Squat ve leg press !!! ( önemli yardımmm)

Beyler kafamda oldukça yer eden bi soru bu , özellikle büyüme çağındaki bireylerde bu iki hareket boy uzamasını engeller mi , yavaşlatır mı ? Herhangi olumsuz bir etkisi var mıdır ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

çok ağır hardcore çalışmalarında boy uzamasından çok sakatlamaya neden olabilir tabi hardcore çalışmayıda ileri seviyede olanlar yapabilir o seviyeye gelene kadar ergenliği aşarsınız

Önce yasini belirt ona gore yorum yapabilelim. Boy uzamasini engellemek diye bir sey yok sadece boy uzamasini yavaslatma diye bir söylem var ki bunun sehir efsanesi olduguna inaniyorum. Spor yapmanin ozellikle squat gibi temel bir hareketi yapmanin buyumeye katki sagladigina dair yazilar okumustum zamaninda. Sen squatini aksatma ama onemli olan nizami yap ve hareketi yedire yedire yap 3 saniyede in 2 saniyede kalk. Boyle yaptigin surece cok agir calisamican zaten sıkıntı olmaz.

Yaş 20 hocam , boyla ilgili takıntım var da hala uzamayı istiyorum , boy da bu arada 184

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

yaşın 20 boyun 184 daha ne istiyorsun bu yaştan sonra uzayacağın varsa bile minimum seviyededir bu yüzden squat yapmamazlık bence saçma zaten yüksek kilolara cıkman en az 1-2 seneni alacaktır.

Çok sıradışı bir şey olmadıkça normalde de en fazla 1-2 cm uzarsın. Squat ve leg press senin kaldıracağın seviyede uzamanı yavaşlatmaz.

Back
Yukarı