Spor Salonu Yazılmalımıyım ?

Bana gore gelisme caginda iken basketball veya yuzmeye gitmen daha iyi onlarlada toparlarsin ozellikle yuzmede boy da uzar

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vücudunu geliştirmek istiyorsan, 2 tane dumbbell 1 tane koridor barfiksi al evinde temelini at. İlla bir yerlere gitmek istiyorsan da yüzme iyi bir seçenek. Ben ilkini tavsiye ederim.

Yaş 14 Boy 1.70 İla 1.75 tam bılmıyorum kılom 56 vücüt kası ıcın ve kol kası ıcın uygunmudur
18 Yaşına kadar sabırla beklemeni öneririm spor salonu için çünkü arkadaşların dediği gibi hem daha gelişme çağındasın hemde boyunun uzama olasılığı çok yüksek o yüzden sana Street Workout & Calisthenics iyi gidebilir kardeşim hem kas gelişimi sağlarsın hemde gelişimine bi zararı olmaz vücut ağırlığın ile çalıştığın için :)

2 dambıl al 1 barfiks barı al yeter şınav la barfiks çekmeye özen göster dambılı çok az sıklıkla kullan kol çalısırken felan aç youtubeda dolu var evde programlar

https://boyuzatmakitabi.net/spor-yapmak-boyu-uzatir-mi/amp/ spor dallarinin neredeyse bircogu vucut gelisimini %100 etkilimesede etkisinin oldugu gorulmustur.

Bu gonderdigin siteyi kim hazirlami bilmiyorum ama orda da yazmislar zaten "boy uzattigi soylenmektedir. Bilimsel kanitlar daha bulunamamistir." diye. Boy genetiktir ama kucuk yasta cimnastik yuzme gibi sporlarda veya baska bir bransta vertebralar arasindaki bosluk 2 3 cm oynayabilir bak yine ihtimal halinde. Eger oynarsa da 2 3 cm bi boy uzamasi olabilir. Ama spor boyu uzatmaz . boyle bir cumle kullanilamaz

Bu gonderdigin siteyi kim hazirlami bilmiyorum ama orda da yazmislar zaten "boy uzattigi soylenmektedir. Bilimsel kanitlar daha bulunamamistir." diye. Boy genetiktir ama kucuk yasta cimnastik yuzme gibi sporlarda veya baska bir bransta vertebralar arasindaki bosluk 2 3 cm oynayabilir bak yine ihtimal halinde. Eger oynarsa da 2 3 cm bi boy uzamasi olabilir
Ben zaten %100 etki mi eder dedim demedim ama artisi olduğu da bir gercek bununla ilgili bir cok sporcunun yazisini bulabirim tabii ki genetik bende biliyorum ama sonucta bir daha okursan etkisi var diyede yazilmis

Yani spor tamamen etkisiz mi demek istiyorsunuz bu hususta? Misal, basketbolcular uzun boylu yeteneklerden seçilirken, oldukça kısa insanları bir araya toplayıp, kuvveti yerinde olanları halterci mi tayin ediyorlar?

Tabiki. Bu avrupa da daha da farkli . tip 1 tip2 kas lifi tipleri vardir .mesela tip 1 olan bir insani gelip halterci yapmazlar maratoncu yaparlar. Veya tip 1 olan bir insani gelip guresci yapmazlar. Ayni sey boydada vardir. Halter fitness bunun gibi agir sporlar boy uzamasini engellemez. Ha sen yanlis calisip eklem uclarina zarar verirsen boy uzaman durur. Ama normalde boy uzamasini engellemez. Genelde halterciler kisa olur buda tamamen daha rahat daha kolay kaldirabilmeleri icin yani kol uzunlugu yok mesafe yok o amacla secilir.

Söylediklerinize katılıyorum, lakin ilave düşüncelerim var. Ergenlik diye tabir ettiğimiz kırılma dönemi, genellikle seçimleri etkileyecek fiziksel özelliklere sahip olduğumuz bir dönem değil, genellikle tam zıttı olarak, seçimlerimize göre fiziksel özelliklerimizin şekillendiği bir dönem. Düşüncenizde belki de % 100 haklısınız, ben ise çok büyük oranda haksız olayım, ancak şöyle bir gerçek var ki sizde kabul edeceksiniz, spor salonuna giren her ergen, eklemlerini yanlış baskıya kurban etme adayıdır. Bu süreçte çoğunluk muhakkak hata yapar, yapmayan kesim ancak azınlıktır. İleri ki yaşlarda bu işe gönül veren adam, gider formu tutturamaz squat yapayım diye belden olur, 15 yaşında ki adamı salonda 5 dk yalnız bırakın, gider leg press te kaç basıyorum derdine düşer. Bunlar da bir yana, 12 yaşından beri lisanslı olarak sporun içindeyim, şahsi olarak izlenimim seçimlerin sonucu genel olarak etkilediği yönünde. Ki bunun içinde 1.73 babaya sahip olup, ' ben uzuyacam arkadaş ' diyerek yıllarca yüzme ve basketbola sarılıp 1.92 olanını da, 1.80 küsür babadan olup, erken başladığı güreş kariyerinde 1.70'te kalarak annesi ile aynı boyda gelişimi duranını da gördüm. Belki bunlar tesadüftür, bilemiyorum ve iddia etmiyorum, ancak hissiyatım şunu diyor, eğer bir sağlık sorunu, hormonal salgısal bir problem yoksa, beden ne isterseniz onu veriyor.

