Sorunlu Kan Tahlilleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zero59
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zero59

Üye
n1.jpg
n3.jpg

MERHABA ARKADAŞLAR YAŞIM 18 BİR AKŞAM EVDE OTURURKEN BÖYLE BİR HALSİZLİK VE GÜNLERDİR SÜREN İSHALİM VARDI HAFİFTE KALP ÇARPINTIIS YAPTI DOKTORA GİTTİM BÖYLE BÖYLE ANLATTIM SPORUMU SUPPLEMENTLERİ FALAN BANA KAN TAHLİLİ YAPTI GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ AST ALT ALP YANİ KARACİĞER ENZİMLERİ BİRAZ YÜKSEK ÇIKTI BENDE DEVAMLI MG YÜKSEK OLAN BENEXOL APİKOBAL REDEXON C VİTAMİN ÇİNKO WHEY PROTEİN ARJİNİN FALAN KULLANIYODUM DURMADAN SÜREKLİ BİRAZDA AZ SU İÇİYODUM ACİLDEKİ DOKTOR BANA DAHİLİYEYE ÇIKMAMI SÖYLEDİ BABAMA BİRAZ SIKINITLI DEMİŞ SANIRSAM KREATİNİNDE BİRAZ YÜKSEK ÇIKMIŞ VE CK DA YANİ KASLARLA İLGİLİ OLAN BİR SORUN OLABİLİR DEMEK ÇÜNKÜ BANA YÜKSEK ÇIKMIŞ AMA BEN BUNU ARAŞTIŞTIRDIM BU FORUMDADA YAPTIRANLARIN ÇOĞUNDA YÜKSEK ÇIKMIŞ SANIRSAM SPORDAN SONRA GİTTİĞİMİZDE KASLAR REPAİR OLURKEN BUNUN YÜKSEK ÇIKMASI NORMALMİŞ ŞİMİD DOKTOR O GÜNLÜK YEDİĞİMDEN FALAN KARACİĞER ENZİMLERİ YÜKSELMİŞ OLABİLR DİYE PAZARTESİ TEKRAR KAN TAHLİLİ YAPTIRICAK VE ULTRASONA GİRİCEM TÜM KARIN BÖLGEMLE ŞUAN SPORUMA DEVAM EDİYORUM HERHANGİ BİR PROBLEM YOK BESLENMEMDE AYNI ŞEKİL SADECE SUPPLEMENTLERİ KESTİM DAHA ZORLAMAYA GEREK YOK ASIL NEDENİNİ ÇÖZEYİM ONDAN SONRA DEVAM EDİCEM CK-MB DE +1 FAZLA ÇIKMIŞ YANİ KALP KRİZİYLE İLGİLİ SANIRSAM ÜREDE FAZLA ÇIKMIŞ ONUN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM BİLEN VARSA YORUMLAYABİLİR BENİM ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM DAHA ÖNCE BAŞINA BÖYLE BİR OLAY GELEN VARMI BEN BİRAZ FAZLA PROTEİN ALIYODUM ONUDA AZALTTIM ŞUAN.

Bende supplement vs kullanmama rağmen fazla çıktı karaciğer enzimleri ultrason çektireceğim cuma günü karaciğer yağlanması veya başka bir sıkıntı var mı diye.
Ama sende limitleri baya aşmış değer olarak bende olması gereken değerin 3-5 puan üstüydü sanırım ihmal etme hocam.
Bende biraz fazla protein tüketiyorum sanırım ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Aynen reis pazartesi günü tekrar kan tahlili çektirelim bakalım belki 1 günlüktür temiz çıkarsa sorun yok demek ultrasonada giricem supplementi kestim sporuma beslenmeme devam ama bu kreatin ve ck nın fazla çıkması sporcularda normal galiba

Selamlar,
Bu sonuçlarda pek bişey yok karaciğer sonuçları bira yüksek ama problem teşkil edecek kadar değil, karaciğer yağlanması olabilir, yavaştan önlem almak gerekir, istenen bi durum değildir ama çok insanda vardır. Kreatinin kas yıkımı olunca yükselir, üre ise fazla et tüketimi yada hayvansal protein tüketiminde yükselir, değerler panik yaptıracak kadar yüksek değil ama tabiki normal sınırlarda olması çok daha iyi

Evet sabah aç karnına 2 gün sonra kan tahlili yaptırdım hepsi düşük çıktı CK yani kreatin kinaz hariç oda kas yıkımıyla alakalı dediğiniz gibi karaciğer yağlanmasıda yok böbreklerdede sıkıntı yok taş gibi fakat çift dalaklıymışım yani aksesuar dalak denen bişey varmış ama doktor bu daha iyi bişey dedi bide idrar yollarımda enfeksiyon var antibiyotik kullanıyorum birde birşey sormak istiyorum 15 gündür ishalim çok sıvıbaşladı şuan tamamen geçmedi fakat ilaçta kullansam doktorada cıksam neden geçmedi çözemiyorum 1 2 tuvallete geçiyordu şimdi 15 gün oldu hala psikolojikmi bilmiyorum ama eskisi gibi böyle katı yapmıyorum baya bi sıvı korkuyorum endişelendiriyor alerjimde yükselmiş onun içinde ilaç kullanıyorum.

Antibiyotik kullanımı ishal yapar yada şiddetlendirir, bakterileri öldürürken barsaktaki faydalı bakterileri de öldürür, ishalin olması yada artması beklenir. Probiyotik ve prebiyotik Alman gerekebilir, doktor antibiyotik yazınca yanında onuda yazması lazım aslında, barsak florasını düZenler, bol sıvı al, kefir, yoğurt bol al bunlar yardımcı olur, haşlama patates gibi nişastalı yiyecekler alabilirsin, yağı ve lifi azaltabilirsin bunlar barsak çalıştırır.

diyelim 75kgyim 150gr protein almam lazımdı ben 210gr falan alıyorum hala şuan ama hayvansal olarak 150 160gr falan yani diğerleri bulgurdan ondan bundan gelme onlarıda saymıyorum öyle 210gr oluyor

Back
Yukarı