Spor salonu ve Spor hocam :()

Boyum : 170cm
kilom : 58
Yaşım : 16

Arkadaşlar spor salonuna yazıldım daha önce evde çalışıyordum. Spor hocam ağırlıklarla çok çalışmamı istemiyor . Gelişim çağımda falan olduğum için .Sizce Kardiyo Yaparsam Yani Ne olacakki ? Zaten kiloluydum zayıfladım . Sizce ne yapmalıyım Ufak ufak çalışimmi hoca belki ilerde ağırlıklara alır ? Bir fikri olan paylaşsın arkadaşlar

bence 18 yaşına gelene kdar ağırlık çalışma onun yerine atletizmle yada başka bir spor branşıyla ilgilenmen bence daha mantıklı olur hem fiziğin daha iyi gelişir ve formunuda korumuş olursun.formu araştır iyice bu konuya benzer sorular var

benim önerim çalışman yönünde olur sadece squat dan uzak dur bildigim kadaryıla boy uzamasını olumsuz etkiliyo onun dışında agrıılık çalış uzak durma agırlıkdan zaten sana çok agır çalış demiyorum hafif hafif başla :)

1-2 hafta kardiyo yaparım ısınırım biraz yağ oranınıda düşürim biraz. Sonra başlasam bir sorun olmaz demi . Haftada 4 gün antreman edecem

Tamam.Abi eywallah Evdede dumbellim var haftada 4 gün spor salonuna gidecem evdede dumbell falan çalışayımmı yoksa mekik tarzı karın antremanları falanmı yapayım

Biryerde ya okudum yada videosunu izledim. Çok yüksek ağırlıklarla çalışmadığın için boy uzamasını etkilemiyormuş. Hatta aksine boyunu uzatıyormuş çünkü eklemlerini çalıştırıyormuşsun o tarzda birşeydi sanırım bende çok takmıştım buna baya araştırdım. Şuan salona gidip ağırlık çalışıyorum squat girmiyorum sadece

Basket boy uzatmadığı gibi ağırlık ta boy kısaltmaz hormonların şuan tavan durumda eğer çalışmaya başlarsan gelişimin daha hızlı olacaktır.

milyonlarca kez yazıldı basketbol yüzme boy uzatmaz vgde boy kısaltmaz eğer çok ağır kilolarla antreman yaparsan boy durmasından çok sakatlığa neden olur ki zaten o kilolarıda kaldıramazsın boy uzaması genetiktir spor düzenli beslenme ve uyku ile genetiğinin izin verdiği kadar uzarsın ekstra uzamazsın

Boy uzaması devam ettiği süreçte kemik plaklarina yapilan baski sonucu boy uzamasinin yavaslamasi veya durmasi durumu olabilir boy kisalmasi tabi ki olmaz kemik plaklarina baski yapmayan hareketler sıkıntı yaratmaz hatta spordan sonra 1 saat extra büyüme hormonu salgilanir diye biliyorum

önemli olan hareketi yaparken omurgaya etki etmeden kontrollü birşekilde yapmak şöyleki bu sporu bilmeyen kişiler halterle karıştırıyor halterde yerden çok yükse bir ağırlık alıyorsun ve omurgana etki ederek kaldırıyorsun vücut geliştirmede ise hareketler makinede dumbellda hep aynı sistemle yapılır dik ve kontrollü genede kendine güvenemiyorsan oturarak çalış bende oturarak çalışıyorum

Arkadaşlar spor hocam 3 hafta adaptasyon yapacaksın dedi . Makinelerle çalışacaksın 3 hafta bittikten sonra bölgesel çalışmaya başlayacaz ve egzersiz kartı verecem dedi

Back
Yukarı