Sonuçlar Beklentilerin Tam Tersi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tazcem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tazcem

Üye
spor yapıyorum ama malesef istediklerimin tam tersi oluyor.
1,74 boyundayım kilo da 74
tam bir senedir düzenli olmasa da spor yapıyorum
benim sorunum üst vücudun zayıf alt tarafın ise yağlı olması yani tam bir ters üçgen:)
bunun için sadece ağırlık çalışıyorum ve üst tarafı şişirmek için uğraşıyorum
bir nebze üst tarafı yapılandırmayı da başardım ama beklentilerden çok daha düşük
bu arada bel karın kalça ve baldırlarda inanılmaz yağlanma oldu
bu da zannedersem şişmek için çok yemek yememden
sonuç olarak bir süre spora ara verdim üst taraf çöktü ve alt tarafta inanılmaz yağlanma oldu
şimdi sizce napmam gerek?
ben şöyle bir program yaptım cevaplarınızı ve beslenme için de fikirlerinizi hatta mümkünse beslenme programı bekliyorum
pazartesi çarşamba cumartesi spinning
salı pazar omuz göğüs triceps
perşembe de sırt ve biceps
tabi her antreman sonrası da karın çalışmayı düşünüyorum
bu arada forumun büyük kısmını okudum ama işlerim çok oğun olduğundan malasef hepsini okuyamadım
baya da bir şey öğrendim mesela beslenmede şu anda genel olarak protein ve karbonhidrat almam gerekiyor zannedersem
önerilerinizi bekliyorum hem diyet hem de spor programı için
bu arada site yöneticilerine tebrikler. site çok seviyeli ve yararlı bir site olmuş

selamlar,
yazdıgın calısma programı gelişmeni saglayacaktır.. ancak gelişimin en önemli ögesi belki antrenmanın kendısınden de önemli ögesi beslenmedir.. her insanda genetik faktorlerden dolayı yaglanma genelde belli bölgelerde yogunlasır.. kiminin yanakları şişerken, kiminin bel bölgesi yaglanmaya meyillidir.. ancak bu yaglanmalar duzenli beslenme programlarıyla ve antranmanlarla minimum duzeye indirilebilir.. anladıgım kadarıyla senin antrenmanlarından bekledigin sorunu alamamanın en buyuk nedenı beslenmen.. bir kere yapılanman için gun içersinde aşagı yukarı kilo*2 kadar protein alman gerekir ki bu sende 150 grama tekabul ediyor.. ve vucudun bir ogunde 35-40 gramdan fazla proteini kullanmadıgını varsayarak bunu 3 4 saatlik aralarla gun icersine yaymalısın.. aynı zamanda antrenman onceleri ve gun ıcersınde olabildigince yagsız, sekersiz ve komleks karbonhidrat içeren ürünler tüketmelisin ki (yulaf, esmer pirinc, kepek, yagsız makarna, baklagil türevleri..) bu sana hem antrenmanda gerekli enerjiyi versin böylece mevcut kas kütlenden kaybetmeyesin.. hem de gun içersinde enerji ve tokluk hissi saglasın.. fazla yaglanman oldugunu söylemene ragmen bu karbonhidratları kesınlıkle tuketmelisin ancak aksam 5 6 saatlerınden sonra karbonhidrat alımını mınımuma ındırmelisin ki o saatlerden sonra yavaslayan metabolizman onları yaga cevirmesin.. ayrıca her turlu yaglı ve sekerli urunden uzak durursan, antrenman gunleri dısında kardio calısırsan (1 saati aşmıyacak sekilde) ve antrenmanlarını da aksatmassan hem vucudundaki yaglanma azalacak hem de yapılanma gerceklesecektir..
tekrar onemle vurguluyorum.. senin bu spordan beklentilerini çok büyük oranda yapacagın uygun beslenme karsılayacaktır.. bu yuzden beslenme forumuna ayrıntılarıyla bakmanı öneririm..

