Spora Yeni Başladım

Merhaba abilerim ablalarım ilk konum kendimi tanıtmakla başlayayım ;
Yaşım : 14,5
Boyum 1.75
Kilom 78
Adım Berke
3 gün önce spora başladım vücudum spora alışsın diye kardiyo verdiler ağırlığa yarın başlayacağız ek olarak diyet listesi de vereceklermiş fakat ben şuanda yulaf ezmesi tüketiyorum antrenman sonrası 1 su bardağı yulaf ezmesi süt ve bir avuç cevizi kapta tarçınla karıştırıp antrenman sonrası yiyorum bu miktarlar iyi mi ekmeği de kestim herhangi bir öneriniz var mı kilo vermek istediğim için hamur işi tüketmiyorum 3 gündür şekerli olan her şeyden kaçınıyorum bu arada şekerli meyve yememde sorun var mı üzüm vb ?

TEŞEKKÜR EDERİM İYİ FORUMLAR

antrenmandan sonra onu alman birşey farkettirmiyor ama karbonhidrat ı yüksek olması özellikle[DOUBLEPOST=1530366067][/DOUBLEPOST]senin yapman gereken yulaf eğer tüketeceksen kahvaltıda onun dışında antrenman sonrası da protein ağırlıklı ve düşük karb. olması 2 öğün dışında 1 öğün daha protein ağırlıklı koyabilirsin. Ara öğün de 1 tane olabilir gün içinde.

Hedef kas kütlesi ise bolca lif bulunduran gıdaları antrenmandan çok önce tüketmen daha doğru olur. Bu yüzden yulaf genellikle kahvaltılarda kullanılıyor. Uzun süre tok tutabilme özelliğini antrenmanın için kullanman daha verimli olabilir. Antrenman sonrası ise protein ağırlığı vermen gerekli. Koyu yeşil yapraklı çiğ sebzeler ve güzel bir de hayvansal protein içeren öğün vücuduna gerekli protein,vitamin ve mineralleri sağlayacaktır.

Hedef kas kütlesi ise bolca lif bulunduran gıdaları antrenmandan çok önce tüketmen daha doğru olur. Bu yüzden yulaf genellikle kahvaltılarda kullanılıyor. Uzun süre tok tutabilme özelliğini antrenmanın için kullanman daha verimli olabilir. Antrenman sonrası ise protein ağırlığı vermen gerekli. Koyu yeşil yapraklı çiğ sebzeler ve güzel bir de hayvansal protein içeren öğün vücuduna gerekli protein,vitamin ve mineralleri sağlayacaktır.
Lifin de bir sınırı var çok fazla lif tüketmek normalin üstüne yakın olsa dahi testosteron düşüşüne sebep oluyor. Bilinçli kullanım şart.

Tamam çok teşekkür ederim ilginiz için bundan sonra kahvaltıda tüketeceğim yulafı yarın diyet listemi alınca zaten dikkat edeceğim iyice hedefim kilo vermek umarım başarılı olurum açıkçası bırakmayı düşünmüyorum sporu çünkü bana eğlenceli gelmeye başladı evden çıkmak rahat hissettiriyor ve gelecekteki halini düşünüp hırslanıyorum, motive oluyorum spor salonunda herkes keyifli gibi gözüküyor insanlar samimi hocalar da çok ilgili uzun süre devam edeceğimi dusunuyorum tabi okulla beraber devam ettirebilirsem 10.sınıfa geçtiğim için biraz daha fazla çalışmam gerekiyor çünkü ama bu engel değil iyi günler çok teşekkür ederim ikinize de
Sağlıcakla :)

Antrenman sonrası önce farketmiyor söylediğim bilgi zaten genel kapsıyor. Buna takılmana gerek yok :p

Takılırım. Soran kişiye "Bol bol lif tüket" demedim ki fazla lif zararlı diyorsun. Yazdığım iki cümlede dikkat edersen vurgu farklıdır ve dolayısıyla vurguladığım farklı. Ve evet farkeder. Antrenman sonrası proteine hemen ihtiyaç duyuyorsan yulaf gibi bol lifli karbonhidratı kullanarak ancak sindirimi uzatırsın. Ama yok sadece enerji olsun diye ve seviyorum diye yiyorum diyorsan, proteinin hızlıca kana geçmesini dert etmiyorum diyorsan tabii ki de sonra kullanabilirsin. Fakat dediğim gibi konu bu değil. Ben diyorum illa yiyeceksen antrenmandan çok önceye al bunu, sen diyorsun çok lif zararlı. Yorum yazmak için yazmayın lütfen. Yanlış anlaşılma olabilir. Bu yüzden de yeniden bakın anlayın diye yazdım. Hâlâ yanlış anlarsanız buna takılırım. Siz de öneri yazmışsınız. Ne güzel. Doğru da. Bende gayet doğru birşey yazdım. Okuyun geçin :grinning:

Back
Yukarı