Supplement Tezgahı

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve Rambo16 tarafından 28 Haziran 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 59 üye.
  1. badboy9119
    Offline

    badboy9119 Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2012
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    Şimdi 90-100 kg de biri en basit kg başına 2 gr protein alsa 200 gr yapıyor ve bunu karşılamak için kullanmalı zaten protein tozunu. Zaten protein tozunu kullandım ayda şu kadar oldum falan diyenlere inanmıyorum. Mucize beklememek lazım yediğimiz tavuktan farkı yok.

    2ci olarak mesela bazı supp. var ki ara ara kullanılmalı diye düşünüyorum. Mesela kreatin. Dışarıdan kreatin karşılamak için baya yuklu bir kg bazında yemek yemek lazım ki bu da mideyi mahveder zaten. Ara ara gelişim durduğunda kullanılabilir bence kreatin.

    Birde bcaa var. Bcaa da yumurta süt tavuk et bunlarda var tabiki olmaz olur mu. Ama bazı dönemlerde kullanılmalı diye düşünüyorum. Mesela definiasyon.
     
  2. lakers44
    Offline

    lakers44 Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2011
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    148
    Ödül Puanları:
    53
    kreatini çok gfazla gıdalarda ikame edemezsiniz. gunde 3-5 gr almak iyi fikir.

    bcaa herzaman kullanılması gereken bir supplementtir. definisyon filan değil. her zaman kullanın. beslenmeniz duzgunse. gunde ortalama 5-6 kucuk ogun tuketebiliyorsanız ve protein içerikli besleniosanız toz proteine gereksinim olmayabilr. ama bcaa alın.

    glutamin ozellikle kısın bağışıklığa olan etkilerinden dolayı devamlı kullanılabilir. ileri seviyede antrenman yapanlarda kullanabilir.

    gainer en gereksiz gozukan şeydir genelde. ama o kadarda basit değil ! herkes her ogunde bulgur pilav vs yiyemeyebilir. herkezin mide kapasitesi yada ihtiyacı aynı olmayabilir. gainerlar size sıvı ve kolay yoldan yiyerek alamadığınız kalorileri içerek almayı hedefleyerek hazırlanan urunlerdir. onlarda o kadar basit değil bence.

    sozun özü şudur : protein tozu deiğiniz şey peynir altı suyu izolesidir. onun içilebilir hale getirilmişidir. aslında bir kas mucizesi değil bir diyet destek urunudur. midenize koca bir tavuk gogsunu indirmek herzaman guzel ve dogrudur. ama bunu yapmayı her zaman canınız istemez. oyle durumlarda bu urunle 200 ml lik bir içecekle sorun hallolur. konuya bu açıdan bakmakta fayda var. beslenmedeki açıkları giderebildikleri gibi , toplam kaloriye yada hedeflenen protein açığını kapatmya destek olmakta birebirdirler. adı ustunde takviye işte. ben takviyeli gidenlerdenim. ve açıkça söylüyorum supplementsiz çalıştığım günlere nazaran daha iyi form yakaladım. gelişimimede herzaman pozitif etkisi oldu bunların. saygılar...
     
  3. Extravaganza
    Offline

    Extravaganza Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.513
    Beğenileri:
    2.573
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Diyeti düzgün bir kişinin BCAA kullanmasındaki amaç nedir? (bilimsel olarak)

    Ayrıca oral Glutamine supplementasyonunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini gösteren, recovery süresini kısalttığını gösteren bir çalışma gösterebilir misiniz?

    Ben bu iki ürünün de diyeti düzgün bireylerde işe yaradığına inanmıyorum. Bunu ispatlayan bir makaleye de rastlamadım. Ama aksini gösteren makaleler mevcut. (Sadece bcaa için endurance çalışması yapan atletleri kapsayan pozitif sonuçlu bir çalışma var ama onunda vücut geliştirmecileri ne kadar ilgilendirdiği tartışılır. Aramızda kimse maraton koşmuyordur sanırım?)

    Yanlış anlaşılmasın, bcaa veya glutamine'în vücuttaki değerinden veya diyet ile alımından bahsetmiyorum. Ben tamamen harici olarak yapılan, oral supplementasyonundan bahsediyorum.
     
