Herkese merhaba,
Daha önce https://www.bodyforumtr.com/vbforum/110-kilodan-84-e-indim-t24093.html konusunu açmıştım.
Farklı bir soru sormam gerektiği için ayrı bir başlık açıyorum.
Benim beslenme düzenim ortalama şu şekilde
SABAH
BİR DİLİM PEYNİR, BİR DİLİM KEPEK EKMEĞİ, YEŞİLLİK VE ÇÖKELEK AYRICA BİR DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ YADA BİR DİLİM KEPEK EKMEĞİ
ARA ÖĞÜN
1 ADET MEYVA
ÖĞLEN
TÜMÜ BİR PORSİYONDAN BİRAZ DAHA AZ OLMAK KAYDI İLE
- BAZEN BALIK SALATA
- BAZEN MAKARNA SALATA
- BAZEN ÇORBA SALATA
- BAZEN BROKOLİ YADA HERHANGİ BİR SEBZE YEMEĞİ İLE SALATA
VS. GİBİ. VE YANINDA BİR DİLİM KEPEK YADA TAM BUĞDAY EKMEĞİ
ARA ÖĞÜN
- 3 - 5 FINDIK YADA BADEM
AKŞAM
YİNE BİRER PORSİYONDAN AZ OLMAK KAYDI İLE
- ÇORBA SALATA
- SEBZE YEMEĞİ SALATA
- YOĞURTLU BİŞEY ÇORBA
- HAŞLANMIŞ 150 GR TAVUK VE SALATA
AKŞAM EKMEK YEMİYORUM
YATMADAN ÖNCE :
MEYVE YİYORUM ELMA, PORTAKAL, GREYFURT GİBİ İKİ ÜC TANE TOPLAMDA
Yeme düzenim aşağı yukarı bu şekilde. AYRICA SPORDAN ÖNCE VE SONRA ÜCER TANE OLMAK ÜZERE TOPLAM 6 TANE WHEIDER AMINO ASİT alıyorum.
SPOR DÜZENİMİDE DİĞER BAŞLIKTA YAZMIŞTIM BURAYADA TEKRAR ALINTILAYIM
SPORUM :
Spor öncesi ve sonrası 3 er adet olmak üzere toplam 6 tane Weider Amino asit alıyorum
KARDİYO KISMINDA
30 Dakika koşu bandı
10 dakika bisiklet
5 dakika merdiven hareketi
5 dakika twis
4 çarpı 40 yarım mekik
3 çarpı 25 yatarak mekik
3 dakika sopa hareketi
4 çarpı 12 şınav
BODY KISMINDA
Süper set yapıyorum... ( İlk hafta yolumda yürüyememiştim bu arada
)
Squaddan bench prese kadar on hareketten oluşan ikili gruplar halinde 10 çarpı 12 yaptığım hareketler .
Burayı tam anlatamadım sanırım mesela Bench Presi 12 tane yapıyorum Hemen arkasından adını bilmediğim diğer bir hareketi 12 tane yapıyorum böylece iki hareketi 10 çarpı 12 kez yapmış oluyorum ve bu hareketlerden toplamda 10 tane var.
Bu da her sette 10 çarpı 12 = 120 , 120 çarpı 5 = 600 tekrar yapıyor sanırım.
BU SPOR DÜZENİNİ HAFTADA BEŞ BAZEN ALTI GÜN YAPIYORUM
ŞU ANKİ DURUM
Beş buçuk ay önce 110 kilo idim şu anda 83-84 arasında değişiyor.
Boyum 177
Bel çevrem 99 cm. ( daha önce 117 idi. )
Vücudumdaki yağlanma oldukça azaldı. Göbek bölümünde hala baya yağ var.
Göğüslerim çok büyüktü şu anda normal oldular şükür sadece uç kısımda biraz yağ var.
Kaslarımda belirgin bir şekilde artma yada belirlginleşme var.
Yukardaki diyetimi yaklaşık 3 aydır yapıyorum önceki diyetim farklı idi.
SORUN NEDİR ?
-Bir buçuk aydır nerede ise hiç kilo veremiyourm bazen yarım kilo bir kilo fark oluyor o kadar
SORULARIM ?
1- Almam gerekenden daha az kalori aldığım halde neden zayıflayamıyourm. Bir arkadaşım en az 1900 Kalori alman lazım ki zayıflayasın dedi .
