squatin önemi

Arkadaslar onceden bacaga cok onem vermezdim ama arastirmalarim sonucunda bacagin cok onemli oldugunu anladim..
Simdi ise squat ta cok zorlaniyorum . bench press de 100 kiloyu rahat basmama ragmen squat ta 90 kilo da zorlaniyorum.. Ne yapmam gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim[DOUBLEPOST=1453631840][/DOUBLEPOST]Bu arada boyum 176cm kilom 73 kg..
 
Arkadaslar onceden bacaga cok onem vermezdim ama arastirmalarim sonucunda bacagin cok onemli oldugunu anladim..
Simdi ise squat ta cok zorlaniyorum . bench press de 100 kiloyu rahat basmama ragmen squat ta 90 kilo da zorlaniyorum.. Ne yapmam gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim
90 kilo squat yapbiliyorsan zaten güçlü bacaklarin

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
90 kg zayıf , bench press'inden yüksek olmalı. 120-130 civarında yapman beklenir. daha önce önem vermediğin için geri kalmış olması normal. birkaç ay aksatmadan programında bulundur muhakkak gelişirsin. haftada 3 kere squat da yapabilirsin 5x5 programlarla. yüksek frekans çok faydalıdır squat açısından.
 
Evet bende benc presse gore daha fazla olmasi lazim diye biliyodumm.. Bide hacim alamiyorum arkadaslar simdi antrenman programimi hergun tek bolgeye cevirdim.. Buyuk kas gruplarindan 5 hareket falan 3 er setten kucuk kas gruplarindan da 3veya 4 hareket 3er setten yapiyorum faydali olur mu hacim icin ?[DOUBLEPOST=1453633256][/DOUBLEPOST]Yok mu yardimci olcak ?
 
Son düzenleme:
Teknik ve zaman, tek yardımcı olacak şeyler bunlar...

Hacim için, veya genel olarak, kas gruplarına çok fazla hareket girmek çok faydalı bir şey değil. (ben full body ve sonra powerlifting'e geçtikten sonra fark ettim.), ancak 1 veya 2 kas grubun genetik olarak şanslı olabilir onlara girersin cevap vereceği için. (benim mesela sadece sırt-omuz bölgem fazla çalışmaya karşılık verir.)

Hacim için gerisi yine kaloriye bakıyor. Sonra da oturup hormonlarına dua ediyorsun... aslında hedefi hacim olanlar için antrenman işin küçük bir kısmı olarak kalıyor maalesef.
 
Tesekkur ederim evet dogru soyluyosun antrenmanlar cok iyi olsa da beslenme veya uyku veya genetigin iyi olmayinca yavas ilerliyosun.. Yine de tesekkur ederim
 
Back
Yukarı