squat yapılışı ve deadlift

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan trkçrl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben squat yaparken bu arada tam squat yapıyorum en aşağıya eğilirken kalçam bacağıma çarpıp orada etki tepkimi desem ne desem raylı sistem gibi zorlanmadan kalkıyorum çarpıp yukarı kalkmak gibi bu sanki bacak kaslarımı yeteri kadar çalışmasını engelliyor hareketin en aşağısında çarpmadan çıkmak için çok az bekleyip çıksam daha çok verim alabilirmiyim yoksa hareketin doğrusunda da boylemi oluyor ?
bide ben ilk ayım olduğu için deadlift yapmıyordum squatla aynanda zorlardı bende sadece squatı yaptım. ben tüm vücut çalışıyorum çok guzel verim aldığım için 2 ay daha yapmak istiyorum forumda biraz dolaştım squatla deadlifti aynanda yapabilirsin diyende var aynı antremanda önermeyende var yapsam bir şey olur mu ?
programı alt üst bölsem sırta deadlift bacağa squat koysam daha mı iyi olur ben tüm vücut programından baay verim aldığım için devam etmek istiyorum.
bide son olarak ben squat ve deadlifti programımın sonuna koymayı tercih ediyorum çünkü bu hareketleri yaptıktan sonra obur hareketleri yapmaya halim kalmıyor bir diğer nedeni ise obur kaslarımı çalıştırdığım için sıcaklar ve sakatlanma riski azalıyor ben programımın ilk basında yapsam daha mı iyi olur yoksa nasıl rahat ediyosam oylemi yapıyım?

hocam bana full makineden olusan program vermisti bunu 5 hafta uygulucan dedi ben 1 hafta uyguladım sonra kendi bildiğim gibi çalıştım...
bench press 55 kg 5-6 tekrar
butterfly
wide lat pull down 50 kg 7-8 tekrar
makine row 50 kg 5-6 tekrar
makine omuz press 55 kg 5-6 tekrar
triceps push down 50 kg 3-4 tekrar 40 kg 8-9 tekrar
cable biceps curl 35 kg 5-6 tekrar 30 kg 7-8 tekrar
squat 65 kg 5-6 tekrar
leg curl bunda kafama göre çalışıyorum 60-70 kg 7-8 tekrar
3 set genelde 7 tekrarın uzerine çıkmıyordum ağırlık arttırırsam 4-5 tekrar çıkarıyordum
kilom su anda 65 boyum 177 filandır

Back
Yukarı