    CarpeNoctum bunu beğendi.
  4. badboy9119
    Offline

    badboy9119 Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2012
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    Mesela bcaa'nin içinde lösin kas sentezini arttırdığı söyleniyor. Bu yüzden bcaa kullanmak faydalı olabilir. Ha bazı wheyler var mesela muscletech nitrotech. İçinde kreatin var. Bunu kullanan arkadaş 1 ay içindfe ölçüsünü 1-2 cm arttırıyo. Sebebi kreatinin su tutma olayı. Sonra protein tozu mucize oluyor :)
     
  5. muratcan.biceps
    Offline

    muratcan.biceps Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2012
    Mesajlar:
    1.160
    Beğenileri:
    540
    Ödül Puanları:
    93
    arkadaşlar hepiniz haklısınız ama. nerdeyse supplementler geriye götürüyor denecek ondan korkuyorum
     
    Tolgahantt ve lakers44 bunu beğendi.
  6. lakers44
    Offline

    lakers44 Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2011
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    148
    Ödül Puanları:
    53
    muscle & fitness dergisinin her sayısında yapılan araştırmalar ve sayısız deneyler mevcut :) alın inceleyin. haa şimdi derseniz bunlar satış amaçlı propagandalar.. onu bilemem ! ama alın size isteediğiniz kadar sayıda araştırma ve deneyler. mesela bu sayıda bcaa uzerine en az 3 adet bilimsel arastırma mevcut ! :)... neyse şunu ifade edeyim. bcaa ve supplement kullandığım dönemlerde kas ağrılarımda belirgin azalma ve toparlanma sürecindede kısalma yaşıyorum. bunlar benim kendi izlenimlerim... bunlar hakkında bilimsel çalışmamda yok. ama işe yaradıklarını net olarak görüyorum. forumda oyle bir algı oluşmaya başladıki yakında proteinsiz , supplementsiz ve hatta (xsteel adlı üyeyi kastediyorum) antrenmansız bile gelişim olacağı iddia edilecek :)

    laflarımı kendinizi hedef almış gibi hissetmeyin. önemli olan bu sporda vucuda alınan kilo*2 protein miktarı+diğer beslenme öğeleri ve doğru egzersizdir. siz ister supplementasyonla isterseniz doğal olarak sağlayın yeterli proteini.. supplementasyon işe yaramaktadır. sadece vg değil nerdeyse butun branslar bunlardan yararlanmaktadır. haftada 6 gün olmak kaydıyla günde 5-6 saat yüzen phelps'in protein ihtiyacını gidermek için yemek yemeye pek zamanı olmadığından supplementasyona başvuruyor.yüzme esnasında protein ve karbonhidrat içerikli içecekler alıyor devamlı veya maurice green'in diyetini inceleyin ne demek istediğimi anlarsınız.. beslenmeyi destekliyorlar. beslenme zamanını kısaltan ergojenik yardımcılar. yaz sıcaklarında birçoğumuzun iştahı yok. tek düşündüğüm soğuk içecekler. yemek yemeyi istemediğim akşam yada akşamüstü saatlerini 1 servis proteinle çözüyorum mesela.. olaya bu şekilde bakmalısınız bence. saygılarımla...
     
    Son düzenleme: 8 Ağustos 2012
    muratcan.biceps ve FedoR bunu beğendi.
  7. Extravaganza
    Offline

    Extravaganza Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.513
    Beğenileri:
    2.573
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Iyi de sayin pulloverforever, ben protein hakkinda negatif bir yorum yapmadim ki? Hatta mesajimda kendim bile soyledim whey kullandigimi. Whey, creatine, caffeine, vitamin, omega3 gibi urunleri duzenli sekilde kullaniyorum zaten.

    Muscle&fitness gibi dergileri acip bakmama gerek yok, internet sagolsun bir suru medikal veritabaninda makale arayabiliyoruz. Ayrica bu dergileri hazirlayanlarin amacinin sizi salt dogru sekilde bilgilendirmek oldugunu dusunuyorsaniz cok buyuk iyi niyet gosteriyorsunuz.

    Karsilikli guzel sekilde tartisabileceksek tartisalim. Bakarsiniz sonunda siz bosuna para verdiginizi dusunup glutamine alimini birakirsiniz, ya da ben bcaa almaya baslarim. Tartismanin amaci da bu degil mi zaten? Iki tarafinda faydalanmasi? Hemen savunmaya gecmeyin o yuzden. :)
     
  8. lakers44
    Offline

    lakers44 Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2011
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    148
    Ödül Puanları:
    53
    orada savunma yok. ayrıca birçok ürün kullanıyormuşsunuz zaten. oral supplementasyonun etkisi olmadığınımı dusunuyorsunuz hala ? cunku bir onceki yazıda bunu iddia ettiniz. ama bir çok urunude kullanıyorsunuz. ben anlayamadım sizi :) savunma yapmıyorum , bilgi paylaşımında bulunuyorum

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 01:12 ----------

    ben bu yazıdan anladığım kadarıyla oral supplementasyonun gereksiz olduğunu dusunuyorsunuz. ama birçok ergojenik yardımcıyıda kullanıyorsunuz. doğrumudur yoksa benmi yanlış anladım sayın extravaganza

    ayrıca bilimsel araştırma istediğiniz için sizi yönlendirdim o dergiye. yoksa açip açmamanız tamamen sizin sorununuzdur :) üslubumda bir gerginlik,yada saygısızlık yaratıcı bir davranış olmadığını düşünüyorum. yani saygıyla tartışıyorum. üslubumda sizin için bir sıkıntı varsa şayet söyleyiniz. varsa hatamız özürde dileriz..
     
    Son düzenleme: 8 Ağustos 2012
  9. Extravaganza
    Offline

    Extravaganza Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.513
    Beğenileri:
    2.573
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Sayın pulloverforever,

    Elbette bir üslup sorunu söz konusu değil. Gece 1'de cevap yazarken biraz hassas davranmış olabilirim, pek geç yatan birisi değilim genelde. :) Ben biraz cevaplarınızda savunmaya geçtiğiniz hissiyatını aldım. O yüzden öyle bir cümle kurdum. Yanlış bir his ise, kusuruma bakmayınız.

    Asıl olarak diğer sualinize geçersek, benden alıntıladığınız mesajlarıma istinaden kullandığım gıda takviyelerini belirtmişsiniz. Evet listelediğim ürünlerin hepsini, hatta bazen daha da fazlasını kullanıyorum. Ama bunu niye sorduğunuzu anlamadım? Ben daha önceki hiç bir mesajımda kullandığım ürün çeşitleriyle ilgili negatif bir yorum yapmadım ki? Ben sadece Glutamine, BCAA ve Amino ürünlerinin oral supplementasyonunu gereksiz bulduğumu belirttim.

    Ben supplement kullanımını destekliyorum. Hatta öyle durumlar var ki bunları çok faydalı buluyorum. Mesela Intermittent Fasting yapan bir vücut geliştirme sporcusunu ele alalım. Bu kişi için multivitamin takviyesi ve omega3 takviyesi çok ciddi önem arz ediyor. Ayrıca karbsız geçen dönemde proteini safi almaya çalışacağı için protein tozu ürünlerinden de çok ciddi anlamda faydalanacaktır. Veya daha derin daha güzel uyku uyumak isteyen bir birey için ZMA, eklemleriyle ilgili destek arayanlar için Glucosamine güzel takviyeler.

    Tekrar belirtiyorum. Benim burda dikkat çekmek istediğim konu BCAA, Amino (tablet, toz) ve Glutamine ürünleri. Bunların "diyeti kaliteli ve planlı" olan bireyler için, "gereksiz" olduğunu düşünüyorum.

    Bilimsellik konusunda ise, bu dergilerde yapılan tüm alıntılara güvenmek büyük bir hata olur. Araştırmayı makale olarak görmemiz gerekiyor. 70 yaşındaki, astım hastası bireylere verilen X maddesi şu etkiyi gösteriyor diye yapılan bir çalışmayı alıp; bakın X aslında vücut geliştirmede bu kadar önemli diye yorumlayabiliyorsunuz. Bu doğru değil. Denekler, kontrol grubu, kontrol parametreleri, araştırmayı yapan kişilerin değerlendirmeleri, bunların hepsi gözden geçirilmeli.

    Benim önceki mesajlarıma dikkat ettiyseniz bağlantıladığım makalelerde genelde bazı anahtar kelimeler (keywords) vardır. Mesela; "resistance training", "young atheletes", "strenght training adults" gibi. Bu kelimelerin geçmediği makaleler bize doğrudan fayda sağlayamıyor, yanıltıcı olabiliyor. O yüzden "o dergilere bakmaya gerek yok" gibi bir cümle sarf ettim önceki mesajımda. Sizinle zıtlaşmak için değil. Bilgiyi kaynağından almak varken aracıya ihtiyaç yok çünkü.
     
    Son düzenleme: 8 Ağustos 2012
  10. judgementday
    Offline

    judgementday Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    140
    Ödül Puanları:
    53
    Yazan:Rambo16 yazmışsın kopyala yapıştır yapmak yazmak değildir.
     