2- Sporla tahmini olarak 500 Kalori yakıyorumdur heralde, diyetimde sanırsam ki 1500 Kalori vardır gibi. Bu durumda arada oluşan büyük bir kalori açığı var buna rağmen neden kilo veremiyorum.
3- Beslenme düzenim ve spor düzenim son ( ısrarla gitmeyen son kilolar ) kilolar için uygun mu.
4- Bazı arkadaşlar sporu fazla yapıporsun o yüzden veremiyorsun diyorlar hocam ise aynı sistemde hatta artırarak devam etmemi söylüyor. Vücudun kilitlenme dönemini ancak bu şeklide aşabilirsin diyor. ( Tabi onun tüm söylediklerini buraya yazamadığım için aa eksik söylemiş gibi bi ibare düşünülmesin )
5- Aslında sonuç olarak soracaklarımın hepsi BEN BU SON KİLOLARDA NEDEN TAKILDIM BİR BUÇUK AYDIR. İNTERVAL DENİLEN KOŞU BANDINDA BEŞ DAKİKADA BİR 10 KM HIZA CIKIP BUNU İKİ DAKİKA BOYUNCA DEVAM ETTİRMEYİ DENEDİM HALA DENİYORUM, PAZAR GÜNLERİ NORMAL DİYETİMİN BİRAZ ÜZERİNE ÇIKIP ŞAŞIRTMA YÖNTEMİNİ DE DENEDİM. Bir hafta normal yeme sürecine girdim kurban bayramında, yine olmadı. AMINO ASIT İKİ KİLO ÖDEM YAPIYORMUŞ ONU BİLİYORUM ONU DÜŞSEM BİLE YİNEDE KİLO VEREMİYORUM... ZAYIFLAMA SABIR İŞİDİR BUNU BİLİYORUM SABIRLA SIKINTIM YOK
SADECE YANLIŞ YAPIYOR MUYUM ONU ÖĞRENMEK VE TECRÜBELERİNİZDEN HOCALARINDA BİLGİLERİNDEN FAYDALANMAK İÇİN BU KADAR UZUN ( AÇIKLAYICI OLSUN DİYE ) YAZDIM.
Cevaplarınızı heyecanla bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler
Daha önce https://www.bodyforumtr.com/vbforum/110-kilodan-84-e-indim-t24093.html konusunu açmıştım.
Farklı bir soru sormam gerektiği için ayrı bir başlık açıyorum.
Benim beslenme düzenim ortalama şu şekilde
SABAH
BİR DİLİM PEYNİR, BİR DİLİM KEPEK EKMEĞİ, YEŞİLLİK VE ÇÖKELEK AYRICA BİR DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ YADA BİR DİLİM KEPEK EKMEĞİ
ARA ÖĞÜN
1 ADET MEYVA
ÖĞLEN
TÜMÜ BİR PORSİYONDAN BİRAZ DAHA AZ OLMAK KAYDI İLE
- BAZEN BALIK SALATA
- BAZEN MAKARNA SALATA
- BAZEN ÇORBA SALATA
- BAZEN BROKOLİ YADA HERHANGİ BİR SEBZE YEMEĞİ İLE SALATA
VS. GİBİ. VE YANINDA BİR DİLİM KEPEK YADA TAM BUĞDAY EKMEĞİ
ARA ÖĞÜN
- 3 - 5 FINDIK YADA BADEM
AKŞAM
YİNE BİRER PORSİYONDAN AZ OLMAK KAYDI İLE
- ÇORBA SALATA
- SEBZE YEMEĞİ SALATA
- YOĞURTLU BİŞEY ÇORBA
- HAŞLANMIŞ 150 GR TAVUK VE SALATA
AKŞAM EKMEK YEMİYORUM
YATMADAN ÖNCE :
MEYVE YİYORUM ELMA, PORTAKAL, GREYFURT GİBİ İKİ ÜC TANE TOPLAMDA
Yeme düzenim aşağı yukarı bu şekilde. AYRICA SPORDAN ÖNCE VE SONRA ÜCER TANE OLMAK ÜZERE TOPLAM 6 TANE WHEIDER AMINO ASİT alıyorum.
