorum az çok ve 57 kilodan düştüm 51e. İki haftadır da spora başladım. Yavaş yavaş artan bi tempom var. İki hafta sonra okula dönücem ve ordaki salona devam edicem. İsteğim bacaklarımı inceltmek, üst kısımların incelmesini istiyorum. Beslenmem de şu şekilde. örneğin:
Sabah: 1 yumurta(bir gün arayla) + semizotu yerim genelde yanında + domates vb + peynir (zeytin veya zeytinyağı) + bazen tahin-pekmez karıştırıp yiyorum bir tatlı kaşığı
Öğlen: tavuk / et /baklagil + salata / yoğurt bir kase
Akşam: Sebze yemeği (şuan için annem ne yaparsa iki hafta sonra kendim ilgilenicem bununla) + salata /yoğurt
Şuanki programım: 25 dk koşu (1 dk- 9hız) + yürüyüş (2 dk- 6,5hız)
15 dk eliptik
iki mekik hareketi + ters mekik ( 3 x15)
squat + lunge (4 kiloluk dumbellarla - 3 x 15)
leg press - 36 kg ( 3x15)
plank 20 sn 5 kere
plank knee tucks (3x 10)
bir de yere yatıp kalçamı kaldırıyorum, sıkıyorum fln hareketin adını bilmiyorum
( 3 x 15) bilen biri yazabilirse sevinirim.
10 dk bisiklet ve kapanış
Sizden istediğim programım nasıl? Yeme düzenim yeterli mi? Daha etkili bir tavsiyeniz olur mu gibi şeyler
Çok teşekkür ederim. Bu sene hapkidoya başlamayı düşünüyorum okul açılınca. Genel olarak güçlenmek de istiyorum. Yani benimki pek zayıflıyim, bırakırım gibi olmayacak, umarım 

21 yaşında, 162cm boyda ve 51 kilo bir kadınım. Ve tabiki her Türk kadını gibi benim de sanki kilomun yarısı bacaklarımda toplanmış üstelik sadece üst kısmında

Sabah: 1 yumurta(bir gün arayla) + semizotu yerim genelde yanında + domates vb + peynir (zeytin veya zeytinyağı) + bazen tahin-pekmez karıştırıp yiyorum bir tatlı kaşığı
Öğlen: tavuk / et /baklagil + salata / yoğurt bir kase
Akşam: Sebze yemeği (şuan için annem ne yaparsa iki hafta sonra kendim ilgilenicem bununla) + salata /yoğurt
Şuanki programım: 25 dk koşu (1 dk- 9hız) + yürüyüş (2 dk- 6,5hız)
15 dk eliptik
iki mekik hareketi + ters mekik ( 3 x15)
squat + lunge (4 kiloluk dumbellarla - 3 x 15)
leg press - 36 kg ( 3x15)
plank 20 sn 5 kere
plank knee tucks (3x 10)
bir de yere yatıp kalçamı kaldırıyorum, sıkıyorum fln hareketin adını bilmiyorum

10 dk bisiklet ve kapanış

Sizden istediğim programım nasıl? Yeme düzenim yeterli mi? Daha etkili bir tavsiyeniz olur mu gibi şeyler