bluesnpoet
Üye
Merhabalar, hayırlı ramazanlar diyerek sözüme girişiyorum. Bugün spor salonuna yazıldım. Üç ay sonra üniversiteye gideceğim, sarkmış yağlarım için bir çözüm yolu arayışına bugün son verdim. Oraya gittiğimde ilk önce tartıya bindim. 1.90 boyum var. 75 kiloyum fakat fit görünümlü sayılmam, göbeğim ve göğüs bölgem yağlı gözüküyor. Hocam bana kilo almam gerektiğini söyledi. Ben de ona yiyebileceğim kadar yiyebileceğimi söyledim fakat hiç bu kilo alma evresine girmeden direkt olarak spora başlamak istediğimi söyledim. On dakika bisiklet sürüp ısındıktan sonra, esneme hareketleri gerçekleştirdik. Terimsel adını bilmediğim üç farklı alet kullandım ve terimsel adını bilmediğim üç farklı hareket yaptım. Hareketler sonunda kollarımı neredeyse kullanamaz hala geldim, beni oldukça yordu. Bunu hocama söylediğimde; bana, üst çalışmayı bitirip karın ve bacak çalıştırmaya başlayacağını söyledi. Bacak ve karın hareketlerini zorlanmadan yaptım. Beslenme programını pazartesi günü hazırlayacağını söyledi ve bugünlük yeteceğini söyleyerek benimle olan işi bugünlük bitti. Şimdi benim bu noktada sormak istediğim bazı sorular doğuyor.
Birincisi; hocam kilo almam gerektiğini söylemişti, ben de vücudumdaki yağ oranının fazla olduğunu düşündüğümden dolayı ne yediğime hep dikkat ederdim. Şimdi istediğimi fütursuzca yiyebilir miyim? Fastfood tarzı sağlıksız şeyler zaten hoşuma gitmiyor. Benim kastım ekmek, makarna, hamur işi filan.
İkincisi; Kol, göğüs tarzı hareketlerde oldukça zorlandığımı söylemiştim. Bu ilk gün diye mi böyle yoksa gücümün dışına çıkan ağırlıkları mı kaldırdım? Çünkü her hareketin üçüncü setinde neredeyse perişan olmuştum.
Üçüncüsü; Mekik aletine bindiğimde hocam 35 kilo ağırlık taktı, ben de eğilerek 35 kilo ağırlığı kaldırdım fakat bu hareket beni bir nebze olsun yormadı. Ağırlığı arttırmalı mıyım yoksa hocanın bildiğinden dışarıya çıkmamalı mıyım?
Dördüncüsü; işim gereği spor salonuna bazen öğle saatlerinde, bazen ise akşam saatlerinde gidiyorum, bu bir sıkıntı olur mu?
Yardımlarınızı bekliyorum, çok teşekkür ederim.
Birincisi; hocam kilo almam gerektiğini söylemişti, ben de vücudumdaki yağ oranının fazla olduğunu düşündüğümden dolayı ne yediğime hep dikkat ederdim. Şimdi istediğimi fütursuzca yiyebilir miyim? Fastfood tarzı sağlıksız şeyler zaten hoşuma gitmiyor. Benim kastım ekmek, makarna, hamur işi filan.
İkincisi; Kol, göğüs tarzı hareketlerde oldukça zorlandığımı söylemiştim. Bu ilk gün diye mi böyle yoksa gücümün dışına çıkan ağırlıkları mı kaldırdım? Çünkü her hareketin üçüncü setinde neredeyse perişan olmuştum.
Üçüncüsü; Mekik aletine bindiğimde hocam 35 kilo ağırlık taktı, ben de eğilerek 35 kilo ağırlığı kaldırdım fakat bu hareket beni bir nebze olsun yormadı. Ağırlığı arttırmalı mıyım yoksa hocanın bildiğinden dışarıya çıkmamalı mıyım?
Dördüncüsü; işim gereği spor salonuna bazen öğle saatlerinde, bazen ise akşam saatlerinde gidiyorum, bu bir sıkıntı olur mu?
Yardımlarınızı bekliyorum, çok teşekkür ederim.