SPOR DÜZENİMİDE DİĞER BAŞLIKTA YAZMIŞTIM BURAYADA TEKRAR ALINTILAYIM
SPORUM :
Spor öncesi ve sonrası 3 er adet olmak üzere toplam 6 tane Weider Amino asit alıyorum
KARDİYO KISMINDA
30 Dakika koşu bandı
10 dakika bisiklet
5 dakika merdiven hareketi
5 dakika twis
4 çarpı 40 yarım mekik
3 çarpı 25 yatarak mekik
3 dakika sopa hareketi
4 çarpı 12 şınav
BODY KISMINDA
Süper set yapıyorum... ( İlk hafta yolumda yürüyememiştim bu arada

Squaddan bench prese kadar on hareketten oluşan ikili gruplar halinde 10 çarpı 12 yaptığım hareketler .
Burayı tam anlatamadım sanırım mesela Bench Presi 12 tane yapıyorum Hemen arkasından adını bilmediğim diğer bir hareketi 12 tane yapıyorum böylece iki hareketi 10 çarpı 12 kez yapmış oluyorum ve bu hareketlerden toplamda 10 tane var.
Bu da her sette 10 çarpı 12 = 120 , 120 çarpı 5 = 600 tekrar yapıyor sanırım.
BU SPOR DÜZENİNİ HAFTADA BEŞ BAZEN ALTI GÜN YAPIYORUM
ŞU ANKİ DURUM
Beş buçuk ay önce 110 kilo idim şu anda 83-84 arasında değişiyor.
Boyum 177
Bel çevrem 99 cm. ( daha önce 117 idi. )
Vücudumdaki yağlanma oldukça azaldı. Göbek bölümünde hala baya yağ var.
Göğüslerim çok büyüktü şu anda normal oldular şükür sadece uç kısımda biraz yağ var.
Kaslarımda belirgin bir şekilde artma yada belirlginleşme var.
Yukardaki diyetimi yaklaşık 3 aydır yapıyorum önceki diyetim farklı idi.
SORUN NEDİR ?
-Bir buçuk aydır nerede ise hiç kilo veremiyourm bazen yarım kilo bir kilo fark oluyor o kadar
SORULARIM ?
1- Almam gerekenden daha az kalori aldığım halde neden zayıflayamıyourm. Bir arkadaşım en az 1900 Kalori alman lazım ki zayıflayasın dedi .
2- Sporla tahmini olarak 500 Kalori yakıyorumdur heralde, diyetimde sanırsam ki 1500 Kalori vardır gibi. Bu durumda arada oluşan büyük bir kalori açığı var buna rağmen neden kilo veremiyorum.
3- Beslenme düzenim ve spor düzenim son ( ısrarla gitmeyen son kilolar ) kilolar için uygun mu.
4- Bazı arkadaşlar sporu fazla yapıporsun o yüzden veremiyorsun diyorlar hocam ise aynı sistemde hatta artırarak devam etmemi söylüyor. Vücudun kilitlenme dönemini ancak bu şeklide aşabilirsin diyor. ( Tabi onun tüm söylediklerini buraya yazamadığım için aa eksik söylemiş gibi bi ibare düşünülmesin )
5- Aslında sonuç olarak soracaklarımın hepsi BEN BU SON KİLOLARDA NEDEN TAKILDIM BİR BUÇUK AYDIR. İNTERVAL DENİLEN KOŞU BANDINDA BEŞ DAKİKADA BİR 10 KM HIZA CIKIP BUNU İKİ DAKİKA BOYUNCA DEVAM ETTİRMEYİ DENEDİM HALA DENİYORUM, PAZAR GÜNLERİ NORMAL DİYETİMİN BİRAZ ÜZERİNE ÇIKIP ŞAŞIRTMA YÖNTEMİNİ DE DENEDİM. Bir hafta normal yeme sürecine girdim kurban bayramında, yine olmadı. AMINO ASIT İKİ KİLO ÖDEM YAPIYORMUŞ ONU BİLİYORUM ONU DÜŞSEM BİLE YİNEDE KİLO VEREMİYORUM... ZAYIFLAMA SABIR İŞİDİR BUNU BİLİYORUM SABIRLA SIKINTIM YOK
SADECE YANLIŞ YAPIYOR MUYUM ONU ÖĞRENMEK VE TECRÜBELERİNİZDEN HOCALARINDA BİLGİLERİNDEN FAYDALANMAK İÇİN BU KADAR UZUN ( AÇIKLAYICI OLSUN DİYE ) YAZDIM.
Cevaplarınızı heyecanla bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler