bemre
Üye
Öncelikle Merhaba;
Yazım biraz uzun olacak gibi okuyan ve cevaplandıran herkese teşekkür ederim. Yaklaşık 10 yaşından bu yana sporun hemen hemen her dalıyla ilgilendim. Basketbol ve taekwondo alanlarında lisanslı sporcuydum lise dönemine kadar. Daha sonra gençliğin vermiş olduğu heyecan bu alanlarda kendimi geliştirmekten vazgeçip gezip tozmaya yönlendirdi beni. Üzerine bir de sigara kullanmaya başlayıp tabanwaydan 4 teker üzerine geçince o dönemdeki atletik vücut kendini bel kısmı bir miktar yağlı bir hale bıraktı. 2 sene (yarı) düzenli olarak kardio ve ağırlık çalıştım ama çalışmam vg üzerine değil idi. O dönemde boyum 192 kilom 100 civarıydı. Daha sonra 5 aylık bir ara verdim, eşim ve çocuğumla ilgili yaşadığım bazı sıkıntılar can sıkıntısı v.s. 2 ay içinde kilom 86 civarına düştü. Neyse sıkıntıyı atlattık çok şükür, düştüğüm kiloyu yağdan verdiğimi sandım ama ciddi anlamda kas kaybı yaşadığımı ve kollarımın inceldiğini farkettim. Şuanda tekrardan çalışmaya başladım ve ağırlığı saçma bir vücut görünümüne sahip olduğum için VG ye veriyorum. 3 ayı biraz geçti başlayalı, ilk önce vücudun üst bölgesinde tamamını çalıştırıyorum. Supplement olarak daha önce hiç birşey kullanmamıştım. Ama bu sefer kullanmayı düşünüyorum çünkü beslenmem yeterli gelmiyor. İlk 1,5 ay bişey kullanmadım burada yazılı makaleleri okuduktan sonra. 1,5 aydan sonra bi supplement satıcısına gittim durumu anlattım ve bana verdiği ürün ve kullanma şekillerini aşağıya yazıyorum;
Twinlab Whey (pek memnun kalmadım Özellikle tadından)
Multipower L-Glutamine Powder
Olimp Anabolic Amino 5500
Multipower BCAA
MRM CLA 1250
Power System L-Carnitin 3000
Kullanım şekli için ise cla yı standart her yemek öncesi alıyorum. whey ve glutamini hergece ve spordan sonra içmemi söyledi. Aminodan 8 adet, BCAA dan 3 adet ve L-Karnitinin yarım tüpünü spora girmeden yarım saat önce alıyorum. Spordan çıkıncada wheyle birlikte 3 BCAA daha yutuyorum. Söyleneni gece protein glutamin karışımını içmek haricinde uyguladım, uyguluyorum. Gece yatmadan önce 2 bardak süt içiyorum toz yerine.. Programda kardiyo adına başlangıçta ısınma amaçlı 15dk bisiklet ve bitiminde 20dk sky-walker var. Bel çevremin inceldiğini ve kollarımın kalınlaşmaya başladığını kıyafetlerimden hissediyorum. Yaklaşık 3 aydır takipteyim siteyi ve faydalı bilgiler öğrendim, bilgilerini esirgemeyip paylaşan eller dert görmesin. Şimdi supplementlerim yakın zamanda bitecek, Amerikaya gideceğim için yenileri alıcam. Fiyat çok önemli değil, zaten yurtdışından ciddi uyguna gelecek. Çok araştırma yaptım burdan başka yerden ama eleme ve kombinasyon yapamadım. Bilinçsiz bir liste olacak aşağıya yazdıklarım farkındayım, fakat yardımcı olursanız sevinirim. Gruplara ayırdım ve hemen hemen her ürünü not aldım. Mesela bi kaç markayı yazıcam bana hangisini almamın daha iyi olacağını ve nasıl kullanacağımı söylerseniz sevinirim.
Whey
Optimum Nitr. Gold Standart
Muscletech Nitrotech Performance
Weider Premium Whey
Weider CFM Whey
Kreatin
Weider Pure Creatine
Ultimate Creatine
Universal Creatine Powder
Muscletech Celltech Performance
Performans Arttırıcı ( Özellikle kafamın karıştığı nokta )
BSN Noxplode 2.0
Universal Nox3
Universal Animal Pump
Cellucor C4
Grenade 50 Calibre Pre-Workout
Universal Shock Therapy
Universal Animal Rage
MP Assault
Vitamin
Universal Animal Pak
MP V-Amor
L-Carnitine
Multipower Liquid 1800mg
CLA
Weider Cla
Multipower Double Effect
Termojenik
BSN Hyper Shred
Grenade Thermo Detonator
AMİNOLAR (özellikle supplementler.com sitesinde 5 ayrı grupta yazılmış)
Komplex olarak;
Universal Amino 2700
Multipower Whey Amino 3400
Weider Amino 2200
BCAA olarak;
Weider BCAA 2000 tablet
Olimp BCAA 1100 tablet
BSN Amino X toz
Glutamine olarak;
Weider Glutamine
Ultimate nut. Glutapure
Multipower L-Glutamine
MP Recon
Universal Glutamine
Likit Amino (Gerekli mi bilmiyorum);
Multipower Super Liquid
Arjinin;
Weider Arginine Xplode toz
Hardline Arg 1250 tablet
Liste bu. Özellikle amino kısmı çok kafamı karıştırdı. Çeşit çeşit
Listede atıyorum termojenik almana gerek yok, veya şununla şu aynı anda kullanılmaz diyebilirsiniz, ben cahilliğimden soruyorum zaten. Ama mesela 2-3 ay sonra kullanmam gereken bi ürün varsa söylerseniz onuda hazır gitmişken temin etmiş olurum. Oldukça uzun bir yazı oldu, hakkınızı helal edin, okuyan ve cevaplandıran herkese çok teşekkür ediyorum tekrardan..