hiçbir supplement kullanmıyorum sadece sigara içtiğim için gnc c1000 kullanıyorum
zaten pek kullanma taraftarı da değilim
bildiğim kadarıyla kalbi gerçekten zorlayıcı ilaçlarmış

Ya öldürecek bu millet beni adam fosur fosur sigara içiyor sonrada supplement kullanmam kalbi zorluyormuş diyor:))) 1 senedir yapıyorsun ve ters gelişmişsin arkadaşım sebebi belli oluyor sanırım.Ya kardeşim supplementlar bişi yapmaz kalbe falan sen steroidlerle karıştırıyor olmayasın! O içtigin sigaranın yüzde biri kadar bile zararı olmaz sana supplementların!Resmen komedi yaaa fosurr fosurr nikotin çekerken bişi olmuyor suplementlar yüzünden kalpten gidecek dee gidin işinize yaa bırakın yapmayın bu işi!! Zaten moda oldu vucüt geliştirmeye ve supplementlara çamur atmak.

hengame ve emrah'a katılıyorum sigara çok daha büyük zararlar veriyor kalbe ve vücudun hemen her fonksyonuna.
Ben de vücut geliştirmeye başladıktan sonra bıraktım sigarayı. Sigara ciddi madde bağımlılığı, bırakması zor. İnsan sevdiği için içtiğini zannediyor içerken ama iki ay içmedikten sonra aslında sigaranın bir keyif değil bir esaret olduğunu anlıyor. Sigara içmemiş insanların sigaranın zararlarını sıralaması tiryakilere fazla etki etmez ama eski bir tiryakiden tavsiye, iki ay dayanırsan bu iş biter kafanda. Bu iki ay içinde aşması en zor kısım "Sonra bırakırım" "Yemekten sonra bir tane yakmayacaksak ne anlamı var" "çay sigarasız olur mu" gibi düşüncelere karşı koymak. Bağımlı olduğun için nikotine beyin içmen için bahaneler üretiyor. Bıraktığımın ilk ayında her gün sigara çekti canım ve cidden birşey kaybetmişim gibi geldi hayatımdan, bunlar normal. ama dediğim gibi iki ay sonra düzlük, şimdi içtiğim günlere bakıp gülüyorum ve sigaradan iğreniyorum.

supplementlerın zararı konusunda bu onyargı nasıl olusuyo anlamıyorum, ancak body ıle supplementı de ayrı dusunemıyorum.

bence de supplement ve body ayrı düşünülemez,bir ikincisi beslenme keza önemli ve fakat antrenman sırasında negatif yükü atmak gerek yani pozitif çalışma olursa daha yüksek verim alınabilir sonuçta psiko hayatın her alanında etkili dimi....

hengame dedi:
Ya öldürecek bu millet beni adam fosur fosur sigara içiyor sonrada supplement kullanmam kalbi zorluyormuş diyor:))) 1 senedir yapıyorsun ve ters gelişmişsin arkadaşım sebebi belli oluyor sanırım.Ya kardeşim supplementlar bişi yapmaz kalbe falan sen steroidlerle karıştırıyor olmayasın! O içtigin sigaranın yüzde biri kadar bile zararı olmaz sana supplementların!Resmen komedi yaaa fosurr fosurr nikotin çekerken bişi olmuyor suplementlar yüzünden kalpten gidecek dee gidin işinize yaa bırakın yapmayın bu işi!! Zaten moda oldu vucüt geliştirmeye ve supplementlara çamur atmak.

bu nasıl bi yazım tarzı ...

