split antrenmanı konusunda yardım.

fitness yapmaya başladığımdan bu yana 2 3 yıl olmuştur aralarda bir sürü kısa uzun aralar verdim ama şuan 5 ay olucak kesintisiz gidiyorum eskiden de şimdi de split antrenman yapıyorum sadece programda hareketleri değiştiriyordum antrenmanlarım şu şekilde
pazartesi: göğüs-ön kol
salı:dinlenme
çarşamba: omuz-arka kol
perşembe:dinlenme
cuma:sırt-bacak
cumartesi:karın ve eksik olduğunu düşündüğüm bölgelerden bazı hareketler
pazar:dinlenme

acaba değiştirmem gerekiyor mu çok şey araştırdım daha çok kafam karıştı full body mi geçsem split günlerimi mi değiştirsem pazartesi salı yapıp çarş dinlenip perşembe cuma yapmak gibi bilemedim ya da bildiğimden gitsem gelişmeye devam eder miyim benim antrenmanım gibi olan internette de pek bir şey yok yardım ederseniz sevinirim ne yapacağını şaşırmak bu olsa gerek :D:D

kas kütleni kütleni görmeden program yazmak yanlış
başlangıc turune ayrı ortaya derece ayrı ileri dereceye farklı program yazmak gerekir.

Böyle bir split yeterince çalışma hacminine sahip değil.Bir kası bu kadar dinlendirmenin bir anlamı yok.
dinlendirme konusunda her gün gidenlerin yanlış yaptığını düşünüyorum ilk başlarda aldığım verim zaten aşırı yüksekti şuan sadece kafam karıştı bilgi öğrendikçe daha çok karışıklığa ittiği için . Yani bence araştırmaların da dediği gibi büyük kas grupları 72 saat olabilirse daha fazla küçük kaslar 48+ saat olması en doğrusu diye düşünüyorum.[DOUBLEPOST=1550061624][/DOUBLEPOST]
kas kütleni kütleni görmeden program yazmak yanlış
başlangıc turune ayrı ortaya derece ayrı ileri dereceye farklı program yazmak gerekir.
ileri seviye antrenmanlara geçtiğim oldu baya

dinlendirme konusunda her gün gidenlerin yanlış yaptığını düşünüyorum ilk başlarda aldığım verim zaten aşırı yüksekti şuan sadece kafam karıştı bilgi öğrendikçe daha çok karışıklığa ittiği için . Yani bence araştırmaların da dediği gibi büyük kas grupları 72 saat olabilirse daha fazla küçük kaslar 48+ saat olması en doğrusu diye düşünüyorum.[DOUBLEPOST=1550061624][/DOUBLEPOST]
ileri seviye antrenmanlara geçtiğim oldu baya
Ama yukarıdaki programda bir kas 5-6 güne kadar dinlendiriliyor.Ona ithafen yazmıştım.”Her gün ya da 1 er gün arayla bir kası çalıştırmak gerek” şeklinde kast etmedim.

Çok fazla off day var. Verim Alman çok zor.
Pzt - göğüs arka kol
Salı - sırt ön kol karın
Çarş - omuz bacak
Perş - off

Bu programı tekrarlamanı tavsiye ederim. Orta seviye sporcular için maç gelişim alabileceğin bir program.

benim de okuduğum bir yerde beginner seviyesi için, 2 ya da 3 gün full body; intermediate seviyesi için 3 gün split; advanced seviyesi için 4 ya da 5 gün upper lower vücut önermiş; yani yine split önermiş. Bunun doğruluğu var mıdır? Bir de advanced seviyesi kime denmeli ? Sadece profesyonellere mi advanced demeliyiz ? yoksa bu sporda 4 5 yılını aşmış birine de diyebilir miyiz?

3 günlük splittir ama 6 gün uygulanıyordur (1-2-3-1-2-3-boş) diye tahmin ediyorum. Yoksa çok düşük frekansta anlamlı olmaz bence. Seviyeye göre program belirlemekte ayrı bir konu aslında. Yapılan programı duruma göre modifiye edebilmek lazım. Fullbody için hep başlangıç programı denir ama ileri seviye için planlanmış fullbody programda var.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı