Merhaba arkadaşlar.19 yaşında 130 kilo 1.80 boyunda biriyim.Bu zamanada kadar spor salonlarına çok para yedirdim.Bi hevesle başlıyorum ilk ay düzenli bir şekilde gidiyorum sonra gitmiyorum.4 aylık yaptırdığım içinde geri kalan süre çöpe gidiyor.Benim sorunum çok iradesiz bir insan olmam.Yemek gördüğüm zaman dayanamıyorum.Yemeği çok seviyorum.20 yaşına geldik elimize kız eli değdiği yok en son orta 1 de birisiyle yakınlaşmam oldu o kadar

. Bundan mütevellit son çare olarak diyetisyene gitmeye karar verdim.Eğer başarabilirsem (ki artık başarmak zorundayım.) 90 kilonun altında indikten sonra vücut geliştirmek.Spor salonunda cardio yapmak beni hayattan soğutuyor ancak body için bu olmicak.Şu anlık hedefim diyetisyene gidip 90 kilonun altına düşmek.Düşüncelerimi sadece paylaşmak istedim.Yorumsuz kalmazsanız çok sevinirim, önerilerinize açığım.
Diyetisyene gitmek iyi fikir, son çare değil ilk baştan yapman gerekirdi. Spora başlamak için de 90 kilonun altına inmeyi bekleme derim. Şu ana kadar gittiklerini boşver, büyük ihtimalle saatlerce koşu bandına çıkmanı istemiştir hocan. Bundan sıkıldığın zaman eline dumbbell almanda, bar almanda ve ağırlık çalışmanda hiçbir sakınca yok. Eğer şu ana kadar çalışmadıysan diyette bile olsan kas kütlesinde artış olacaktır ve bu da kas dokusu çok kaloriye ihtiyaç duyduğu için günlük kalori harcamanı arttırarak zayıflamana yardımcı olacaktır.
Daha önemli yoruma geçeyim. İki bilgi vermişsin kendinle ilgili, birincisi yemeğe dayanamadığın bilgisi ikincisi kadınlarla yakınlaşamadığın bilgisi. Hiç moral vermek için gerçek dışı tesellilerle vaktini harcamayacağım, şu ana kadar yeterince yapılmıştır zaten. Kiloların bu şekilde devam ettiği sürece kafana göre bir kız bulamayacaksın çünkü iç güzellik, zeka önemli olsa da bir kadında ilk önce erkeğin dış görünüşü dikkati çeker. Bu hiçbir kadınla birlikte olamayacağın anlamına gelmiyor tabi ki iyi bir mesleğin olursa ve iyi para kazanırsan bir süre sonra seni aldatması garanti olan kadınlar belki ilgi duyabilir, istediğin bu mu? Olmadığını varsayıyorum. Bu durumda iki şekilde davranabilirsin. Birinci seçeneğin bunu düşünerek depresyona girmek, şu anda yaptığın gibi hiçbir şey yapmadan devam etmek, kendine saygını gittikçe yitirmek...
Diğer seçeneğin eğer henüz diyetisyenden randevu almadıysan yarın sabah 8'de en erken zamana randevu almak, sonra hemen evden çıkıp, yanına havlunu, eşofmanını alarak spor salonuna gidip spor yapmaya başlamak, çıkışta ise bir mutfak tartısı alarak yediğin herşeyi tartmaya başlamak ve internetten araştırarak yanlarına kaç kalori olduklarını yazarak kalori hesabı yapmak. Yavaş ve sabırla, bugünden itibaren kilo vermeye başlayabilirsin. Sabah aç karnına tartıl ve kaç kilo olduğunu not al ve her hafta 1 kere sabah aç karnına tartıl. Kilo kaybı başlayana kadar aldğın kalorileri azalt. Sonuçlar günler, haftalar değil aylar içinde gelmeye başlayacak. Sabırlı olmayı seçebilirsin veya sabırsız olmayı seçebilirsin.
Bir şeyler yapmadığın her gün kendine olan saygının azalmasını seçebilirsin veya bir şeyler yapmaya başlayarak verdiğin her kiloda, üzerine bol gelmeye başlayan her pantolonda kendine güveninin artmasını, hayattan daha çok zevk almayı, insanlarla daha yakın ilişkiler geliştirebilmeyi, denize, havuza daha rahat girmeyi seçebilirsin. İkisi için de yapılacak şey belli. Yapabiliyorum veya yapamıyorum yok, yapıyorum veya yapmıyorum var. Arada bir iradene hakim olamayabilirsin, önemli olan sonra ne yapacağın. Vazgeçersen vazgeçersin. Kaldığın yerden devam edersen bu iradene hakim olamamaların arasının gittikçe açıldığını göreceksin.
Seçim senin. Bir tarafta yemek bir tarafta kadınlar. Bütün makul erkeklerin yapacağı seçim belli. Gene de sen bilirsin. Kaybetmek istiyorsan "şu beni şundan soğutuyor, buna karşı koyamıyorum, iradem zayıf, kızlar bana bakmıyor" diye mızırdanmaya devam et. Kazanmak istiyorsan şu andan itibaren harekete geç.
Bonus:
Bodybuilding.com - We 'Mirin Special Edition - Transformation Inspiration
25 Numaraya dikkat. Kolay gelsin.