Squat Bench Press'E nasıl yetişir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mevsres
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mevsres

Üye
Ben spora başladığımda Squat yapmıyordum tabi, Leq Press yapıyordum hep, spor hayatımın büyük bölümü böyle geçti, dolayısıyla Bench Press'de sürekli gücüm artarken Squat'da falan o kadar geliştirmedim kendimi.

Şu an çalıştığım Bench Press ile Squat ağırlığım aynı, Bench Press'de 100 KG 5-6 tekrar yapıyorum, Squat'da da 100 KG 8 tekrar yapıyorum, bu sınırım değil ama 8 tekrarda zorlandığımı hissediyorum.

Sizce bu Squat nasıl bench press'in arkasından yetişir? Benim en az 170 KG Squat yapıyor olmam gerek.

ustalar daha iyisini bilir ama naçizane tavsiyem kendimde uygulamıştım bir ara bacak idman gününü iptal ettim.sırt hariç o gun deadlift yapıyom yorucu olur diye, diğer 3 gun her idmana squatla başlardım beni zorlayan kilolarda 4-6 tekrar yapardım 80 kilodan 100 kiloya çıkmıştım 1 ayda.genelde bench squattan geride kalır sendeki olay ilginç gerçekden.bende bench hiç sevmem yapmak ölüm gibi geliyor bana belkide o yuzden artmıyor bir türlü takılkdı kaldı.squatta 100 kilo 8 tekrar yaparsan 120 1rm çıkartırsın bence.[DOUBLEPOST=1477427626][/DOUBLEPOST]bu arada arka bacak kalf falan çalışmayacazmı diyebilirsin.zaten squat ve deadlift hakkını verirsen arka bacak çalışır gerek yok.kalf dersen haftada bir gün idmanın birine eklersin olur biter zaten 5 dakkalıkk birşey.

neden 170 kg yapman gerekiyor ? yarışma hedefin varsa tamam ama yoksa öyle bir zorunluluğun yok
squatı arttırmanın en etkili yolu hareketi korkmadan yapmak bunun içinde salonda şöyle bir aletin bulunması gerekiyor
r-4-power-rack-th_1.jpg

yerden kalkamazsam ne olur şüphesi ile hareket yapıldığında %100 odaklanılamıyor
leg press de insanların çok ağır kilolarla çalışmasının en önemli nedenlerinden biri hareketin kolaylığıyla beraber bilinçaltındaki ağırlığı kaldıramazsam güvende olduğu hissi
böyle bir şey yoksa en mantıklısı çömeldiğinde üzerine oturabileceğin bir şeyin bulunması,
58_2.jpg

bence bu hareket tamamen bir özgüven hareketi belkide 170 kg yapacak güç sende vardır

Squat frekansini artir. Kendin demissin uzun suredir bench yapiyormussun ama squatla yeni yeni ilgilenmeye baslamissin. Haftada 3 squat , 1-2 bench , 1 deadlift ile 6 ay calisirsan squat bench ve deadlift icin 3-4-5 orantisini yakalarsin agirliklarda.

aynı sorun bendede var. bench press 60 kgye kadar 8 tekrar çıkıyor da. squat 50 kg de 10 tekrar bile baya zorluyo

Aynen Squat sıklığını artırmayı düşünüyordum zaten ben de, bu arada 3-4-5 orantısı nedir tam olarak?

Eminmisiniz ? smith makinesinde risksiz daha iyi gibi bence. Birde salona gec saate gidiyorum be pek fazla kimse olmuyor. O ağırlığı sırtım alcak kimse olmuyor genelde :D

Back
Yukarı