spor sonrasi

selamlar abilerim spor salonunuda görüyorum bazilari jelibon yiyiyor
forumda konulari okudum kilo aldiriyor falan diyenler vardida
sizce bende yemelimiyim
programim gögüs ve kol ağirlikli

jelibon ağır geçen antrenman sonrası yada sırasında boşalan glikojen depolarını doldurmak için tüketiliyor.yani antrenmanda baş dönmesi şeker düşmesi gibi olaylarla yüzyüze kalmamak için tüketiyoruz.
yani senin idmanının neyle ağırlıklı olduğuyla bir alakası yok bir beslenme tarzı veya bir supplement olarak tüketilmiyor.
malum yaz aylarında ve bu sıcaklarda da abartmamak koşuluyla sende gönül rahatlığıyla tüketebilirsin :)

ramazandada oluyor baş dönmesi falan kullaniyim o zaman okuduguklarimdan öyle anlamistim dozu kacirinca yağ dopalamasi artiyor falan deniyordu.
tesekkürler.

Antrenmandan sonra jelibon muhabbetini m&f çıkardı. büyük ihtimalle bir firmadan reklam ücreti alarak..

Antrenmandan sonra jelibon yerine aynı ihtiyacı karşılayan başka gıda yokmuş gibi tutup jelibon yemek ne kadar mantıklı?

bencede jelibon yerine kompleks olanlara yönelmek daha iyi,
tam mevsimi;mesela bir salkım üzüm veya suyu,veya bir dilim karpuz veya kavun vb....antrenman sonrası basit şeker ihtiyacı için mükemmel olur bence.

bencede jelibon yerine kompleks olanlara yönelmek daha iyi,
tam mevsimi;mesela bir salkım üzüm veya suyu,veya bir dilim karpuz veya kavun vb....antrenman sonrası basit şeker ihtiyacı için mükemmel olur bence.

onları gün içinde yersin. antrenmandan sonra kompleks değil yüksek g.i. ürün tüketmek lazım.

caner23 üzüm ve üzüm suyu kana en hızlı karışan şeker,zira karpuzda çoğunluğu sudan oluşuyor bence kana hızla karışıp glikojen depolarını doldurur bunlar...

onbir,dönüştürülmüş gıdalara rafine veya konsantre,doğal halde olanlarada kompleks denir.

ben basit ve kompleks diye karşılaştırdım

öncelikle kastaki glikojen deposuna ne kadar gidiyo diye bakmak lazım şeker derken küp şeker de şeker dekstroz da ama aralarında daglar kadar fark var anlatabildim?

Kesinlikle katiliyorum jeliboana gelene kadar daha dogal bir cok hizli kana karisabilecek, yuksek GI li dogal urunler var.

ben basit ve kompleks diye karşılaştırdım

öncelikle kastaki glikojen deposuna ne kadar gidiyo diye bakmak lazım şeker derken küp şeker de şeker dekstroz da ama aralarında daglar kadar fark var anlatabildim?

sofra şekeri (sakkaroz) glikoz (dekstroz) ve fruktozdan oluşur. Dağlar kadar fark olduğunu düşünmüyorum.

Back
Yukarı