Squat ta kaç basıyorsunuz

düzgün tekrarla 215e kadar çıktım.4 te 3 tekrarla 250 ye kadar çıktım.leg presste -iddalıyımdır bu alette- tam indirme 520,cheating yaparak 640 a kadar çıktım. rekorum bunlar. ama salonumu değiştirmek zorunda kaldığım için squatta artık max 200 giriyorum çünkü serberst squat aleti yok. uyduruk bir smith machine var.oturup omuz çalışılanlardan. ona da max 200 koyulabiliyor. çünkü 20 kg lik plaka yok.en ağır plaka 15.ondan da 8 tane var.ağırlık koyacak yer kalmıyor. ayrıca yeni salonumda leg press aleti de yok.leg extension ve leg curlle önceden yorup antrenman yapmak zorundayım etki alabilmek için.

140 kilo 8 tekrar yapmistim bir ara ama bu yaz 3 hafta kadar bir ara verdikden sonra kilo 115 120 lere dustu tekrar sabit.

bar dahil ilk set 10 tekrar 85 kg ( son 3-4 tekrarında yardım edio arkadaşım) sonraki set 70 kg 10 tekrar son set 60 kg

85 in üzerine çıkamadım dizlik takmama rağmen (dizlerimde yırtıklar olduğu için 85 üstü çok aşırı canım acıyor)

Bizim ulkede olumcul triodan (bench, squat, deads) sadece bench press'e yeterli onem verilmesi ve bacagin genellikle onemsenmemesi sonucu herhalde squat kilolari bu kadar dusuk. (ben de dahil)

Yabanci ve oldukca bilindik bir forumda how much can you squat konusunun anketinin ilk secenegi under 100 ve yaninda kocaman pussiesssssss yaziyor. :D

Bizde minimum bir iki senedir calisan insanlarin hala 60-70 kg'lerle takilmasi, neredeyse bench ile squat'larinin es deger olmasi enteresan.

Pek cogumuzun salonunda rack yok tabi o ayri bir konu.

yaşımdan dolayı çekiniyorum ama yinede denemelerim oldu 40kg ile yapabiliyorum 15 tekrar.tek tekrarda ise tahminen 60 civarı olur sanırım.

Bende yaş konusu için çekiniyorum 60 kg 6 tekrar yapıyordum fakat programdan çıkardım.

Bende son 1 yılda kiloları pek arttıramadım. Yaz dönemi squat ta 160kg 4 tekrarı gördüm bar dahil. Son birkaç ayda ise 140kg nin üzerine çıkmadım. Temel olarak bel ve sırtım kuvvetli ama quadricepslerime çok güvenemiyorum. Salonda da düzgün rock istasyonu olmadığından bu kadar oluyor.

Yüksek kilolarla çalışanlar umarım full yapıyordur ve amele squatı yapmıyordur, ben amele squatıyla eskiden güçsüz halimle 130+ kilo 8-10 tekrar yapıyordum ama son 3-4 aydır ciddi şekilde uğraşmama rağmen full nizami squatta 120kg 3 tekrara çıkabildim en fazla, farkı hesap edin artık.

Son düzenleme:
18 20li yaslarda 190 200 yarim squat yapiyordum pek bir isede yaramiyordu dogrusu simdi yasimdan ötürü fazla kilolarin altina girmiyorum birde calisma stilimi deistirdim bütün antrenmanlarimi 15 tekrar olarak yapiyorum 100 kilo ile 15 tekrar squat yapiyorum rahat olarak zorlarsam 120 15 tekrar oluyor

yalnız ben kalkırışta sonlara doğru hep problem yaşıyorum sallanma oluyor sanırım sık yapmadığım için hareket formu tam oturmuyor.

bizim salonda squat rack olmadığı için smith machine de 30 30 takıp totalde 60 kilo ağırlıkla yapıyordum.Sonra front squat denemeye karar verdim 1 aydır front squat yapıyorum şu şekilde 35 kilo 12 tekrar
45 kilo 10 tekrar
55 kilo 8 tekrar

bar dahil mi hariç mi
50 kg 12 tekrar 60 kg 10 tekrar 65 kg 8 tekrar. Bu 100 150 kg basanların duruşlarını görmeyi çok isterdim.Hele 200 kg lar var oralara hiç girmiyorum bile.
total ağırlığa? Dediğin gibi 100kg basanların vücut duruşlarını ben de görmek istiyorum. Yalnız şu da var ass-to-grass yapılınca squat normalin 2-3 katı daha zorlaşıyor. sizi bilmiyorum ama kimisi yere paralel bile olmadan 100kg kaldırdım diyorken, kimisi de biraz paralel olunca kalkmaya çalışıyor yeniden ayağa... "atg" şeklinde iyice dizlerin yönü yanları göstererek eğilip kalkmak çok çok daha zor.

110 kg ile 6 tekrar yapabiliyorum vucut ağırlığım ise 70 kg hedefim ise bu harkette 140 kg ile sekiz tekrar yapabilmek hereket esnsaında ise tabiri cahizse diyorlarya paralel olmadan kalkıyorlar benim kalcam neredeyse yere deyecek vede bacak idmanından sonra ise kendimi tecavüze uğramış gibi hissediyorum :)

Back
Yukarı