Spor Salonu mu yoksa Yürüyüş mü?

darkcald

Üye
zayıflamaya çalışıyorum yaklaşık 10 kilo verdim ve durdu (88 den 77e) ramazandan sonra yürüyüş mü yoksa spor salonuna mı gitmeliyim amacım 68kg olmak vucut geliştirmek değil. evde 20kilo dambıl mevcutbench_O

Spor salonu ve yürüyüş...

Ne kadar da birbirinden uzak şeyler

ben 3 ayda 108 kilodan 89 kiloya düştüm ve yağ oranım 35 kilo iken sadece her gün akşamları 1 saat 1 saat 15 dk civarında ortalama 6-7 km yürüyüş ve diyet ile birlikte 21 kiloya düşürdüm yağ oranımı.. hemde bu süre içinde hiç koşu bile yapmadım..

spor salonuna yazıldım ilk ay parasını verdim ama 5-10 gün gittikten sonra bıraktım hocaları iş bilmediği için.. ben tatmin olmadım spor salonundan belki faydasını görsem önerebilirdim ama bence yürüyüş yaparakta zayıflayabilirsin vucudun şekle girer.. Yaz ayı bittikten sonra havalar soğuyup spor olanağı bulamazsam mecburiyetten istediğim kiloya da yaz bitimine kadar ulaşamazsam spor salonuna gidebilirim.

salona yazıl bıran once motıvasyon artısıda olur kendını daha ıyı hıssedersın basarılar

sadece zayıflama ve hafif kaslı yağsız bir vucut istiyorsan
dışarıda barfiks çekecek imkanın varsa
hızlı yürüyüş
bisiklet
barfiks (mutlaka)
mekik ters mekik şinav ters şinav komando yürüyüşü
düzgün kaldırabileceğin su bidonu vb bi ağırlıkla squat
gibi hareketlerle dışarıda da istediğini elde edebilirsin
hacim ve kas istiyorsan salonu öneririrm

Emrahozsahin in bahsettiği gibi doğru diyet ve yürüyüşle çok miktarda yağ kaybeden birçok kişi gördüm. Sonuç: salona gitmeden de kilo verilebilir.

Salonun avantajları ise; sizi disiplinli çalışmaya zorlayabilir. Sırf paranız boşa gitmesin diye salona gitme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Orada sizi motive eden unsurlar bulursunuz. TR de şansınız düşük ama eğer iyi bir hoca varsa çok büyük faydası olur. Ayrıca salonda yağ yakımının yanı sıra kas gelişimi de elde edebilme imkanınız var. Kış şartlarında salonda çalışabilmek mümkündür. vs. vs.

Back
Yukarı