slm, adım Menderes, antalyada yaşıorm. 1,76 boy ve 62 kiloyum. Boyuma göre zayıfım. Çok fazla yiyorum ama bir türlü kilo alamıyorum. Sanırım metebolizmam hızlı çalışıor. Sizden isteğim, fazla yağ almadan kütlemi arttırmanın yollarını öğrenmem. [yapmam gereken sporlar, almam gereken ilaçlar, diyet vs] şimdiden teşekkürler...
zayıflıgı sadece Metobolizma ya bağlamamak Gerek Bir sürü hastalık Zayıflık Nedenidir. En basitinden Bağırsak parazitleri Belirtileri .. Ağizdan salya akıntısı Geçeleyin.? makat Bölgesinde Ve Burunda Kaşıntı ?
1,72 boyda 62 kilo, 20 yaşında biri için ilaç vs gerektirecek bir durum değil. Ben gariplik göremedim. gayet normal ölçüler, ama yinede sporla kas gelişimi yaparak kilo alabilirsin.
Aldigin Kalori miktarina dikkat etmen gerek. Bir hafta boyunca alman gerekenden 500 Kcal fazla kalori almaya calis (Dikkatli hesaplamasini yapmalisin ve hep plana göre yemelisin) Bir kac hafta sonra belini ölc. Cok fazla bir kalinlasma varsa 200 Kcal indir. Belinde kalinlasma yerine kollarinda kalinlasma varsa dogru yoldasin, hatta bu durumda kalori miktarini biraz daha arttirabilirsin. Böyle bir kac hafta vücunudu gözlemlemelisin ve buna göre kalori miktarini ayarlamalisin.
öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler. mogola'nın şüphelendiği belirtilerden olan 'geceleyin ağızdan salya akıntısı' bende nerdeyse her gece var, bu neyin belirtisi ve ne yapmam gerek acaba??
yapmanız gereken bi doktora danışmak olacaktır. bnde de benzer sorunlar var.en yakın zamanda doktora gideceğim. kullanılan ilaçlarla bir kaç haftada tamamen kurtulabiliniyormuş.
Bence boyuna göre iyisin.Niye kilo almak istiyorsun anlamıyorum.Alabileceğin maksimum kilo sayısı 5 kilo.
nasıl max. neye göre 5 kilo.bunu nerdeden biliyorsunuz ki? bu sporda amaç irileşmek değil mi ki?? tabiki de kilo almak isteyecek her vg.ci gibi. ona göre bu kilo yetersiz demek ki,o yüzden sorununu burada paylaşıyor.
peki tedavi olduktan sonra, yani parazit yada başka neyse, yapılanmama mani olan şeyden kurtulduktan sonra hangi suplement yada diğer ürünleri önerirsiniz ve sizce iyileştiğimde direk bir body salonuna kaydoliyimmi?
ilk bi nette bağırsak parazitlerini araştırın.sonra eğer sizdeki belirtilerle çakışıyorsa bi doktora gidin.eğer parazit bulunduruyorsanız,tedaviden sonra bence spora başlamanızda hiç bir engel yoktur. supplement konusu ise ne kadar süredir spor yaptığınıza bağlı,eğer yeni başlayacaksınız başladıktan sonra bir 3-4 ay geçmesini bekleyin derim.ilk tercihiniz whey olabilir.
-tiroid testi yaptırabilirsin(t3-t4) tiroid bezleri önemli bu konuda. -dışkıda kurt olup olmadığı kontrol et ama yinede 3 defa bağırsak kurtu için test yaptırman gerekiyor. -vucut geliştirmek için bir salona mutlaka yazılmalısın. -çok fazla yiyorum hiç bir şey ifade etmiyor.Ne yiyorsun ? hangi sıklıkla yiyorsun ? düzenli mi yiyorsun ? -beslenme bölümünde kilo almak için öneriler tavsiyeler konusunu ve forumda paylaşılan beslenme programlarını iyice incele. -günde 6 öğün en az yemek yiyecek şekilde kendini bir düzene sokman gerekiyor.günde 3 öğün çok yemenin dediğim gibi bir anlamı yok.mideyi uzun süre boş bırakmıyacaksın. -suplement konsusunda spora başlamadan alma derim.spora başladıktan sonra gainer(kilo aldırıcı) tozlardan alırsın.3/4 . ayın sonunda whey protein+ amino asit e geçebilirisn.tabi burda bir kaç bilir kişiden daha fikir almanı öneririm. neyse işin kötü kısmı yazın gelmesi ve sıcaklıkların artması sonucu hacim ve kilo kazanmada zorluklar yaşanacağı kesin.
O kadarda düşük diyebilecegimiz bir kiloda degılsin,galıba kemiklerın iri degıl bu yüzden zayıf goruyorsun kendını?vücut olçülerını yazarmisin?ayrıca kg alamama konusuna gelirsek doktora mutlaka başvur..Daha sonra forumu iyice araştır ve disiplinli spor , duzgun beslenme ile istedıgıne sahıp ol.Kolay gelsin,umarım başarırsın.