    Son düzenleme: 8 Ağustos 2012
  11. Rambo16
    Offline

    Rambo16 Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2010
    Mesajlar:
    712
    Beğenileri:
    1.164
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    La Paz

    Sevgili judgementday, kopyala yapıştır yaptığım yeri gösterebilirsen daha iyi anlaşırız diye düşünüyorum..
     
    denizgnr97 ve Phil_Heath bunu beğendi.
  12. judgementday
    Offline

    judgementday Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    140
    Ödül Puanları:
    53
    Sevgili Rambo16 bunların hepsini aklından hiçbiyere bakmadan yazdıysan sana helal olsun. Ben bir makale okuyup aklımda kalanları asla benim eserim gibi göstermem. Derleyen veya yazan-derleyen yazman daha hoş olurdu.

    Edit: Kopyala yapıştır demek emeğine saygısızlık olmuş kusura bakma ortada bir emek var.
     
    Son düzenleme: 9 Ağustos 2012
  13. Rambo16
    Offline

    Rambo16 Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2010
    Mesajlar:
    712
    Beğenileri:
    1.164
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    La Paz
    Sevgili judgementday, evet hepsini hiç bir yerden kopya etmeden yazdım. Hangi konuda yazarsanız yazın, daha önce yazılmış bir şeyleri dayanak yada kanıt olarak göstermeniz gerekir ki bu şekilde alıntı yaptığım yerleri de bizzat belirttim.

    Ayrıca okuyup aklımda kalanları burada yazacağım türden -bu sektördeki herşeyi açık seçik anlatan- bir makale varsa okumak isterim.
     
  14. judgementday
    Offline

    judgementday Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    140
    Ödül Puanları:
    53
    Sevgili Rambo16 bu konuda birçok makale var buna da katılıyorum protein alımına hiç dikkat etmeden ne bulursam yiyerek 1.5 yılda 42cm kol ölçüsüne ulaştım diğer ölçülerim de fena değil. Eğer başladığım günden itibaren arttırarak kas kgmin 2 katı protein alsaydım sonuç nasıl olurdu merak ediyorum. Bence kas yapımında önemli olan ne kadar çok kalori aldığınızdır. Orta miktar proteinle de kas yapılabilir.
     
  15. badboy9119
    Offline

    badboy9119 Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2012
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    Tamam da bizde onu söylüyoruz. Protein tozu protein ihtiyacı karşılar. Beslenmeye vakit yoksa alınabilir diyoruz.
     
  16. R10
    Offline

    R10 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    924
    Beğenileri:
    1.301
    Ödül Puanları:
    0
    şu bir gerçek ki m&f dergisi supplementleri destekliyor ve bu yüzden yüksek proteinli beslenme programları tavsiye ediyor. yüksek proteinli beslenme yanlıştır demek değil bu fakat elzem de değildir.

    supplement firmalarının esas hatalı olduğu nokta yeni başlayanları ve orta halli sporcuları da supplemente zorlamaları. insanlarda supplementsiz olmaz fikrini yerleştirmek hatalı. yoksa misal doğru kullanılırsa arginin ve creatin gayet kıymetli sporcu ek besinleridir.
     
    badboy9119 ve (silinen üye bunu beğendi.
  17. badboy9119
    Offline

    badboy9119 Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2012
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    Ayrıca şöyle bir gerçek var. Kg nin 3 veya 4 katı protein olayı yeni başlayanlar-orta seviyeler hatta 5 yıldan fazla yapanlar için bile değil.

    Kg'nin 3-4 veya 4 katından fazla protein almak profesyonel olup kür yapan sporcular içindir. Kürle vucut devamlı protein sentezi yaptığından kg sinin 1.5-2 katı protein yeterli gelmeyecektir. Bu aşamada protein tozları kıymetli oluyor profesyoneller için zaten
     
  18. judgementday
    Offline

    judgementday Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    140
    Ödül Puanları:
    53
    Yumurta kırmızı et süt varken protein tozuna nasıl güveniyosunuz. Protein kalmasa tamam kullanın dicem ama doğalı var. Fazla protein=yağlanma, beyin hücrelerine zarar. Bence 80 kilodan fazla kas kütleniz yoksa günde 100gram protein gelişim için yeterli bunu da doğal yollardan alabilirsiniz.
     
    Son düzenleme: 9 Ağustos 2012
  19. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    judgementday ; kaynaksız ve "bence" ifadeleri kullanarak temel bilgileri çürütmek kural dışıdır..varsa kaynağınız foruma başlık açın paylaşın..yeri burası değil..
     
    rockybalboa7 ve Phil_Heath bunu beğendi.
  20. judgementday
    Offline

    judgementday Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    140
    Ödül Puanları:
    53
    Diez kaynak kendi vücudum MF Mens Health dergilerinden iyidir taraflı değilim para kazanma amacım yok.
     
    Son düzenleme: 9 Ağustos 2012

Sayfayı Paylaş