Sevgili arkadaşım beslenirken hangi besinleri aldığın önemli,önemli olan yemek değil ne yediğini bilmektir,tahminen sen karbonhidrad ağırlıklı besleniyorsun,karbonhidratın gerekliliği tartışılamaz ama protein ağırlıklı beslenip karbonhidratı aza indirmelisin genellikle antrenmanlardan sonra bir miktar karbonhidrat almalısın....sana tavsiyem

hergün mutlaka balık,tavuk,hindi vb.. yani beyaz et tüketmen gerek
sabah yumurta beyazı enerji için bal,reçel vb..
ama ekmeği ve unişini düşürmen gerek
ızgara,tava bunlardan uzak dur eti,haşlama ye,balığı fırında
tatlı besinleri çok yeme
kas kütlesini arttırman için proteine ihtiyacın var aynı zamanda göbek olayını ortadan kaldırman içinde yukarıda yazdıklarıma dikkat etmelisin

Bu sporu yapan ve ölçü almak isteyen arkadaşlara önerim
yanınızda bir yardımcınız olsun ve çalışırken sınırlarınızı zorlayın mesela 3x8 tekrar yapıcaksanız 7 ve 8 derken vücudunuz zorlanmalı yani kolay çıkan bir 7 ve 8 size pek çok şey kazandırmaz umarım anlatmak istediğimi anladınız ama sakın ağır giricem deyipte 5 te kalmayın ağırlığı çok uygun ayarlamanız gerekmekte bu da size kalmış....

aslinda nikotin vücuda zarar vermez sadece bagimlilik yapar... vücuda zarar veren sey sigaradaki katrandir.

diger arkadaslar dogru demis sigara icip supplemente steroid muamelesi yapmak yanlis... bende birakmaya calisiyorum valla cünkü senelerdir iciyorum. belki sigara kullanmasaydim simdi vücudum daha iyi yerlerde olurdu. saygilar.

tazcem dedi:
spor yapıyorum ama malesef istediklerimin tam tersi oluyor.
1,74 boyundayım kilo da 74
tam bir senedir düzenli olmasa da spor yapıyorum
benim sorunum üst vücudun zayıf alt tarafın ise yağlı olması yani tam bir ters üçgen:)
bunun için sadece ağırlık çalışıyorum ve üst tarafı şişirmek için uğraşıyorum
bir nebze üst tarafı yapılandırmayı da başardım ama beklentilerden çok daha düşük
bu arada bel karın kalça ve baldırlarda inanılmaz yağlanma oldu
bu da zannedersem şişmek için çok yemek yememden
sonuç olarak bir süre spora ara verdim üst taraf çöktü ve alt tarafta inanılmaz yağlanma oldu
şimdi sizce napmam gerek?
ben şöyle bir program yaptım cevaplarınızı ve beslenme için de fikirlerinizi hatta mümkünse beslenme programı bekliyorum
pazartesi çarşamba cumartesi spinning
salı pazar omuz göğüs triceps
perşembe de sırt ve biceps
tabi her antreman sonrası da karın çalışmayı düşünüyorum
bu arada forumun büyük kısmını okudum ama işlerim çok oğun olduğundan malasef hepsini okuyamadım
baya da bir şey öğrendim mesela beslenmede şu anda genel olarak protein ve karbonhidrat almam gerekiyor zannedersem
önerilerinizi bekliyorum hem diyet hem de spor programı için
bu arada site yöneticilerine tebrikler. site çok seviyeli ve yararlı bir site olmuş

arkadasım çalıstığın idman programıda yanlış. aynı gün hem göğüs hem omuz çalıstırılmaz. omuz çalısırken göğüslerinde belli bi oranda çalısıyo. Artı bide buna göğüs idmanı eklersen bırak gelişmeyi olan kası yersin bitirirsin. Sana tavsiyem iyi bi antrenörden iyi bi antrenman programı al ve sigarayı bırak. Diğer konuda supplement ler doğal besin kaynaklarıdır. Senin yediğin yemeklerde zaten amino asit, carnitin , protein, karbonhidrat var. Bi zararı olsaydı yediğin yemeklerden şimdiye kadar ölür giderdin :D

Back
Yukarı