Squat için öneriler

merhaba arkadaşlar önerilerinize ihtiyacım var. Ben 3 aydır squat yapıyorum app store dan 30 days squat proqramından. Çox az gelişme oldu ama bence bişeyleri eksik yapıyorum. Ben kalça şekillendirmek ve aynı zamanda büyütmek için yapıyorum ama üst bacağımın kalınlaşmasından korkuyorum. Beslenme ile ilgilide bir sorunum var. Protein kullanmaya dikkat ediyorum ve su da çok tüketmeye başladım. Bana yardımcı ola bilirmisiniz kalça kısmımı nasıl büyüte bilirim aynı zamanda zayıflamakda istiyorum.Ve tabii ki çok kas da istemiyorum herşeyin normali.:( yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler.

Squat güzel bir tercih, ağırlık arttırmaya devam edin veya farklı versiyonlarını yapmayı deneyin, buna ek olarak walking lunge hareketi ekleyerek kalçanızı daha etkili olarak çalıştırabilirsiniz, beslenme protein ağırlklı ve sebze ağırlıklı olmalı.Tabi karbonhidrat almayıda eksik etmemelisiniz,dikkatli bir şekilde.Öğünlerinizi küçük öğünler şeklinde altıya bölmeyi deneyin metabolizmayı aktif tutmak için, antrenman öncesi sade bol kahveli içecek içmenizi tavsiye ederim ayrıca.Ara öğünlerinizde sağlıklı yağ kaynakları olan kuru yemişler tüketin badem,fındık,ceviz,kaju gibi bunların yağları yağ yakımına fayda sağlamaktadır tabi fazla kaçırmadığınız sürece.
Çox teşekkür ederim önerileriniz için. Peki bunlara yapmaya devam edersem kalçamda kas yapayım derken üst bacağım kaslanmaz dimi? Ondan biraz korkuyorum. Bide koşu bandında 20 dakika koşuyorum hergün. Bu kilo vermeme yardımcı olurmu? Son bişey sormak istiyorum ben squat yaptıktan hemen sonra protein içeren besin tüketiyorum mesela azyağlı yoğurt yada balık falan bu dogru mu? Yani kalçamda kas yapsın istiyorum kilomo artırmak değil niyetim. Teşekkürler bir daha:)

:)Rica ederim, tabikide protein içeren gıdalar tüketebilirsiniz, ayrıca squat üst bacağı çalıştırır fakat kas olarak güzel durmasını sağlar yağ yaktıktan sonra o kadar abartılı gözükmez:) Ara ara hafif kardiyolar da yardımcı olacaktır yağ yakımında fakat öncelik beslenme durumunuza bağlı tabi..
Evet anladım çox sağolun☺️

Back
Yukarı