Söylediklerinize katılıyorum, lakin ilave düşüncelerim var. Ergenlik diye tabir ettiğimiz kırılma dönemi, genellikle seçimleri etkileyecek fiziksel özelliklere sahip olduğumuz bir dönem değil, genellikle tam zıttı olarak, seçimlerimize göre fiziksel özelliklerimizin şekillendiği bir dönem. Düşüncenizde belki de % 100 haklısınız, ben ise çok büyük oranda haksız olayım, ancak şöyle bir gerçek var ki sizde kabul edeceksiniz, spor salonuna giren her ergen, eklemlerini yanlış baskıya kurban etme adayıdır. Bu süreçte çoğunluk muhakkak hata yapar, yapmayan kesim ancak azınlıktır. İleri ki yaşlarda bu işe gönül veren adam, gider formu tutturamaz squat yapayım diye belden olur, 15 yaşında ki adamı salonda 5 dk yalnız bırakın, gider leg press te kaç basıyorum derdine düşer. Bunlar da bir yana, 12 yaşından beri lisanslı olarak sporun içindeyim, şahsi olarak izlenimim seçimlerin sonucu genel olarak etkilediği yönünde. Ki bunun içinde 1.73 babaya sahip olup, ' ben uzuyacam arkadaş ' diyerek yıllarca yüzme ve basketbola sarılıp 1.92 olanını da, 1.80 küsür babadan olup, erken başladığı güreş kariyerinde 1.70'te kalarak annesi ile aynı boyda gelişimi duranını da gördüm. Belki bunlar tesadüftür, bilemiyorum ve iddia etmiyorum, ancak hissiyatım şunu diyor, eğer bir sağlık sorunu, hormonal salgısal bir problem yoksa, beden ne isterseniz onu veriyor.
Haklisiniz malesef cogu genc arkadas sikintili isler yapip kendini mahvediyor. Ama en son yazilanlari kendimden de ornek vereyim benim babamin ve annemin boyu 162 ve 164 cm. Abimde bende profosyonel voleybol oynadik yaklasik 7 sene civari ama abim 172 cm ben 178 yani ve daha lise 2 ye giden kiz kardesim var onunda boyu cok uzun ve hic spor yapmadi o yuzden ben genetiktir diyorum hala bazi istisnalar olabilir. Yani ben simdi benim babamin boyu 164 ama ben sporcuyum o yuzden 178 oldum diyemem

Buna sadece genetik diyemeyiz, ama boy konusunda genetiğin payı aslan payıdır diyebiliriz. Sizin durumunuzu da beslenme farkına bağlayabiliriz, bildiğiniz gibi 1980 ve sonrası doğan nesiller ebeveynlerinden daha uzun boylu, bunun esas sebebi de beslenme bilincinin ve imkanlarının artması.

Buna sadece genetik diyemeyiz, ama boy konusunda genetiğin payı aslan payıdır diyebiliriz. Sizin durumunuzu da beslenme farkına bağlayabiliriz, bildiğiniz gibi 1980 ve sonrası doğan nesiller ebeveynlerinden daha uzun boylu, bunun esas sebebi de beslenme bilincinin ve imkanlarının artması.

Hormon ve beslenme bence de cok etkili. Benim dayilarimdan en kucuk olani 186 en büyük olani 165. En büyük dayim erken dogum olmus ve ikisinin arasında 15 seneden fazla fark var. Daha genc olan refahi yüksek donemde gelmis tabi. Aralarindaki bu fark iyi beslenme ve daha rahat yasamdan olusmus olabilir.

Yaşına göre boy ve kilon çok iyi, body fitness konusunda bilgim çok kısıtlı birşey söylemeyeceğim o konuda. Ama senin yerinde olsam yüzme, yeteneğin varsa basketbol futbol ya da dövüş sporlarına giderdim. Uzamanın durduğu ya da çok azaldığı yaşa kadar kas sporlarına girme bence.

Back
Yukarı