Split workout mı full body mi

Merhaba iyi günler, 3.5 aya yakındır spor yapıyorum düzenli şekilde haftada 3-4 defa gidiyorum. sadece her ay 5-6 günlük bir tatil veriyorum cünkü regl dönemlerim cok agrılı gecıyor spora zaman ayıramıyorum. Kendimi bildim bileli kilom hep düzgündü sadece spor yapmadıgım ıcın sıkı bır vücudum yoktu ve kilom bu kadar az olmasına rağmen alt karın ve simitlerim var. Sıkılaşmak ve biraz da şekil almak için spor yapıyorum.
Sımdıye kadar hep full body yaptım ama vücudumda cok bir fark hissedemiyorum sımdıye kadar hıssetmem gerektı sanki.
Split workout,yani üst alt vücut olarak ayırarak devam etsem daha mı faydalı olur yoksa full body mi önerirsiniz? Teşekkürler :)

FB icin hareketleri dogru ve son derece nizami yapmaniz gerek. Az tekrarla yirtilma olusturmak icin bu sart. Fakat splitte yuksek tekrar/fazla hareket/fazla set yaptiginiz icin gerekli hipertrofiyi, yirtilmayi istemesenizde sagliyorsunuz. Ben splitten yanayim.

nasıl çalışacağını biliyorsan full body daha iyidir ama bilmiyorsan split daha iyidir.aynı bölgeyi bir çok hareketle çalıştıracağın için ister istemez o bölgeyi çalıştırmış oluyorsun.Bu arada üst vücut değil tek bölge çalış.Full body den verim alamadıysan üst vücuttan da verim alamazsın.direk tek bölge çalış sen

nasıl çalışacağını biliyorsan full body daha iyidir ama bilmiyorsan split daha iyidir.aynı bölgeyi bir çok hareketle çalıştıracağın için ister istemez o bölgeyi çalıştırmış oluyorsun.Bu arada üst vücut değil tek bölge çalış.Full body den verim alamadıysan üst vücuttan da verim alamazsın.direk tek bölge çalış sen
ama haftada 3-4 gunden fazla gıdemem her bolge haftada 1 kez calıssa yeterli olur mu

yeterli olur olaya hafta gözüyle bakma.Kol bacak göğüs sırt omuz bunun gibi bir sıralaman olsun bunların tamamını aynı haftaya sığdırmanın mantığını zaten ben yıllardır çözemedim

Push-Pull-Legs Spliti Denemelisin. kesinlikle tek bölge veye çift bölge splite girme doğal olanlar için çok kötü bir seçim. PPL İle tüm kasları haftada 2 kere ayrıntılı olarak çalıştır farkı hissedeceksin

Push-Pull-Legs Spliti Denemelisin. kesinlikle tek bölge veye çift bölge splite girme doğal olanlar için çok kötü bir seçim. PPL İle tüm kasları haftada 2 kere ayrıntılı olarak çalıştır farkı hissedeceksin
size de teşekkür ederim araştırayım bunu, bi de postür bozuklugum var kambur duruyorum sırt calısarak bunu önüne geçebilir miyim yoksa ağırlık çalışmayarak direkt yoga daha mı faydalı olur
bu konularda yenıyım spor salonundaki hocalar da pek ilgili değil

Şu aşağıdaki egzersiz kamburluk için iyidir. Ayrıyeten sırt üstü yüzme önerilir. Ayrıyeten barfiks demirinde asılma iyi gelebilir. Yoga da da sırtı açan hareketler var. lakin çok içine kapandığın anne karnındaymış gibi durduğun pozisyonlarda var. Bu pozisyonlar da kamburluğu arttırır.

size de teşekkür ederim araştırayım bunu, bi de postür bozuklugum var kambur duruyorum sırt calısarak bunu önüne geçebilir miyim yoksa ağırlık çalışmayarak direkt yoga daha mı faydalı olur
bu konularda yenıyım spor salonundaki hocalar da pek ilgili değil
Postür bozukluğunuz varsa Lat Pulldown Yapabilirsiniz fakat sakın ağırlığı ensenize indirmeyin daime göğüsünüze çekin. orta ağırlık çok tekrar yaparsanız faydasını görürsünüz. Birde Facepull Diye bir egzersiz var onu da kesinlikle öneriyorum. Hafif ağırlık +15 +20 tekrarla yapabilirsiniz. Hareketin sonunda double Biceps pozu vermeye çalışın, yani ne kadar suratınıza ipi çekerseniz omzunuzu ne kadar geriye atarsanız o kadar iyi. Zaten hareketi yapınca anlayacaksınız. Dik durmuyorsunuz Hafif geriye doğru yatay duruyorsunuz. Hocanıza Face pull dersseniz gösterir. Yada internetten de bulabilirsiniz.

