Soğuk su ile duş alın /tavsiyem

rund3v1l

Üye
Merhaba bir yerde okumuştum.

Soğuk su ile duş aldığınızda vucüdunuz sıcaklığı dengelemek için vucut sıcaklığını arttırdığında yağ yakımına yardım eder.

damarları sertleştirir,kalp hızlı çalıştırdığı için kan akışı hızlanır,vücudu serleştirir.
ve daha fazla faydası var

Bu makale ; http://sporhoca.blogspot.com/2012/09/soguk-dus.html alıntıdır.

bence yoğun spor sonrası en uygunu vucut sıcaklığana yakın değerlerde duş alınmasıdır
aksi durumlarda kalp zorlanacaktır.
tabi bu kendi tecrübi düşüncemdir doktor veya araştırmacı vs değilim
sadece şahsi fikrimdir kimse bana uymasın dediklerim yanlış olabilir

bence yoğun spor sonrası en uygunu vucut sıcaklığana yakın değerlerde duş alınmasıdır
aksi durumlarda kalp zorlanacaktır.
tabi bu kendi tecrübi düşüncemdir doktor veya araştırmacı vs değilim
sadece şahsi fikrimdir kimse bana uymasın dediklerim yanlış olabilir

Spordan sonra zaten vucut yanıyor olacak. Soguk dusta vucudun ısısını dengeleyecek.Ben spordan sonra soguk suyu hıssetmıyorum kalp atısımda hızlanmıyor.10 dakika sonra sogumaya baslıyorum.

Yapılan antremanada bağlı

uuu soguk dus .mukemmel.zate bi kere nefes alısınızdan belli olur.daha rahat nefes alırsınız.vucudunuz rahatlar.benimde tercihimdir

en sağlıklı duş vücut ısınıza en yakın duştur yani ne sıcak ne soğuk. sıcak su veya soğuk suyun iyi geldiği hurafedir.

Sabah erken vakitte uyanma amaçlı soğuk duşun da testosterone artışını az da olsa sağladığı yönünde birşeyler vardı. Nedir ne değildir tam hatırlamıyorum gerçi. İki mikrogram testo için de sabah buz gibi duşla keyfimi kaçıramam açıkçası. :)

İdman sonrası ise sıcaktan başlayıp soğuk bitiriyorum ben. Duşum bile piramit sistem :D

Bütün sporcular, basketbol futbol dahil olmak üzere vücudu şoklamak kas ağrılarını azaltmak ve kan akışını hızlandırmak için normal sudan çıkıp direk soğuk suya girerler.

Evet soğuk suyun birçok faydası var, soğuk su içmek metabolizmayı bile hızlandırır.

Sevgili Letsev, soguk dus ve buz banyosu recovery de ne kadar etkili oldugu ne yazik ki hurafe degil.

http://www.runaddicts.net/tips-tricks/ice-bath-therapy-speed-up-recovery-and-enhance-performance
http://sportsmedicine.about.com/od/sampleworkouts/a/Ice-Bath.htm

Bir kac guzel makale.

şöyle diyeyim insanların dolaşım sistemleri aynı değil direnç açısından ayrıca benim gibi sivas veya soğuk doğu kentlerinde askerlik yapanlar zatüreden ölen askerleri bilirler. en azından ben askeri hastehanede yaptığım için bizim morga temel tepeden senede 2-3 tane zatüreden ölüm vakası geldiğini iyi biiyorum yani suğuğun şakası olmaz segili brhmcr. tabikide soğuk bir tedavi şeklidir aynı zamanda zarar görmüş kaslar içinde sonuçta her idman kasları yaralıyoruz bir nevi iyi gelebilir ama dolaşım sistemi ve iç organlarıda hesaba katmanız hayati bir olay özelikle kış aylarında.

şöyle diyeyim insanların dolaşım sistemleri aynı değil direnç açısından ayrıca benim gibi sivas veya soğuk doğu kentlerinde askerlik yapanlar zatüreden ölen askerleri bilirler. en azından ben askeri hastehanede yaptığım için bizim morga temel tepeden senede 2-3 tane zatüreden ölüm vakası geldiğini iyi biiyorum yani suğuğun şakası olmaz segili brhmcr. tabikide soğuk bir tedavi şeklidir aynı zamanda zarar görmüş kaslar içinde sonuçta her idman kasları yaralıyoruz bir nevi iyi gelebilir ama dolaşım sistemi ve iç organlarıda hesaba katmanız hayati bir olay özelikle kış aylarında.

Muhakkak haklisiniz, kis aylarinda sartlar onem arzediyor.Ornegin cok agir idman yaptiysam evimde soguk terapi uyguluyorum. Battaniyem hazir oluyor ve ihlamurum :)

Muhakkak haklisiniz, kis aylarinda sartlar onem arzediyor.Ornegin cok agir idman yaptiysam evimde soguk terapi uyguluyorum. Battaniyem hazir oluyor ve ihlamurum :)

bence yaptığın biraz sağlıksız diyebilirim ; ani ısı değişimleri vücuda çok zarar verir. biraz araştırırsan anlarsın.

bence yaptığın biraz sağlıksız diyebilirim ; ani ısı değişimleri vücuda çok zarar verir. biraz araştırırsan anlarsın.

Yukarida verdigim makaleler epey arastirdigimi gosteriyor diye dusunuyorum. Umarim onlari okuyabilirsin.Yabanci dil noktasinda sikinti cekersen ozelden bir miktarin ozetleyebilirim. Ilgin icin tesekkurler.

[/COLOR]
Yukarida verdigim makaleler epey arastirdigimi gosteriyor diye dusunuyorum. Umarim onlari okuyabilirsin.Yabanci dil noktasinda sikinti cekersen ozelden bir miktarin ozetleyebilirim. Ilgin icin tesekkurler.

Ben soğuk suya bir şey demiyorum, soğuk sudan sonra direk battaniyeye sarılıyorum diyorsun da ani ısı değişimi zararlıdır diye dedim kötü niyetli eleştiri değişdi yani

[/COLOR]

Ben soğuk suya bir şey demiyorum, soğuk sudan sonra direk battaniyeye sarılıyorum diyorsun da ani ısı değişimi zararlıdır diye dedim kötü niyetli eleştiri değişdi yani

Kotu niyetli oldugunu dusunmedim inan, battaniyeye sariliyorum ancak vucut hizim aniden artmiyor. Ama daha onceki Letsev in belirttigi gibi bunyeler bu konuda cok farkli, ben biraz alistirdim kendimi.

bununla ilgili epey bi makale ve araştırma var
benim kanım soğuk duşun normal durumlarda faydası olabileceği ancak
body gibi vucudu çok yoran kalbi zorlayan damarları genişleten bi spordan sonra yapılmasının zararlı hatta ölümcül olabileceğidir.
aynı şey sıcak su içinde geçerlidir.normali vucut ısısına yakın değerlerde su ile duş almaktır.

Sıcak su kasları gevşetiyor diye biliyorum, soğuk su ideal bence

Soğuk duş testo oranını arttırır.

Back
Yukarı