Ahmed
Üye
Malumunuz Squat ve Leg Press bacak için vazgeçilmez hareketler ve aynı bölgeye etki ediyorlar. Frederic Dalaiver'in antrenman anatomisi kitabına göre Squat ikincil olarak karın bölgesine de etki ediyor. Nasıl ki squatta farklı tutuş yada duruşlara göre farklı bölgelere yoğunlaşabiliyoruz, leg presste ayaklarımızı dar, geniş vesaire açarak farklı bölgelere yoğunlaşabiliyoruz.
Squatta, leg presse nazaran daha hafif kilolarla egzersiz yapabiliyoruz. Squatta üç seti 12.5 - 15 kg ile zor tamamlarken, leg presste 40-45 kg ile üç, dört set yapabiliyorum. Siz programlarınız da hangisini tercih ediyorsunuz? Bana göre başlangıç ve orta seviyedikiler leg press, belli bir kuvvetten sonra da squat yapılmalı? Programa göre her iki harekette eklenebilir.
Sizce hangisi daha etkili egzersiz? Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.
Squatta, leg presse nazaran daha hafif kilolarla egzersiz yapabiliyoruz. Squatta üç seti 12.5 - 15 kg ile zor tamamlarken, leg presste 40-45 kg ile üç, dört set yapabiliyorum. Siz programlarınız da hangisini tercih ediyorsunuz? Bana göre başlangıç ve orta seviyedikiler leg press, belli bir kuvvetten sonra da squat yapılmalı? Programa göre her iki harekette eklenebilir.
Sizce hangisi daha etkili egzersiz? Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.