Tüm vucutu bir günde mi , her gün ayrı bir bölgeyimi ?

Merhaba arkadaslar..Çok genel bir sorum olacak...

Kimileri , bir gün antreman bir gün off şeklinde çalışıyor.Antreman günlerinde de vücudun tüm bölgelerine çalışıyor..

Kimileri ise , haftanın 6 günü çalışıp , hergün ayrı bir kas grubuna yükleniyor..

SİZCE HANGİSİ DOĞRU ?
ÖRNEK OLARAK BİR PROGRAM YAZABİLİRSİNİZ.

Yeni başlıyosan body e günde tüm kaslarını çalıştırıcaksın. Adaptasyon süreci bitince artık her kasın üstünde ayrı ayrı yoğunlaşıcaksın günlere ayırıcaksın .

ben çok çok deneyimli olmasamda burdan vede salondan edindiğim tecrübeye göre bişieyler aktarayım yanlışım varsa diğer arkadaşlar zaten düzeltirler..

Şimdi eğer sen spora yeni başlayan biriysen o zmaan sana verilen programda vücudun her bölgesini aynı günde çalıştıracak hareketler verilir( vücudun tamamını olmasada büyük kısmını)ama bu hareketler az kilo ile vücudun aluışması için yapılır ve bu program oırtalama2-3 hafta yapıldıktan sponra program değişir..ve yavaş yavcaş bölge bölge çalşışmaya başlarsın.

4-5 aylık olduktan sonra artık bölge bölge çalışmaya başlarsın..

mesela ;

1. gün göğüs
2. gün : klol
3. gün : omuz ...şeklinde...bu günlerdeki hareketleri misal verdim..aynı gün farklı yerlerde çalıştırılabilir tabiki.

bildiklerim bu şekilde.

Yeni başlıyosan body e günde tüm kaslarını çalıştırıcaksın. Adaptasyon süreci bitince artık her kasın üstünde ayrı ayrı yoğunlaşıcaksın günlere ayırıcaksın .

Çok teşekkürler.İstediğim cevap tam buydu..Ben başlayalı 1.5 ay oldu.Beslenmem de çok iyi.Gözle görülür değişmem var..Bugune kadar tüm vucuda çalısıyordum..Artık hergün ayrı bir yere çalışsam olur değilmi ?

Kasları ayırmadan tüm kasları aynı günde çalıştırmanın bi zararı olur mu? Çünkü ben başlayalı da 1.5 ay falan oldu ama bölge bölge ayırmak istemiyorum çok zahmetli. :)

Ayı tamamla bari 2. aydan sonra başlarsın :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:39 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:37 ----------

Kasları ayırmadan tüm kasları aynı günde çalıştırmanın bi zararı olur mu? Çünkü ben başlayalı da 1.5 ay falan oldu ama bölge bölge ayırmak istemiyorum çok zahmetli. :)

Adaptaston sürecinden sonra iyice gelişmek istiyosan bölgelere ayırman gerekir

bir anda tüm bölgeleri ayırmanızı tavsiye etmem özellikle 3 e yada 5 e bölmeyin.2 ye bölerek baslayın ama bunun icinde ilk 2 bucuk ayı doldurmanızı tavsiye ederim tabi bu sürede serbest agırlık yerine makinalarda çalışın.kolay gelsin...

en ideali başlangıçtada olsa. iki bolge. her bolgeye 2 hareket. bir çok eklemli temel egzersiz ve birde izole egzersiz olmak uzere ayarlanmalıdır. ornek olarak gogus - biceps. gogus için bench press 5set- d.fly 5set, biceps için barbell curl 4 set - hummer curl 3 set şeklinde olabilir. iyi çalışmalar ...

Back
Yukarı