Stretching (Esnetme) fakat ne zaman ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zuul
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zuul

Yeni Üye
Stretching (Esnetme) iyi olduğunu biliyoruz hepimiz,yanlız bunu antreman sonrası oluşan ağrılı günlerde de yapmalımıyız ? kası gevşetmek yada esnetmek amacıyla,bu doğru olurmu yoksa kası dinlenme safasında rahatmı bırakmalıyız ?
Çünkü antreman sonrası göğüs çalışmamda 3 gün süren ağrılarım oluyor.

esnetmeyi dinlenme günlerinde yapma bence.esnetmeyi diyelim barbell curl yadın bi set o dinlenme anında bi yere tutun ve kası esnet bir kac saniye veya sırt calısdın bi hemen dinlenme de bi barfiks aletinden asıl.aynı sekilde diger uzuvlarınıda
antreman tamamen bittikten sonra artık soguma için bi 10 dakika haraketler yapılmalıdır

yani
1.ısındık
2.setler arası esnedik
3.soguma
4.dinlenme

ama esneme daha fazla kas hacmi alabilme acısından cok önemlidir.esnemesiz olmaz.mutlaka programa katılmalıdır

flexor dedi:
antremandan önce ve sonra Stretching esnetmeleri yap ve çalışıcagın bölgeyi hafif Agırlıklarla mutlaka ısıt
orasını anladım yanlız antreman günü sonrası Stretching (esnetme) yapalımmi yoksa dinlenmede mi bırakalım kası ???

Zuul dedi:
flexor dedi:
antremandan önce ve sonra Stretching esnetmeleri yap ve çalışıcagın bölgeyi hafif Agırlıklarla mutlaka ısıt

Hojam orasını anladım yanlız antreman günü sonrası Stretching (esnetme) yapalımmi yoksa dinlenmede mi bırakalım kası ???
bende onu diyorum antreman sonrası esnetme yapmalısınki gerilimi alasın öyle dinlenmeye almalısın

flexor dedi:
Zuul dedi:
flexor dedi:

Hojam orasını anladım yanlız antreman günü sonrası Stretching (esnetme) yapalımmi yoksa dinlenmede mi bırakalım kası ???
bende onu diyorum antreman sonrası esnetme yapmalısınki gerilimi alasın öyle dinlenmeye almalısın

HOjaM gene anlaşamadık sanırım :D
Benim demek istediğim bugün göğüs çalışdım ölesiye dimi.Ertesi gün yani yarın Stretching esnetme hareketleri yapmalımıyım yapmamalımıyım ?
Çünkü bi yerde okumuşdum antreman sonrası günde Stretching esnetme yapılmamalı diye,kas zedelenirmiş miş miş miş

hocam Senin Bildiğinin %de 30unu bilsem kendime yeterince geliştirebilirim vücudumu : en sinir olduğum şey yabancı kelimeleriin kullanılması bu yüzden birsey anlamıyorum pek. türkçe olsa herkes kolayca birseyler hatta cok seyler yapabilicek ama malesef...

benım bı sorum olacaktı:
Hareketlerı yapmadan once mutlaka hafıf agırlıkla ısınmak gerektıgı belırtılmıs. Bu ısınma ne kadar olmalı elımıze hafıf bı agırlık alıp yeterınce ısındıgımızı hıssedene kadar yapalım mı yoksa bunun bı sayısı var mıdır?

benım bı sorum olacaktı:
Hareketlerı yapmadan once mutlaka hafıf agırlıkla ısınmak gerektıgı belırtılmıs. Bu ısınma ne kadar olmalı elımıze hafıf bı agırlık alıp yeterınce ısındıgımızı hıssedene kadar yapalım mı yoksa bunun bı sayısı var mıdır?
örnek boş barla 15-20 tekrar yapılabilir göğüs çalışıcağınız gün ama düzgün olmalı öyle bitsede ağır antremana başlarsam derseniz ısınamazsınız öncesinde 5 dakika koşu bandında tempolu yürüyüşte yapmak önemli tabi

ben bu konuda arafta kaldım, savaş cebeci'yi hepimiz tanıyoruz, aslına bakarsanız ısınmayı 10 dakikalık hafif tempo koşu ya da ip atlama sonrası yapar sonra ağırlık çalılmasına geçerdim. ancak bu aralar kolumdaki ağrılar yüzünden bi kulak vereyim savaş hocaya dedim. tamamını hatırlamıyorum videonun bayağa oldu izleyeli ama kısaca, pump olmayan kas esnetilemez, o yüzden önce düşük ağırlıkla kası ısıttıktan sonra esneme yapın diyordu. iş böyle olunca ne yapacağımı bilemedim açıkcası. ayrıca ön kol müthiş kasılıyor bunu da çözebilmiş değilim. bildiğim bütün stretching hareketlerini uyguluyorum üstelik. yine de yumuşak bi antrenman geçirebilmiş değilim uzun süredir.

Back
Yukarı