Yazım biraz uzun olacak gibi okuyan ve cevaplandıran herkese teşekkür ederim. Yaklaşık 10 yaşından bu yana sporun hemen hemen her dalıyla ilgilendim. Basketbol ve taekwondo alanlarında lisanslı sporcuydum lise dönemine kadar. Daha sonra gençliğin vermiş olduğu heyecan bu alanlarda kendimi geliştirmekten vazgeçip gezip tozmaya yönlendirdi beni. Üzerine bir de sigara kullanmaya başlayıp tabanwaydan 4 teker üzerine geçince o dönemdeki atletik vücut kendini bel kısmı bir miktar yağlı bir hale bıraktı. 2 sene (yarı) düzenli olarak kardio ve ağırlık çalıştım ama çalışmam vg üzerine değil idi. O dönemde boyum 192 kilom 100 civarıydı. Daha sonra 5 aylık bir ara verdim, eşim ve çocuğumla ilgili yaşadığım bazı sıkıntılar can sıkıntısı v.s. 2 ay içinde kilom 86 civarına düştü. Neyse sıkıntıyı atlattık çok şükür, düştüğüm kiloyu yağdan verdiğimi sandım ama ciddi anlamda kas kaybı yaşadığımı ve kollarımın inceldiğini farkettim. Şuanda tekrardan çalışmaya başladım ve ağırlığı saçma bir vücut görünümüne sahip olduğum için VG ye veriyorum. 3 ayı biraz geçti başlayalı, ilk önce vücudun üst bölgesinde tamamını çalıştırıyorum. Supplement olarak daha önce hiç birşey kullanmamıştım. Ama bu sefer kullanmayı düşünüyorum çünkü beslenmem yeterli gelmiyor. İlk 1,5 ay bişey kullanmadım burada yazılı makaleleri okuduktan sonra. 1,5 aydan sonra bi supplement satıcısına gittim durumu anlattım ve bana verdiği ürün ve kullanma şekillerini aşağıya yazıyorum;
Twinlab Whey (pek memnun kalmadım Özellikle tadından)
Multipower L-Glutamine Powder
Olimp Anabolic Amino 5500
Multipower BCAA
MRM CLA 1250
Power System L-Carnitin 3000
Kullanım şekli için ise cla yı standart her yemek öncesi alıyorum. whey ve glutamini hergece ve spordan sonra içmemi söyledi. Aminodan 8 adet, BCAA dan 3 adet ve L-Karnitinin yarım tüpünü spora girmeden yarım saat önce alıyorum. Spordan çıkıncada wheyle birlikte 3 BCAA daha yutuyorum. Söyleneni gece protein glutamin karışımını içmek haricinde uyguladım, uyguluyorum. Gece yatmadan önce 2 bardak süt içiyorum toz yerine.. Programda kardiyo adına başlangıçta ısınma amaçlı 15dk bisiklet ve bitiminde 20dk sky-walker var. Bel çevremin inceldiğini ve kollarımın kalınlaşmaya başladığını kıyafetlerimden hissediyorum. Yaklaşık 3 aydır takipteyim siteyi ve faydalı bilgiler öğrendim, bilgilerini esirgemeyip paylaşan eller dert görmesin. Şimdi supplementlerim yakın zamanda bitecek, Amerikaya gideceğim için yenileri alıcam. Fiyat çok önemli değil, zaten yurtdışından ciddi uyguna gelecek. Çok araştırma yaptım burdan başka yerden ama eleme ve kombinasyon yapamadım. Bilinçsiz bir liste olacak aşağıya yazdıklarım farkındayım, fakat yardımcı olursanız sevinirim. Gruplara ayırdım ve hemen hemen her ürünü not aldım. Mesela bi kaç markayı yazıcam bana hangisini almamın daha iyi olacağını ve nasıl kullanacağımı söylerseniz sevinirim.
Whey
Optimum Nitr. Gold Standart
Muscletech Nitrotech Performance
Weider Premium Whey
Weider CFM Whey
Kreatin
Weider Pure Creatine
Ultimate Creatine
Universal Creatine Powder
Muscletech Celltech Performance
Performans Arttırıcı ( Özellikle kafamın karıştığı nokta )
BSN Noxplode 2.0
Universal Nox3
Universal Animal Pump
Cellucor C4
Grenade 50 Calibre Pre-Workout
Universal Shock Therapy
Universal Animal Rage
MP Assault
Vitamin
Universal Animal Pak
MP V-Amor
L-Carnitine
Multipower Liquid 1800mg
CLA
Weider Cla
Multipower Double Effect
Termojenik
BSN Hyper Shred
Grenade Thermo Detonator
AMİNOLAR (özellikle supplementler.com sitesinde 5 ayrı grupta yazılmış)
Komplex olarak;
Universal Amino 2700
Multipower Whey Amino 3400
Weider Amino 2200
BCAA olarak;
Weider BCAA 2000 tablet
Olimp BCAA 1100 tablet
BSN Amino X toz
Glutamine olarak;
Weider Glutamine
Ultimate nut. Glutapure
Multipower L-Glutamine