Spora dinlenme amaçlı ne kadar ara verilmeli

Merhaba arkadaşlar herkese , sporu şubat ayından bugune kadar 1 gün çalıs 1 gün dinlen yaptım ama hiç komple dinlenme haftası yapmadım ( 1-2 haftalık )

1) sizce 1-2 haftalık vucudumuza dinlenme bırakmamız şart mı ? bize herhangi bir avantaj sağlar mı ?

2 ) eğer dinlenme haftası bırakıyorsanız ne kadar süre ara veriyorsunuz :)

Bide ben düşünüyorum 1-2 hafta dinlenme versem vucudum sönmüş gibi hissederim :D öyle bişey olmuyor tabikide ama insan tereddüt ediyor , Cevaplarınız için şimdiden tesekkür ederim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

tam anlamıyla dinlendirmek iyi gelir her anlamda, aldığın takviyelerden olsun, antrenmanlardan olsun vücut yorulur, belli sürelerle dinlendirmek iyi gelir. mesela bazen aldığın takviyeleri kesebilirsin spora da haftada 5 gün gidiyorsan 3 gün gidersin hafif tempo çalışırsın bir haftalık böyle dinlenmeler yapabilirsin, kendini rahatlatmak adına

Biyerde okumustum.antrenman sistemin aynı kalacak şekilde setleri düşürüosun.her hareketi 2 set yapıosun.1 2 hafta böyle devam ediyor.daha sonra normal sistemine dönüosun

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

valla ben denedim abi kendimi hiç iyi hissetmedim yani vücudunu dinle bence dinlenme gerekli olduğunu hiç bi makalede okumadım ama zararı olucanıda düşünmem :)

Arkadaşlar cevaplar için çok tesekkür ederim :) o zaman ben açıkca söyleyeyim sizin önerilerinizi bekliyorum :) Ben 10 şubat tarihinden bu yana ağırlık çalıstım ve 1 haftalık mola vermem kötü mü olur iyi mi olur biraz aklım karıştı :D ? Yani tamamen 1 hafta yatıp dinlenmek istiyorum çünkü çok ağrıyor heryerim artık kemiklerim , tendonlarım ,performans düşüklüğü yaşıyorum , maximum derecede ağırlık kaldıramıyorum , 1 hafta hafif çalıstım yinede dinlenmiş gibi hissedemedim , şimdi 1 hafta boyunca dinlenip bu süre zarfında beslenmemde mükemmel bir şekilde devam etsem enerji toplasam daha iyi mi olur kötü mü olur geri döndüğümde :) Şimdiden tesekkürler cevaplar için

senenin sonlarına doğru verirsin 1-2 hafta boşluk, şu an gereksiz bence
tatil vs gibi durumlara denk getirmek daha iyi oluyor, bir de aradan sonra ilk günler direk ağır girme en çok sakatlık olan dönemdir. 3 haftalık dinlenme + 2ay mecburi bonus dinlenmesi verdiği oldu :)

Şuan ben zaten tatildeyim :)) Sanırım 1 hafta mola vericem ozaman döndüğümde ağır girmem dikkate alıcam :) tesekkürler

çalışanın yıllık izni gibi düşün 1 yıl çalıştıktan sonra 2 hafta kadar ara verilir sonra dönüş yapılır ve hiçbir şekilde dezavantajı yoktur ama şubatta başlamışsın zaten şuan için erkendir.

Balboa7 tesekkür ederim cevabın için yani demek istediğiniz daha erken , 1 yıl tam dolunca mola vermem gerektiğini söylüyorsunuz anladığım kadarıyla , şuan benim heryerim tutulmuş durumda ve bugun chest&back günüm , yinede yapmalıyım antremanımı dimi ?

Valla aklım cok karıştıda aydınlatamadık konuyu bir türlü :( masaj yaptırıyorum salonda sonra antremana gidiyorum yine aynı

1 -2 haftalık mola fena olmaz hatta iyi geliyor vücuda ilk hafta tam anlamıyla dinlenirsin 2. haftada 2-3 kez kardiyo çalışması yaparsın 3. hafta normal antremanlarına dönersin :)

Back
Yukarı