Merhabalar
Öncelikle biz bahsettiğiniz regl dönemlerinde hem androjen hem estrojen grupları çok yoğun çalıştığı icin , vücut o an su tuttuğu icin anlayamıyoruz ama hem hareket rahatlığı sağlanıp hemde antrenmanın üzerine biraz düşüldüğünde bir erkekten bile daha fazla yağ yakariz.
Fullbody programlar yağ yakımı ve vücut genel yapısını oturtmak icin idealdir
Upper lower body veya splite programlarda yağ yakimina etkilidir fakat kas gelişimi / eksik bölgeleri tamamlamak icin daha uygundurlar
Karin icin russian twist/ knee up ve crunch ekleyin
Posturunuz icin plank da yapabilirsiniz

Merhabalar
Öncelikle biz bahsettiğiniz regl dönemlerinde hem androjen hem estrojen grupları çok yoğun çalıştığı icin , vücut o an su tuttuğu icin anlayamıyoruz ama hem hareket rahatlığı sağlanıp hemde antrenmanın üzerine biraz düşüldüğünde bir erkekten bile daha fazla yağ yakariz.
Upper lower body veya splite programlarda yağ yakimina etkilidir fakat kas gelişimi / eksik bölgeleri tamamlamak icin daha uygundurlar
Karin icin russian twist/ knee up ve crunch ekleyin
Posturunuz icin plank da yapabilirsiniz

Haklısınız fakat regl dönemlerimde yürüyemiyorum dahi ağrıdan, biraz ağrılı geçiyor maalesef 4. Günden önce cesaret edemiyorum :(
49-50 kiloyum boyum da 1.65 aslında zayıfım ama dediğim gibi genel olarak sıkı değilim ve alt karnım kiloma göre fazla biraz. O yüzden kaslanmak istiyorum ama hala istediğim gibi bi karın bölgemde sıkılaşma göremedim o yüzden acaba split deneyip biraz daha mı zorlasam diye düşündüm. Asıl istediğim karın ve kalça şekillendirmek aslında.

Haklısınız fakat regl dönemlerimde yürüyemiyorum dahi ağrıdan, biraz ağrılı geçiyor maalesef 4. Günden önce cesaret edemiyorum :(
49-50 kiloyum boyum da 1.65 aslında zayıfım ama dediğim gibi genel olarak sıkı değilim ve alt karnım kiloma göre fazla biraz. O yüzden kaslanmak istiyorum ama hala istediğim gibi bi karın bölgemde sıkılaşma göremedim o yüzden acaba split deneyip biraz daha mı zorlasam diye düşündüm. Asıl istediğim karın ve kalça şekillendirmek aslında.
Upper& Lower body yapin , Karin hergun calisabilirsiniz

Merhabalar

-

Tam tersine fullbody programlar kas gelişimini artırmak adına çok daha iyidir.
Split programları ( PUSH PULL LEGS VE UPPER AND LOWER HARİÇ ) Yarışma seviyesine erişmiş kişiler için uygundur.
Her zaman haftada 3 günlük fullbody her türlü splitten ve ppl den bile iyidir.

Tam tersine fullbody programlar kas gelişimini artırmak adına çok daha iyidir.
Split programları ( PUSH PULL LEGS VE UPPER AND LOWER HARİÇ ) Yarışma seviyesine erişmiş kişiler için uygundur.
Her zaman haftada 3 günlük fullbody her türlü splitten ve ppl den bile iyidir.

Upper lower body veya splite programlarda yağ yakimina etkilidir fakat""kas gelişimi / eksik bölgeleri tamamlamak ""icin daha uygundurlar

Burda demek istediğim eksik bölgeleri tamamlamaya yönelik bir kas gelişimi.

Ki biz bayanlarda genellikle vücut proporsiyon bozuklukları zaten mevcuttur. Bel başka, kollar başka gibi.Omuzlar kalçaya göre geniş yada Omuzlar kalçaya göre dar gibi. Çoğunlukta bu böyledir. Vücudun forma girmesi içinde kesinlikle haftada net 2 gün çok sert bacak kalça idmanı yapması lazım bir bayanın. Fullbodyden ayrı olarak.
Haftada 2 bacak kalça yapan biriyle fullbody yapan birinin kalça ölçüleri genetik faktörler vs harici ayni olur mu sizce ? Bayanın amacı kalça şekillendirmek zaten belirtmiş bunu. Bu yorumda buna göre yazıldı.

Back
Yukarı